سی پی یو جزو قطعات بسیار مهم در سیستم به شمار می رود و عملكرد آن مشابه مغز انسان است. این قطعه حیاتی وظیفه دارد اطلاعات را دریافت کند و پس از پردازش داده ها دستورالعمل های لازم را به دیگر قطعات بفرستد. کمپانی اینتل یکی از بزرگ ترین تولید کننده های CPU بوده و توانسته با ارائه محصولات متنوع نام خود را در ذهن همه افراد حک کند. این کمپانی پر آوازه چند سالی است که به سمت ساخت پردازنده های چند هسته ای رفته و همین موضوع موجب شده کاربران بتوانند تسک ها را با سرعت بسیار بالایی انجام دهند. این شرکت آمریکایی مدل های مختلفی از پردازنده را روانه بازار کرده و یکی از جدید ترین محصولات آن، سی پی یو Core i9-10900X بوده که با قدرت و سرعت بالا می تواند عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد.
اگر سری به بازار قطعات کامپیوتر و یا سایت های اینترنتی زده باشید بدون شک با پردازنده های مختلفی رو به رو می شوید. یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است در ذهن شما شکل بگیرد این است که چگونه می توان نسل یک پردازنده را تشخیص داد؟ و یا هر کدام از نسل های CPU های اینتل چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که سی پی مورد نظرتان برای کدام نسل است می بایست به قسمت دوم پردازنده دقت نمایید. برای مثال پردازنده Core i9-10900X جزوسی پی یو های نسل دهم به حساب می آید زیرا پس از Core i9 قسمت دوم یعنی 1090 سری CPU را به ما نشان می دهد. همچنین این مدل از پردازنده شرکت اینتل، جزو سری Core i9 می باشد. تفاوتی که هر نسل پردازنده اینتل با یکدیگر دارند بیشتر در قسمت لیتوگرافی یا همان فرآیند ساخت می باشد. یعنی پردازنده های نسل اول که فاصله قطعات آن ها 45 نانومتر بوده امروزه در نسل یازدهم که جدیدترین نسل سی پی یو های اینتل است به 10 نانومتر رسیده و همین موضوع سبب شده این نسل پر طرفدارتر از بقیه محصولات این برند آمریکایی باشد.
سی پی یو اینتل Core i9-10900X از لیتوگرافی 14 نانومتر بهره برده و می توان گفت جزو پردازنده های پر سرعت این شرکت به حساب می آید. تعداد هسته در CPU بدون شک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. زیرا هر چه تعداد هسته در سی پی یو بیشتر باشد، سرعت پردازش اطلاعات بیشتر می شود. فرض کنید شما به عنوان یک فرد معمار نیاز به برنامه های همچون اتوکد و یا تری دی اس مکس دارید و یا در حوزه گرافیک با برنامه هایی همچون فتوشاپ، ایلاستریتور و افتر افکت سروکار دارید. بدون شک سی پی یو ای که از تعداد هسته بالایی برخوردار باشد برای شما بسیار مناسب است و می توانید کارهایتان را بدون هنگی و اتلاف وقت انجام دهید. این محصول کمپانی اینتل از 10 هسته بهره برده و دارای 20 رشته می باشد. تعداد رشته در واقع بستگی به تعداد هسته پردازنده دارد. زیرا هر هسته در سی پی یو از 2 رشته بهره می برد و در نتیجه می توان گفت این دو ارتباط مستقیمی در عملکرد پردازنده هنگام پردازش اطلاعات دارند. حافظه کش در پردازنده یکی از مهم ترین حافظه هایی است که در راندمان CPU تاثیر گذار است و می توان از آن به عنوان حافظه ای موقت یاد کرد.
CPU اینتل Core i9-10900X از حافظه کش 19.25 مگابایت بهره برده و در مقایسه با محصولات دیگر این کمپانی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. توان حرارتی یکی دیگر از تاثیر گذار ترین عواملی است در سرعت پردازش اطلاعات توسط سی پی یو نقش حیاتی دارد. توان حرارتی با نام TDP شناخته می شود و هر چه مقدار این بیشتر باشد، سبب افزایش سرعت پردازند ه می شود. این محصول کمپانی اینتل توان حرارتی معادل با 165 وات دارد و Bus Speed آن معادل با 8GT/s می باشد. محصولات گذشته کمپانی اینتل توانایی این را دارند بین 32 تا 128 گیگابایت حافظه را پشتیبانی نمایند. اما این محصول جدید اینتل قادر است تا 256 گیگابایت حافظه از نوع DDR4 را پشتیبانی کند و حداکثر پهنای باند 94GB/s می باشد. این محصول برند اینتل با سوکت FCLGA2066 سازگار بوده و مبتنی بر معماری 64 بیت ساخته شده است.
شما می توانید جهت خرید سی پی یو اینتل Core i9-10900X به دو روش اقدام نمایید: