دوربین کانن Canon EOS 600d همانند دیگر دوربینهای سری Rebel یک دوربین نسبتا کوچک با بدنهی پلاستیکی و دستگیرهای نسبتا کوچک است. در حقیقت اگر دستان بزرگی داشته باشید این دستگیره به نظرتان خیلی کوچک خواهد آمد. از نظر کیفیت ساخت هم باید گفت که 600D برای ردهی کاربرانی که ساخته شده است کیفیت خوبی دارد و کاملا مستحکم میباشد. البته نه به کیفیت دوربینهای پیشرفتهتری چون 7D یا 60D. در کل کیفیت ساخت آن هم با دوربینهای پیشین تفاوت چندانی ندارد. همانند دیگر دوربینهای کانن با سنسور APS-C این دوربین هم با تمام لنزهای ساخت کانن از جمله لنزهای EF و EF-S سازگار است. لنزهای EF در هنگام اتصال به دوربین باید با نشانهی قرمز رنگ و لنزهای EF-S باید با نشانهی سفید رنگ منطبق شوند.
دکمهی Display به بالای دوربین و کنار دکمهی ISO منتقل شده است تا در پشت دوربین جا را برای دکمهی جدید info باز کند. شکل بعضی دکمهها هم تغییر کرده است تا با نمایشگر چرخنده منطبق شود. در کل عملکرد همهی دکمهها با برچسبهایی؛ خیلی خوب نمایش داده شده است.
نمایشگر با کیفیت 1,040,000 نقطه چندان متفاوت از نمایشگر 920,000 نقطهای دوربین قدیمیتر 500D به نظر نمیرسد ولی نسبت تصویر 4:3 آن دقیقا معادل نسبت تصویر سنسور است و بنابراین عکسها کاملا در آن جای میگیرند تا دیگر نوارهای سیاه در قسمت بالا و پایین تصویر بوجود نیاید. این نمایشگر پیش از این بر روی دوربین 550D هم تست شده بود. دوربین600D در حقیقت دومین دوربین DSLR کانن پس از 60D است که از نمایشگر چرخنده بهره میبرد. مدت نسبتا زیادی به طول انجامید تا کانن به خوبی درک کند که وجود نمایشگر چرخنده به همراه Live view میتواندترکیب بسیار خوبی به خصوص برای دوربینی مثل600D باشد که کاربری عامتری دارد. همچنین برای عکاسی در شرایطی که دوربین در زوایایی ناجور نسبت به چشم قرار دارد هم مناسب است.
ما این دوربین کانن را با لنز 18-55mm IS II تست کردیم. یک تفاوت اساسی دوربینهای کانن و نیکون با دوربینهای سونی، المپوس و پنتاکس در این است که این شرکتها سیستم لرزشگیر تصویر را درون بدنه قرار میدهند در صورتی که شرکتهای کانن و نیکون لرزشگیر را درون لنز قرار میدهند و این باعث شده تا لنزهای لرزشگیردار کانن و نیکون اصولا از لنزهای شرکتهای دیگر کمی گران قیمتتر باشند. حتی اثر لرزشگیری تصویر را میتوان در چشمی هم مشاهده کرد. در ضمن سیستم لرزشگیر این کیت لنز جدید پیشرفتهتر از 18-55 IS قدیمی است که احتمالا باید کارآمدی بیشتری داشته باشد.
در قسمت بالای دوربین پیچ تنظیم آشنای همه ی DSLRها دیده میشود. شوتینگ مودهایی وجود دارند که از آنها با نام Creative Zone یا منطقه ی مودهای خلاقانه نام برده میشود و شامل مودهای P، TV، AV، M و A-Dep میشوند.
این دوربین از سیستم فوکوس خودکار 9 نقطهای بهره میبرد. چنین ویژگیهایی بر روی این دوربین و همچنین مدلهای پیشین کاملا عادی هستند به خصوص بیشتر شبیه به دوربینهایی چون 550D، 500D و 450D و نیازی به توضیح بیشتر ندارند. سرعت عکاسی پیاپی این دوربین 3.7 فریم بر ثانیه برای 34 عکس JPEG و 6 عکس RAW میباشد. این سرعت تقریبا برابر با دوربین 550D است ولی بسیار کمتر از سرعت عکاسی پیاپی دوربین 7D که با بهره گیری از دو پردازشگر تصویر DIGIC 4 توانایی عکاسی پیایپی 8 فریم بر ثانیه را داشت.
این دوربین از سنسور نورسنج جدید iFCL 63 نقطهای بهره میبرد. یک ویژگی مفید Auto Lighting Optimizer هم وجود دارد که از طریق دکمهی Q قابل دسترسی است و برای تنظیم دقیقتر نوردهی کاملا کارآمد است.
دکمهی Live View (نمایش زنده ی تصویر بر روی نمایشگر) به راحتی زیر انگشت شست دست راست قرار میگیرد. یک اشکال که به دوربین 550D وارد بود سرعت کند وارد شدن به مود Live view بود. اینک ظاهرا این مشکل در600D به جای اینکه اصلاح شده باشد تشدید هم شده و واقعا چند ثانیه برای این کار طول میکشد.
همانند دیگر دوربینها یک Histogram و Grid برای کاربرد مخصوص به خودشان موجود میباشد و در ضمن میتوان تا 10X در تصویر بزرگنمایی کرد. پیش از دوربین 550D در مود Live view برای فوکوس خودکار میبایست از دکمهی * استفاده میکردید. ولی از دوربین 550D این کار آسان شده و با فشردن دکمهی شاتر تا نیمه میتوانید فوکوس خودکار را انجام دهید. دوربین600D هم به همین گونه است. فوکوس و نورسنجی از منطقهای انجام میشود که کادر مستطیلی کوچک در آن جا قرار دارد. شما میتوانید با استفاده از کنترلهای جهت دارد جای این مستطیل را در کادر اصلی تغییر دهید.
همانطور که گفتیم این دوربین عکاسی توانایی ضبط ویدیویی Full HD در 24,25 و 30 فریم بر ثانیه و 720p HD در 50 و 60 فریم بر ثانیه را دارد. برای شروع فیلم برداری میبایست از پیچ تنظیم اصلی بر روی مودmode video بروید و سپس دکمهی Record که همان دکمهی Live view میباشد که در زیر انگشت شست دست راست قرار میگیرد را بفشارید. نکته ی خوب این است که در هنگام فیلم برداری میتوانید سرعت شاتر، دیافراگم،ایزو و جبران نوردهی را در اختیار داشته باشید که خیلی خوب است.
یک ویژگی Movie Crop هم وجود دارد که با کراپ کردن سنسور فقط میتواند از قسمت میانی سنسور برای فیلم برداری بهره ببرد و با رزولوشن 640*480 پیکسل ضبط ویدیویی را انجام دهد تا بزرگنمایی 10X بدستاید. این برای زمانی که لنز Telephoto در دسترس نیست کاملا مفید است. صدا از طریق میکروفون مونو داخلی ضبط میشود ولی قابلیت اتصال میکروفون اکسترنال استریو را نیز دارد. با استفاده از ویژگی Video Snapshot میتوان از به هم چسباندن کلیپهای 2، 4 یا 8 ثانیهای فیلمهای بلندتر ساخت. این ویدیوهای بلندتر در Video Snapshot Album ذخیره میشوند که در آن جا حتی موسیقی هم میتوانید به آنها اضافه کنید.
این دوربین علاوه بر فلاش Pop-Up و کفشک فلاش اکسترنال دارای Speedlite Transmitter نیز میباشد. در حقیقت با این امکان میتواند تا دو گروه از فلاشهای اکسترنال وایرلس را به صورت بیسیم کنترل کند. این بیشتر به کار استدیوهای عکاسی میآید.
این دوربین از باتـــری لیتیوم-یونی قابل شارژ LP-E8 بهره میبرد که توانایی شارژدهی به میزان 400 تا 440 عــکس در مود چشمی و 150 تا 180 عـــکس در مود Live view و حــــدود یک ساعت و نیم فیــــلم برداری را دارد. این تقریبـــاً به اندازه ی دوربین 550D کانن میباشد.
در کل600D مانند پیشینیان خود دوربین بسیار سریعی از هر لحاظ میباشد. عملکرد عمومی خیلی سریعی دارد. فوکوس خودکار در مود استفاده از چشمی بسیار سریع است و در مود Live view هم چندان کند نیست. سرعت عکاسی پیاپی هم در کلاس خود بالاتر از حد متوسط است ولی بافر 6 عکس RAW یعنی اینکه نسبت به مدلهای پیشین هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. سرعت روشن شدن تا آماده شدن برای عکاسی نیز پیشرفت نکرده است. تنها موردی که به آن برخوردیم و به مزاقمان خوش نیامد سرعت نسبتا کند ورود به مود Live view بود.
اگر بخواهیم دوربینهای DSLR کانن را دسته بندی کنیم نخست به دوربینهای سری Rebel که ارزان قیمتتر و کوچکتر هستند بر میخوریم. دوربینهایی مانند 600D ، 550D، 500D و 450D از آن جمله هستند. اینها به کار مبتدیانی میآید که اکنون میخواهند وارد عکاسی خلاقانهتر و حرفهایتر بشوند. سری دو رقمی مثل 60D، 50D، 40D و حتی 7D سری Prosumer یا نیمه حرفهای هستند که جثه ی بزرگتر و فنآوریهای پیشرفتهای دارند ولی در کل از همان سنسورهای APS-C با کراپ فاکتور 1.6X استفاده میکنند. پس از آن هم به دوربینهای فول فریم گران قیمتتر مانند 5D میرسیم. در کل600D را میتوان همان 60D کوچک شده دانست چرا که بسیاری از ویژگیهای آن از جمله نمایشگر چرخنده و ویژگیهای کاربر دوستانه را به ارث برده است. همانطور که دوربین 550D را میتوانستیم 7D کوچک بنامیم و دوربین 500D را 50D کوچک.
کیفیت عکسهای گرفته شده توسط این دوربین فوق العاده است. با توجه بهتراکم پیکسلی که سنسور دارد، کاهش نویز خیلی خوب انجام میشود. عکسهای RAW نویز رنگی کمتری نسبت به عکسهای JPEG دارند. عکسها تاایزو 1600 نویز ندارند و درایزو 3200 مقدار خیلی کمی مشاهده میشود. درایزو 6400 و 12800 نویز و کاهش غلظت رنگها بیشتر میشود. کیفیت عکسها در کل خیلی شبیه به 550D است و بهبود چندانی نداشته. از رقبای اصلی این دوربین میتوان به Canon EOS 550D، Nikon D3100، Olympus E-620، Pentax K5 و Sony A55 اشاره کرد.
شما می توانید جهت خرید دوربین عکاسی دیجیتال کانن EOS 600D به دو روش اقدام نمایید: