علی رغم شکست گوشی های ویندوزی در برابر گوشی های اندرویدی، تبلت های ویندوزی توانسته اند نسبت به همتایان اندرویدی خود پیشی گرفته و طرفداران و کاربران خاص خود را پیدا کنند. از میان این دستگاه ها، تبلت های سرفیس پرو از محبوب ترین تبلت های ویندوزی به شمار می روند. با اینکه سرفیس پرو 3 اولین تبلت پرفروش مایکروسافت بود؛ اما به عقیده بسیاری، تبلت سرفیس پرو 4 باعث تثبیت بازار تبلت های ویندوزی شد.
تبلت سرفیس پرو 4 یک تبلت 12.3 اینچی است که در سال 2015 به بازار معرفی شده و از ویندوز 10 پرو پشتیبانی می کند. بدنه این تبلت از جنس آلیاژ منیزیم است که در عین استحکام بالا، وزن کمی داشته و جابجایی آن را ساده تر می کند. البته استفاده از کلمه تبلت برای این محصول چندان منصفانه نیست؛ زیرا همان طور که در ادامه خواهیم دید، نرم افزار و قابلیت های به کار رفته در آن شباهت بسیار زیادی با لپ تاپ های گرانقیمت بیزینسی دارند. در حقیقت، کم نیستند کسانی که از سرفیس پرو 4 بیشتر به عنوان لپ تاپ استفاده می کنند تا یک تبلت.
شرکت مایکروسافت تبلت Surface Pro 4 را با کانفیگ های متنوعی به بازار عرضه می کند و تبلت پیش رو مجهز به پردازنده Core i5-6300U از شرکت اینتل است که با 8 گیگابایت رم، وظیفه پردازش داده های شما را بر عهده دارد. این پردازنده مجهز به 2 هسته واقعی است اما به دلیل استفاده از فناوری Hyper-Threading، این 2 هسته به 4 هسته مجازی یا رشته تقسیم می شوند که منجر به افزایش چشمگیر عملکرد این پردازنده می گردد. به دلیل اندازه کوچک این تبلت، خبری از کارت گرافیک مجزا نیست و پردازش های گرافیکی و ارائه خروجی تصویر توسط پردازنده گرافیکی Intel HD Graphics 520 انجام می شود که به صورت مجتمع در کنار پردازنده اصلی قرار دارد. البته این موضوع در تمام تبلت ها و بیشتر لپ تاپ های اولترابوک و قابل حمل رایج است.
فضای ذخیره سازی این تبلت نیز از یک اس اس دی 256 گیگابایتی تشکیل شده که برای کارهایی نظیر وب گردی، انجام تکالیف دانشگاه و مدرسه و سایر کارهای سبکی که بیشتر کاربران سرفیس پرو 4 به آنها نیاز دارند کافی است. البته همواره امکان افزایش این فضا با استفاده از ابزارهایی نظیر هارد یا اس اس دی اکسترنال وجود دارد.
تبلت سرفیس پرو 4 دارای صفحه نمایش لمسی با رزولوشن 2736*1824 و نسبت تصویر 3:2 است. اگر با تبلت ها و لپ تاپ های ویندوزی آشنا باشید، می دانید که بیشتر این دستگاه ها با نسبت تصویر 16:9 عرضه می شوند. این در حالی است که در اندازه صفحه مشابه، نسبت تصویر 3:2 فضای عمودی بیشتری را در اختیار کاربر قرار می دهد و بدین ترتیب، کاربر می تواند تعداد خطوط بیشتری را در یک فایل Word یا محیط برنامه نویسی ببیند. در حقیقت استفاده از این نسبت به قدری مورد استقبال کاربران قرار گرفته که در سال های اخیر شاهد معرفی لپ تاپ هایی با نسبت تصویر 3:2 و یا 16:10 هستیم. صفحه نمایش لمسی این تبلت نیز از فناوری Pixel Sense شرکت مایکروسافت استفاده می کند که پشتیبانی از 10 فرمان لمسی همزمان را به همراه دارد.
در بخش بالایی صفحه نمایش این تبلت یک دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی تعبیه شده تا درست مانند یک لپ تاپ، بتوانید در جلسات کاری یا کلاس های آنلاین شرکت کنید. در کنار این دوربین، یک دوربین مادون قرمز هم قرار دارد که به معنای پشتیبانی این تبلت از Windows Hello است. با استفاده از این قابلیت می توانید از طریق تشخیص چهره وارد دستگاه خود شوید. در پشت دستگاه نیز یک دوربین 8 مگاپیکسلی دیده می شود که توانایی عکاسی و ضبط ویدئو با کیفیت 1080p یا همان Full HD را داراست. اگر اهل هنر دیجیتال و طراحی گرافیک هستید، تبلت Microsoft Surface Pro 4 گزینه مناسبی برای شما خواهد بود؛ چرا که این تبلت از قلم نوری پشتیبانی می کند. با استفاده از این قلم و صفحه نمایش لمسی این دستگاه می توانید تمام ایده های خود را به تصویر کشیده و به نمایش بگذارید. اگر در هر لحظه قصد استفاده از این قلم نوری را نداشتید، می توانید آن را در بخش مغناطیسی در سمت چپ این دستگاه قرار دهید.
همان طور که پیشتر دیدیم، قابلیت ها و ویژگی های تبلت مایکروسافت سرفیس پرو 4 شباهت بسیار زیادی با لپ تاپ های گرانقیمت و بیزینسی دارد؛ در واقع تنها تفاوت اصلی این تبلت با یک لپ تاپ، عدم وجود کیبورد است که این مشکل نیز با خریداری کیبورد سرفیس به راحتی رفع می شود. بدین ترتیب شما می توانید با خرید کیبورد مخصوص این محصول، صاحب تبلتی شوید که عملکردی مشابه با یک لپ تاپ دارد.
گرچه تنوع و تعداد درگاه های Surface Pro 4 نسبت به سایر لپ تاپ ها کمتر است؛ اما در مقایسه با سایر تبلت های ویندوزی، سرفیس پرو 4 حرف های زیادی برای گفتن دارد. در بخش بالایی این تبلت، به غیر از دکمه خاموش/روشن و افزایش/کاهش صدا درگاهی دیده نمی شود. در سمت چپ این دستگاه نیز تنها شاهد یک جک 3.5 میلیمتری هستیم که برای اتصال هدفون و میکروفن به کار می رود. در پنل راستی این دستگاه اما درگاه های متعددی وجود دارد که در ادامه آنها را مشاهده می کنید:
به دلیل عدم وجود درگاه LAN، اتصال به اینترنت نیز تنها از طریق وای فای ممکن است.
همان طور که دیدیم، تبلت ویندوزی مایکروسافت Surface Pro 4 فراتر از یک تبلت عادی کاربرد داشته و با پشتیبانی از نسخه Pro ویندوز 10 و امکان اتصال به یک کیبورد، بیشتر شبیه به یک لپ تاپ است تا یک تبلت عادی. این تبلت مناسب طراحان، دانشجویان و دانش آموزان و حتی کارمندانی است که به تبلتی قابل حمل با عملکردی مشابه با یک لپ تاپ نیاز دارند.
شما می توانید جهت خرید تبلت مایکروسافت Surface Pro 4 i5 12.3inch 8GB 256SSD به دو روش اقدام نمایید: