پردازنده یا سی پی یو از مهم ترین قطعات سخت افزاری کامپیوتر به شمار می رود که وظیفه پردازش تمامی داده های سیستم را بر عهده دارد. پردازنده می تواند داده های محاسباتی، منطقی، اجرای برنامه ها انجام دهد و می توان گفت که CPU مغز اصلی کامپیوترها می باشد. نحوه عملکرد آن به این صورت می باشد که می تواند داده های دستوری را از رم دریافت کند و آن ها رمز گشایی نماید تا برای پردازش آماده شوند. اکثر دستگاه های الکترونیکی از یک پردازنده برخوردار هستند و از دسته قطعات مهم یک دستگاه محسوب می شود. کمپانی اینتل به عنوان یکی از قدیمی ترین سازندگان CPU شناخته می شود. این شرکت آمریکایی با تولید محصولات متنوع توانسته نظر مثبت کاربران زیادی را جلب نماید و به عنوان کمپانی مطرح شناخته شود. یکی از محصولات این برند، سی پی یو پنتیوم G2020 بوده که با کیفیت بسیار بالا روانه بازار شده است.
در بازار قطعات کامپیوتر انواع بسیار زیادی پردازنده توسط کمپانی های مختلف عرضه شده است. همین موضوع سبب شده کاربران هنگام مراجعه به بازار و یا سایت های اینترنتی دچار سردرگمی شوند که کدام یک از سی پی یو ها می تواند نیاز آن ها را بر طرف نماید؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم کاربران می توانند با در نظر گرفتن فاکتور هایی نظیر تعدا هسته، حافظه کش، توان حرراتی و لیتوگرافی پردازنده مورد نظر خود را خریداری نمایند. در ابتدا به بربسی لیتوگرافی پردازنده اینتل پنتیوم G2020 می پردازیم. این مدل از CPU اینتل با فرآیند ساخت 22 نانونمتر عرضه شده و می توان گفت در مقایسه با سی پی یو های دیگر می تواند اطلاعات را با سرعت خوبی منتقل کند. کمپانی اینتل برای این پردازنده 2 هسته در نظر گرفته و فرکانس کاری آن معادل با 2.90GHz می باشد. این تعداد از هسته برای کسانی که نیازمند پردازش های سنگین هستند بدون شک مناسب نیست و برای این کاربران این مدل از سی پی یو کمپانی اینتل پیشنهاد نمی شود. اما افرادی که مشاغلی همچون نویسندگی دارند و یا از سیستم خود تنها برای وب گردی و کار های روزانه استفاده می کنند می توانند این پردازنده را خریداری نمایند.
حافظه کش یکی دیگر از مواردی است که می بایست در هنگام خرید سی پی یو به آن توجه نمایید. این حافظه بین پردازنده و حافظه رم قرار دارد و می توان از آن به عنوان حافظه موقت یاد کرد. کمپانی اینتل برای CPU اینتل پنتیوم G2020 حافظه کش معادل با 3 مگابایت را در نظر گرفته و در مقایسه با محصولات دیگر از حافظه کش خوبی برخودار می باشد. توان حرارتی یکی دیگر از پارامتر های پردازند ه می باشد که هر چقدر مقدار آن بیبشتر باشد، سی پی یو توانایی این را دارد با عملکرد بهتری اطلاعات را پردازش کند. توان حرارتی پردازنده اینتل پنتیوم G2020 معادل با 55 وات می باشد و Bus Speed آن معادل با 5GT/s است. این مدل از پردازنده اینتل توانایی این را دارد از حافظه رم 32 گیگابایت از نوع DDR3 پشتیبانی کند. پردازنده گرافیکی این محصول نیز از نوع Generation Intel Processors بوده و فرکانس پایه آن برابر با 650 MHz می باشد. سی پی یو اینتل پنتیوم G2020 با سوکت FCLGA1155 سازگار بوده و مبتنی بر معماری 64 بیت ساخته شده است.
شما می توانید جهت خرید سی پی یو اینتل پنتیوم G2020 به دو روش اقدام نمایید: