با دیدن MEMO Pad از نمای جلویی به یاد نکسوس 7 میافتید. البته تفاوتهای ساختاری زیادی وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم نمود. اولین چیزی که در حین کار با این تبلت به نظرمان آمد وزن زیاد آن بود. با اینکه عدد 370 گرم چندان عدد زیادی به نظر نمیرسد، اما وقتی دستگاه را در دست میگیرید پس از مدتی کار با آن سنگینی آن را کاملا متوجه خواهید شد. ابعاد این دستگاه 119*196 و قطر آن نیز 11.2 میلی متر میباشد که این قطر نیز تا حدودی زیاد است. اما مورد دیگری که به نظر آزار دهنده میرسد محل قرار گیری کلید های کنترلی تبلت است. بر روی لبه سمت راست تبلت فقط شکاف Reset کردن تبلت قرار دارد. درگاه microUSB و شکاف کارت حافظه نیز در قسمت زیرین تبلت تعبیه شدهاند. لبه بالایی نیز محل قرار گیری جک 3.5 میلی متری هدفون و میکروفون میباشد. اما قسمت آزار دهنده، قرار گرفتن کلید پاور و کنترل صدا بر روی لبه سمت چپ دستگاه است. جایی که مقداری نامانوس است و چندان به آن عادت نداریم.به همین علت کار کردن با این کلیدها مقداری غیر متعارف به نظر میرسد. در ضمن، در قسمت بالایی صفحه نمایش دوربین مکالمات تصویری قرار داده شده است.
اما حال که همه نکات منفی طراحی این دستگاه را گفتیم، بد نیست که به قاب پشتی بسیار زیبای آن نیز اشاره نماییم. قاب پشتی این دستگاه که در سه رنگ نیز تولید گردیده دارای بافت بسیار زیباییست که این تبلت را از مدلهای مشابه بازار کاملا متمایز مینماید. در ضمن، بر روی قاب پشتی فقط یک لوگوی Asus به همراه بلندگوی دستگاه قرار دارند. در کل، از نظر ظاهری MEMO Pad تبلت زیباییست که اگر از وزن نسبتا زیاد آن چشم پوشی کنیم، از نظر طراحی و ساخت نمره قبولی را دریافت مینماید.
صفحه نمایش
صفحه نمایش این دستگاه یک صفحه نمایش 7 اینچی از نوع LED-Backlit LCD میباشد که دارای رزولوشن 600×1024 پیکسل و تراکم پیکسلی 170ppi میباشد. همچنین این صفحه نمایش قادر به دریافت چندین لمس همزمان میباشد. وقتی که به صفحه نمایش نگاه مینمایید، رنگها را بسیار زنده و شفاف خواهید یافت. در ضمن، واکنش صفحه نمایش به لمسها نیز بسیار خوب است و به راحتی همه دستورات را درک مینماید. اما در هنگام کار با آن در شرایط نوری قوی و زیر نور مستقیم آفتاب، عملکرد آن مقداری کاهش مییابد. در ضمن، از زوایای مختلف نیز که به صفحه نمایش نگاه کنید، دید مقداری کاهش مییابد که در این حد، قابل چشم پوشی است.
سخت افزار
ایسوس برای تولید تبلت ارزان قیمت خود، راه کم کردن هزینههایش را در استفاده از سخت افزار متوسط دیده است. برای همین بر روی این تبلت از یک پردازنده VIA WM8950 با فرکانس 1 گیگاهرتز استفاده نموده است که به این پردازنده، 1 گیگابایت حافظه رم و پردازشگر گرافیکی Mali-400 در انجام همه پردازشها کمک مینمایند. این مشخصات سخت افزاری، MEMO Pad را به یک تبلت کاملا سطح متوسط تبدیل میسازد. در هنگام کار با تبلت میتوان گاه و بی گاه مکثهای اندکی را مشاهده نمود که به دلیل وجود همین پردازنده میباشد. اما به لطف وجود نسخه 4.1 از سیستم عامل اندروید بر روی MEMO Pad که دارای پروژه کره میباشد، منوها و گشت زدن در تبلت به سرعت و با مکث کمی صورت میپذیرد. اما باید بگوییم که این دستگاه برای کسانی که مایل هستند تا از همه بازیهای موجود برای اندروید استفاده نمایند دستگاه مناسبی نیست و بیشترین کارایی MEMO Pad همانطور که از نام آن بر میآید برای انجام کارهای روزمره، وب گردی، تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی و به عنوان یک همراه همیشگی و ارزان قیمت میباشد. البته این بدان معنا نیست که با این تبلت قادر نخواهید بود بازی کنید، بلکه بازیهای سطح بالا و HD مانند DeadTrigger یا Asphalt در این دستگاه قابل بازی کردن نخواهند بود. اما این دستگاه در دو ظرفیت 8 و 16 گیگابایت تولید گشته که با وجود پشتیبانی آن از کارت حافظه جانبی، میتوان تا 32 گیگابایت دیگر به آن افزود.
نرم افزار
همانطور که در بخش سخت افزار گفتیم، سیستم عامل موجود بر روی این تبلت سیستم عامل اندروید میباشد که نسخه 4.1 یا JellyBean نسخه منتخب ایسوس برای MEMO Pad میباشد. وجود پروژه کره بر روی اندروید 4.1 باعث گردیده که این نسخه از اندروید نسبت به نسخه های پیشین به مراتب روانتر باشد. البته این روان بودن صرفا به دلیل تغییراتیست که گوگل در ظاهر اندروید ایجاد نموده و تاثیری در سرعت دستگاه در هنگام بازی کردن یا کارهای معمولی ندارد. به هر حال، وجود نسخه 4.1 اندروید بر روی هر دستگاهی برای آن یک مزیت را ایجاد مینماید. برای باز کردن قفل صفحه، کافیست انگشتتان را بر روی صفحه نمایش به راست بکشید.همچنین با کشیدن انگشت به جهات دیگر، میانبرهایی به دیگر بخشهای تبلت خواهید داشت. بعد از باز کردن قفل صفحه نمایش، با تصویر پس زمینه متحرک معروف ایسوس که بر روی دیگر تبلت های آن نیز وجود دارد مواجه میشوید که واقعا زیبا و دوست داشتنی است. همانند همه تبلت های دیگر، بر روی این تبلت نیز تعدادی برنامه به صورت پیش فرض وجود دارد.از جمله این برنامهها میتوان به App Locker، Asus Studio، BuddyBuzz، Chrome، File Manager، Google Plus، Maps، Messenger، MyBitCast، My Painter، Play Music، WebStorage و YouTube اشاره نمود.همچنین چندین ویجت زیبا و کاربردی نیز بر روی دستگاه موجود است. همچنین با وجود پشتیبانی این دستگاه از Wi-Fi، میتوان از گشت و گذار در دنیای اینترنت نیز لذت برد.
باتری
انرژی لازم برای MEMO Pad توسط یک باتری لیتیوم پلیمری 4270 میلی آمپر ساعتی تامین میشود و با یک بار شارژ آن میتوان حدودا تا 7 ساعت از این تبلت استفاده کرد.
دوربین
در قسمت پشت MEMO Pad دوربینی وجود ندارد. زیرا ایسوس معتقد است که عکاسی و فیلم برداری با تبلت چندان مورد توجه و استقبال کاربران قرار نگرفته است و بیشتر آنها تمایل به استفاده از تبلت خود برای برقراری تماسهای ویدیویی دارند به همین دلیل یک دوربین 1 مگاپیکسلی در قسمت جلوی این دستگاه قرار گرفته است که برای این منظور کافی به نظر میرسد. البته این دوربین قادر است با رزولوشن HD فیلم برداری نماید.
جمع بندی
هدف ایسوس برای همگانی ساختن استفاده از تبلت در حال به ثمر نشستن به نظر میرسد. با وجود این تبلت بسیار خوش قیمت در بازار، کار برای دیگر تبلت های ارزان قیمت موجود به شدت سخت خواهد شد. در اکثر تبلت های 7 اینچی سطح متوسط بازار، شاهد وجود صفحه نمایشهای کاملا متوسط و یا در مواردی نا امید کننده بودیم. حال در MEMO Pad ایسوس، این کمپانی صفحه نمایش را فدای قیمت ننموده و از کیفیت این قسمت تبلت خود نکاسته است.با اینکه MEMO Pad یک تبلت همه فن حریف به شمار نمیرود، اما برای کسانی که خواهان داشتن تبلتی برای رتق و فتق امور روزانه و کاری خود هستند، بهترین انتخاب موجود در بازار در این محدوده قیمت به شمار میرود. مسلما در صورت عدم وجود محدودیت مالی، پیشنهاد ما به شما خرید برادر بزرگتر این تبلت یعنی Nexus 7 میباشد، اما اگر در این محدوده قیمتی به دنبال داشتن تبلتی کاربردی و زیبا هستید، قطعا MEMO Pad برترین انتخاب شماست.
شما می توانید جهت خرید تبلت ایسوس Memo Pad ME172 8GB به دو روش اقدام نمایید: