مادربرد یا برد اصلی تخته مداری الکتریکی است که قطعات اصلی یک کامپیوتر مانند سی پی یو، حافظه دسترسی اتفاقی (RAM) و غیره بر روی آن متصل می شوند و بسیاری قطعه کاربردی دیگر در آن قرار گرفته است. در واقع مادربرد از اصلی ترین بخش های کامپیوتر می باشد و بسیاری از افراد آن را قلب یک سیستم می دانند. این برد الکترونیکی که قطعات مختلف روی آن سوار می شود، وظیفه دارد تا ارتباط لازم بین آن ها را برقرار سازد و امکان کنترل و مدیریت هر قطعه را در اختیار کاربر قرار دهد. امروزه برند های بسیار زیادی در این زمینه فعالیت دارند و هر کمپانی تلاش بر این دارد تا محصولاتی را تولید کند که قادر باشد همه نیاز های کاربران را به خوبی برطرف نماید. از بهترین و معروف ترین تولید کنندگان مادربرد در سطح جهان، کمپانی ایسوس است که مادربرد های آن بر اساس آخرین استاندارد های کیفی طراحی و ساخته می شوند و این برند جزء اولین نام هایی است که در زمان خرید به ذهن کاربران خطور می کند. مادربرد ایسوس مدل H81M-C یکی از محصولات کاربردی و با کیفیت این برند می باشد که با استقبال زیادی از سمت کاربران رو به رو شده است.
مادربرد ایسوس H81M-C بر اساس چیپست H81 اینتل و با بهره مندی از یک طراحی بی عیب و نقص روانه بازارهای قطعات کامپیوتر شده است. این مادربرد با سوکت LGA1150 سازگاری داشته و قادر است از پردازنده های نسل چهارم Intel Corei7،i5،i3،Pentium و Celeron به خوبی پشتیبانی نماید. برد اصلی ایسوس H81M-C با استفاده از پیوند های سریال نقطه به نقطه، عملکرد بهبود یافته ای را ارائه می دهد که باعث افزایش پهنای باند و ثبات آن می شود. سرعت انتقال داده ها در این محصول با استفاده از رابط SATA 3.0 تا 6 گیگابایت بر ثانیه بوده و با استفاده از رابط SATA 2.0 می تواند اطلاعات را با سرعتی برابر با 6 گیگابایت بر ثانیه منتقل نماید. از آنجایی که برای مادربرد ایسوس H81M-C دو عدد رابط SATA 2.0 و دو عدد رابط SATA 3.0 در نظر گرفته شده، کاربران می توانند هارد دیسک های SATA متعددی را به آن متصل کنند.
مادربرد ایسوس مدل H81M-C دارای 4 پورت USB 2.0 و 2 پورت USB 3.0 می باشد. پورت های USB 3.0 قادر به انتقال داده با سرعت 5 گیگابیت بر ثانیه هستند و بیش از 10 برابر سریعتر از حداکثر سرعت پورت های USB 2.0 که برابر با 480 مگابیت بر ثانیه می باشد، می توانند داده ها را منتقل نمایند. اگرچه پورت های USB 2.0 در حال حاضر مانند همیشه کار می کنند، اما با ظهور تجهیزات جانبی سازگار با USB 3.0 می توانید سیستم خود را به روز کنید. البته باید بدانید دستگاه هایی که دارای رابط USB 3.0 هستند با رابط USB 2.0 نیز به خوبی سازگاری دارند.
ایسوس همچنین ویژگی ها و فناوری های متعددی را برای این محصول در نظر گرفته است. از راه اندازی بایوس کاربر پسند گرفته تا شبکه بهینه سازی ترافیک و فناوری بهبود عملکرد GPU. مادربرد ASUS مدل H81M-C از حافظه هایی با معماری دو کاناله از نوع DDR3 با حداکثر سرعت 1600 مگاهرتز و حداکثر ظرفیت 16 گیگابایت پشتیبانی می نماید.
در این محصول از فناوری USB 3.0 Boost استفاده شده و از قابلیت UASP که مخفف کلمه USB Attached SCSI Protocol می باشد، در ویندوز 8 پشتیبانی می کند. با فناوری USB 3.0 Boost، سرعت انتقال داده ها در دستگاه USB به طور قابل توجهی تا 70 درصد افزایش می یابد و به عملکرد سریع USB 3.0 کمک می کند. قابلیت دیگری که ایسوس برای برد اصلی مدل H81M-C در نظر گرفته، فناوری تقویت پردازنده گرافیکی است. به طوری که با استفاده از GPU Boost، به بهبود عملکرد گرافیکی کمک می کند. به لطف بهینه سازی سخت افزار ASUS Boot Setting انعطاف پذیری بهتری را در سفارشی سازی رایانه شخصی شما فراهم می کند. برای تجربه کاربری روان تر در ویندوز 8 و حتی نسخه های قبلی ویندوز، می توانید زمان بوت کردن سیستم را به 2 ثانیه کاهش دهید. همچنین، میتوانید مستقیماً با یک کلیک از طریق یک رابط کاربر پسند وارد BIOS شوید و به سرعت روش راه اندازی سیستم مورد نظر خود را انتخاب کنید.
ایسوس H81M-C از گرافیک آنبرد پشتیبانی نمی کند. بنابراین هر سیستمی که این مادربرد روی آن نصب می شود، به یک کارت گرافیک مجزا یا پردازنده ای نیاز دارد که مانند پردازنده های AMD APU دارای یک GPU روی همان قالب باشد. بر روی این مادربرد یک اسلات PCIe 2.0 x16، یک اسلات PCI و دو اسلات PCIe 2.0 x1 وجود دارد. بهره مندی از این اسلات ها بدان معناست که قادر است از جدیدترین کارت های گرافیک پشتیبانی کند. از دیگر پورت هایی که در مادربرد Asus H81M-C وجود دارد می توان به دو پورت PS/2 برای ماوس و کیبورد، پورت DVI-D، پورت D-Sub، پورت اتصال به شبکه LAN، پورت Parallel و یک جک 3.5 میلیمتری صدا برای اتصال هدفون و میکروفن اشاره کرد.
شما می توانید جهت خرید مادربرد ایسوس H81M-C به دو روش اقدام نمایید: