نکات قابل توجه Fujifilm X10
طراحی کلاسیک و منحصر بفرد با بدنه ی فلزی کاملا مستحکم
کیفیت خیلی خوب عکس های گرفته شده
لنز واید با توانایی زوم 4 برابر و دیافراگم باز F/2.0-2.8
توانایی ضبط ویدیویی بسیار با کیفیت 1080p Full HD
بهره گیری از برترین فن آوری های عکاسی روز دنیا
دوربین عکاسی فوجی فیلم FUJIFILM FinePix X10
فوجی فیلم فاین پیکس X10 دوربین کامپکتی بسیار پیشرفته با طراحی کلاسیک و سنسور تصویر 12.1 مگاپیکسلی 2/3 اینچی EXR CMOS است. از ویژگی های این دوربین میتوان به لنز 28-112 میلی متر با توانایی زوم 4 برابر و F/2.0-2.8 با حلقه ی زوم دستی، چشمی اپتیکال، توانایی ضبط ویدیویی Full HD، عکاسی پیاپی با سرعت 7 فریم بر ثانیه و رزولوشن 2.8 اینچ با کیفیت 460,000 نقطه اشاره کرد.
گستره ی حساسیت سنسور یا ایزو این دوربین از 100 تا 12,800 است و گستره ی کامل کنترل های دستی نوردهی را هم ارایه میدهد. مودهای عکاسی EXR فوجی فیلم، توانایی عکاسی در فرمت RAW، کفشک فلاش اکسترنال، فلاش داخلی pop-up، توانایی عکاسی پانورامای 360 درجه، مود ماکرو 1 سانتی متر و تراز الکترونیکی را هم به آن بیفزایید. این دوربین که در حقیقت مدل پس از X100 میباشد، به رنگ مشکی ساخته شده است.
فوجی فیلم فاین پیکس X10 دوربین کامپکتی بسیار پیشرفته با طراحی کلاسیک و سنسور تصویر 12.1 مگاپیکسلی 2/3 اینچی EXR CMOS است.
لنز دوربین
از ویژگی های این دوربین فوجی فیلم میتوان به لنز 28-112 میلی متر با توانایی زوم 4 برابر و F/2.0-2.8 با حلقه ی زوم دستی، چشمی اپتیکال، توانایی ضبط ویدیویی Full HD، عکاسی پیاپی با سرعت 7 فریم بر ثانیه و رزولوشن 2.8 اینچ با کیفیت 460,000 نقطه اشاره کرد. گستره ی حساسیت سنسور یا ایزو این دوربین از 100 تا 12,800 است و گستره ی کامل کنترل های دستی نوردهی را هم ارایه میدهد. مودهای عکاسی EXR فوجی فیلم، توانایی عکاسی در فرمت RAW، کفشک فلاش اکسترنال، فلاش داخلی pop-up، توانایی عکاسی پانورامای 360 درجه، مود ماکرو 1 سانتی متر و تراز الکترونیکی را هم به آن بیفزایید. این دوربین که در حقیقت مدل پس از X100 میباشد، به رنگ مشکی ساخته شده است.
طراحی و ساخت
از نظر طراحی و ساخت، X10 خیلی شبیه به مدل پیشین خود یعنی X100 میباشد. همانطور که گفتیم؛ طراحی این دوربین کاملا به شکل کلاسیک و دوربین های کوچک دهه ی 70 میلادی صورت گرفته است. به خصوص افرادی که آن دوران کاربر چنین دوربین هایی بوده اند حتما از دیدن X10 ذوق زده خواهند شد. اما X100 مجهز به یک لنز غیر قابل تعویض 35 میلی متری بدون توانایی هیچ گونه زومی بود و در ضمن تاکید آن بر عکاسی به صورت دستی بود. اما X10 برای گستره ی بزرگتری از کاربران ساخته شده و مجهز به لنز 28-112 میلی متر با توانایی زوم 4 برابر میباشد که کاملا از نظر پوشش میدان دید واید تر است و در ضمن با کمینه ی نسبت دیافراگم فوق العاده ی F/2.0-2.8 همراه شده است که این دوربین را برای عکاسی در شرایط ضعیف نوری و یا دست یافتن به عمق میدان بسیار کم ایده آل میکند.
X10 دوربین فوق العاده قرص و محکمی است. تحت فشار، در شاسی آن تقریبا هیچ گونه خمشی دیده نمی شود و این به مدد به کار گیری فلز آلیاژ منیزیوم در جای جای بدنه ی آن است. البته از چیزی که ممکن است در نگاه نخست به نظر برسد سبک تر میباشد، و با باتری و کارت حافظه تنها 350 گرم وزن دارد. ابعاد دقیق آن نیز 117X69.6X56.8 میلی متر میباشد که چندان از X100 کوچکتر نیست و در ضمن از متوسط دوربین های کامپکت بازار هم بزرگتر میباشد. البته دکمهها و درب های پلاستیکی هم بر روی آن دیده میشوند؛ ولی همچنان X10 یکی از مستحکم ترین دوربین های دیجیتال موجود در بازار است. درب لنز فلزی ساخته شده، از فیلترهای عکاسی میتوانید بر روی این لنز استفاده کنید ولی نخست میبایست Adapter Ring و هود لنز LH-X10 را تهیه کنید تا بتوانید از فیلترهای 52 میلی متری بر روی آن بهره ببرید. در قسمت سمت راست بدنه یک دستگیره ی نه چندان بزرگ ولی کاملا کارآمد با روکش لاستیکی دیده میشود که در دست گیری این دوربین را آسان میکند. در طرفین راست و چپ بدنه گیره های اتصال بند گردنی قرار دارند. محل قرار گیری پیچ سه پایه در قسمت زیرین دوربین هم طوری است که اگر در هنگام اتصال دوربین به سه پایه قصد تعویض باتری را داشتید نیازی به از جای در آوردن دوربین نباشد.
سنسور تصویر
اما این دوربین مجهز به سنسور تصویر 12.1 مگاپیکسلی EXR CMOS با ابعاد 2/3 اینچ میباشد. این سایز سنسور پیش از این مدتی در دوربین های سوپرزوم استفاده شد ولی به دلایلی خیلی زود کنار گذاشته شد. با این حال از سنسورهای معمول 1/2.3 اینچی بر روی دوربین های کامپکت و سوپرزوم جدید بزرگتر میباشد و انتظار کیفیت تصاویر بالاتری را نیز از آن داریم. بیشینه ی سرعت شاتر این دوربین 1/4000 ثانیه میباشد که به طرز عجیبی استفاده از آن فقط در مود عکاسی کاملا دستی یا Manual مقدور است. اگر قصد داشته باشید در مودهای Shutter priority یا Aperture priority (عکاسان حرفه ای تر کاملا با آنها آشنایی دارند) عکاسی کنید بیشینه ی سرعت شاتر شما به 1/1000 ثانیه محدود میشود. این مسئله ممکن است گاهی اوقات در زیر نور شدید آفتاب و استفاده از F/2.0 مشکل زا باشد و منجر به نوردهی زیاد عکس بشود. در ضمن X10 فاقد آن فیلتر داخلی Neutral Density دوربین X100 نیز هست و بر این مشکل میافزاید.
سرعت فوکوس خودکار X10 کاملا سریع تر از X100 است. البته باز هم سریع ترین نیست و در شرایط نوری خوب حدود 1/4 ثانیه زمان نیاز دارد تا بر روی سوژه فوکوس کند. ممکن است برای کاربران DSLR که به فوکوس خودکار بسیار سریع Phase detection عادت کرده اند؛ فوکوس خودکار دوربین X10، کند به نظر برسد ولی برای کاربران عادی فراتر از حد نیاز و انتظار است. در حالت عادی، این دوربین توانایی فوکوس بر روی اجسام از بینهایت تا 50 سانتی متری لنز دوربین را دارد. اگر قصد داشتید که بر روی اجسام نزدیک تر هم فوکوس کنید میتوانید دوربین را بر روی مود Macro قرار دهید که فاصله ی فوکوس را برای شما تا 10 سانتی متر کاهش میدهد.
اما برای فوکوس باز هم نزدیک تر میبایست دوربین را بر روی مود Super Macro قرار دهید تا بتوانید بر روی اجسام به نزدیکی تا 1 سانتی متر فوکوس کنید که این عالیست. فوکوس دستی با این دوربین نیز مقدور میباشد. کافی است که سویچ قسمت جلویی دوربین را بر روی حالت فوکوس دستی یا MF قرار دهید و سپس با استفاده از پیچ تنظیم قسمت پشتی دوربین این کار را انجام دهید. برای فوکوس دقیق تر هم قسمت مرکزی نمایشگر بزرگنمایی میشود. این دوربین مجهز به یک نمایشگر 2.8 اینچی بسیار با کیفیت 460,000 نقطه ای میباشد. علاوه بر آن یک چشمی اپتیکال هم با توانایی پوشش 85 درصد میدان دید دارد. اما برخلاف چشمی اپتیکال X100 که یک چشمی هیبریدی بود، این یکی کاملا ساده است و هیچ گونه اطلاعاتی درون آن به نمایش در نمی آید. به هر صورت تقریبا در 50 درصد موارد ما از چشمی اپتیکال برای کادر بندی استفاده کردیم.
از نظر سرعت و عملکرد، X10 دوربین بسیار سریعی است ولی نقاط ضعفی هم دارد. از نظر تاخیر شاتر یا Shutter Lag، تقریبا تاخیری وجود ندارد و به محض فوکوس کردن عکس گرفته میشود که خیلی خوب است. سرعت عکاسی پیاپی آن نیز در رزولوشن کامل JPEG حدود 7 فریم بر ثانیه میباشد. اگر به 6 مگاپیکسل بروید میتوانید با سرعت 10 فریم بر ثانیه نیز عکاسی کنید. اما عکاسی پیاپی با سرعت 7 فریم بر ثانیه در مود RAW، فقط در رزولوشن 6 مگاپیکسل ممکن میباشد. ثبت هر عکس RAW+Jpeg بر روی کارت حافظه حدود 6 ثانیه زمان میبرد که خوشبختانه در این مدت دوربین قفل نمی شود و میتوانید باز هم عکس بگیرید. اما پس از اتمام عکاسی پیاپی در چند ثانیه ای که برای ذخیره ی عکسها بر روی کارت حافظه نیاز است، دوربین نیز قفل میشود.
در قسمت بالای دوربین دو پیچ تنظیم دیده میشود. یکی از آنها پیچ تنظیم جبران نوردهی است که از آن طریق میتوانید تعیین کنید که دوربین عکس را تاریک تر یا روشن تر بگیرد، و دیگری پیچ اصلی تنظیم مودهای عکاسی است. از طریق این مود عکاسی میتوانید مودهای عکاسی کاملا حرفه ای P,A,S,M را که کنترل کاملا بیشتری بر روی نوردهی به شما میدهند را انتخاب کنید. همچنین قابلیت انتخاب مودهای عکاسی intelligent Auto و EXR Auto نیز که میتوانند توسط مبتدیان استفاده شوند هم وجود دارد. به خصوص در مود intelligent Auto وقتی پیچ تنظیم را بر روی آن قرار میدهید دوربین با انجام همه ی تنظیمات به صورت خودکار بهترین و با کیفیت ترین عکس را میگیرد. در همان قسمت بالا، کفشک فلاش اکسترنال و فلاش pop-up هم دیده میشود.
باتری دوربین
باتری لیتیوم-یونی قابل شارژ این دوربین در همان قسمت زیرین قرار میگیرد. اگر با کادر بندی از طریق نمایشگر عکاسی کنید این باتری میتواند تا حدود 270 عکس شارژدهی کند. اما در صورت استفاده از چشمی اپتیکال، شارژدهی آن باز هم بیشتر میشود.
فیلمبرداری
اما X10 توانایی ضبط ویدیویی 1080p Full HD را نیز دارد که عالیست. علاوه بر این کیفیت بالا در فیلم برداری که با سرعت 30 فریم بر ثانیه انجام میگیرد، میتوانید سرعت های بالاتر 70، 120 و 200 فریم بر ثانیه را نیز انتخاب کنید که البته در آن هنگام فیلم برداری با رزولوشن پایین تری انجام میگیرد ولی عالیست. سپس اگر چنین فیلم هایی را با سرعت معمولی 30 فریم بر ثانیه پخش کنید شما یک فیلم اسلو موشن یا حرکت آهسته تهیه کرده اید.
فوجی فیلم فاین پیکس X10 دوربین جدید کوچک و کامپکت این شرکت است؛ که در آن؛ گویی دنیای مدرن و کلاسیک دوربین های عکاسی شخصی کوچک با یکدیگر ملاقات کرده اند. طراحی ظاهری دوربین X10 ما را به یاد دوربین های آنالوگ کوچک دهه ی 1970 و به خصوص دوربین های سری M شرکت Leica می اندازد. آن دوربین ها با بدنه ی فلزی مستطیلی شکل مستحکم و رویه ی چرمی که داشتند، کیفیت ساخت فوق العاده بالایی را ارایه می کردند. کیفیتی که کم و بیش در دوربین های کامپکت دیجیتال امروزی به فراموشی سپرده شده است. هرچند که دوربین های دیجیتال امروزی امکانات و کیفیت بالایی را در عکاسی ارایه می دهند؛ و در ضمن این کار را بسیار ساده کرده اند، ولی همچنان عکاسی با دوربین های قدیمی احساسی نوستالژیک را در عکاسان کهنه کار بر می انگیزد.
شما می توانید جهت خرید دوربین عکاسی فوجی فیلم FinePix X10 به دو روش اقدام نمایید: