اینتل، غول دنیای پردازشگر ها، سالیان زیادی است در کنار AMD که رقیبش به حساب می آید، در زمینه تولید پردازنده ها فعالیت داشته و هر ساله تلاش می کند تا محصولاتی با قابلیت های مختلف را در بازار عرضه کرده و کاربران با نیاز های مختلف را تحت پوشش خود قرار دهد. اینتل سی پی یو های خود را در 8 دسته مجزا و 12 نسل مختلف تولید می کند. یکی از کاربردی ترین و معروف ترین سری های اینتل، Core نام دارد که در مدل Corei3، Corei5، Corei7 وCorei9 عرضه می شود. یک اشتباه رایج بین عموم مردم وجود دارد که عدد مقابل حرف i در سری های Core را تعداد هسته های CPU در نظر می گیرند؛ در حالی که این عدد ارتباطی با مشخصات فنی یا تعداد هسته های پردازشگر ندارد و صرفاً برای تفکیک آن ها از یکدیگر است. یکی از محصولات کاربردی این برند، پردازنده Core i5-7400 می باشد که از نسل هفتم سری Core i5 به شمار می رود. این پردازنده بر پایه معماری KabyLake طراحی و به بازار عرضه شده است.
سی پی یو های Core i5 شرکت اینتل بسته به نسل آن ها از 2 تا 6 هسته ای در بازار عرضه می شوند. پردازنده Core i5-7400 که از نسل هفتم بوده، از سوکت FCLGA1151 پشتیبانی می کند. این پردازنده به صورت 4 هسته ای بوده و دارای 4 رشته مجزا و با لیتوگرافی 14 نانومتری است. تکنولوژی Turbo Boost علاوه بر سری i7 در سری i5 نیز استفاده شده است که فرکانس پایه 3.00GHz در پردازنده Core i5-7400 را تا 3.50GHz افزایش می دهد. حافظه پنهان یا همان Cache در این محصول از نوع هوشمند و با ظرفیت 6 مگابایت در نظر گرفته شده است که می تواند بر حسب نیاز هسته ها، ظرفیت های مختلفی را به آن ها اختصاص دهد. یکی از عواملی که در سرعت عملکرد یک کامپیوتر نقش مهمی را ایفا می کند و شاید کمتر راجع به آن صحبت می شود، گذرگاه BUS است که در واقع معبری برای انتقال اطلاعات از CPU به مادربرد است. در واقع هر چقدر سرعت انتقال این اطلاعات بالاتر باشد، سرعت عملکرد سیستم شما بیشتر خواهد بود. سرعت باس جلویی در Core i5-7400 که وظیفه اش را بیان کردیم، معادل 8 گیگا ترنسفر بر ثانیه است و اندازه ساختار این گذرگاه 64 بیتی است؛ بر همین اساس است که یک CPU را 32 یا 64 بیتی می نامیم. این CPU از 2 کانال حافظه با مدل های DDR4 و DDR3 تا حداکثر 64 گیگابایت پشتیبانی می کند.
یکی از بخش هایی که در قطعات کامپیوتر برای کاربران حائز اهمیت است، پردازشگر گرافیکی مجتمع در سی پی یو است. جایی که سی پی یو اینتل Core i5-7400 از پردازشگر گرافیکی مدل Intel Hd Graphics 630 استفاده می کند که فرکانس پایه آن معادل 350MHz است و تا حداکثر 1.00GHz افزایش می یابد. این پردازشگر گرافیکی ضمن پشتیبانی از تصاویر 4K و خروجی های تصویری DP ،eDP و HDMI ، امکان اتصال همزمان 3 مانیتور را به کاربر می دهد.
پردازنده های Core i5 کمپانی اینتل با آن که در لپ تاپ های گیمینگ هم از آن ها استفاده شده است، اما نهایتاً در مقایسه با سری های i7 و i9 یک CPU میان رده و اقتصادی به شمار می روند. وقتی از عبارت میان رده استفاده می کنیم، الزاماً منظورمان این نیست که با یک محصول ضعیف رو به رو هستیم؛ قوی یا ضعیف بودن یک پردازشگر به میزان فعالیتی که از آن انتظار دارید بستگی دارد. اگر می خواهید از لپ تاپ خود علاوه بر استفاده های روزانه، برای برنامه های فنی مهندسی یا حتی گرافیکی نظیر، فتوشاپ و ایلاستریتور استفاده کنید، سی پی یو اینتل Core i5-7400 به راحتی می تواند نیاز شما را بر طرف کند. همچنین برای بازی های سبک و حتی نیمه سنگین نیز مشکلی با این پردازشگر پیدا نخواهید داشت.
شما می توانید جهت خرید سی پی یو اینتل Core i5-7400 به دو روش اقدام نمایید: