با افزایش سرعت اینترنت در سالهای اخیر و پیشروی کسب و کارهای مختلف به سوی فضای آنلاین و ارائه خدمات از طریق اینترنت، استفاده از سرورها و نیازمندی به آنها نیز افزایش یافته است. با توجه به هزینه های خریداری و نگهداری سرورها در کنار سر و صدای تولید شده توسط آنها، بیشتر کسب و کارها ترجیح می دهند تا تمام یا بخشی از یک سرور را از شرکت های دیگر اجاره کنند. اما کم نیستند شرکت هایی که به دلایل مختلف ترجیح می دهند بر سرورهای خود نظارت و کنترل کامل داشته باشند و در نتیجه اقدام به خرید سرورهای آماده می کنند. سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 E5-2640 نیز یکی از این سرورهاست که می توانید با خریداری آن بر اطلاعات رد و بدل شده از طریق آن نظارت کامل داشته باشید. در این متن قصد داریم نگاه دقیق تری به این سرور داشته باشیم.
سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 از یک پردازنده Intel Xeon E5-2640 استفاده می کند که از 6 هسته واقعی و 12 هسته مجازی یا همان رشته تشکیل شده است. دلیل این اتفاق پشتیبانی این پردازنده از فناوری Hyper-Threading است که اجازه می دهد تا هر دو رشته این پردازنده از یک هسته استفاده کنند که افزایش چشمگیر عملکرد چند رشته ای یا Multithread این پردازنده را به همراه دارد. البته این سرور توانایی پذیرش دو پردازنده را دارد و شما می توانید با خرید یک پردازنده Intel Xeon E5-2460 دیگر، تعداد هسته ها و رشته های موجود در این سرور را دو برابر کنید.
پردازنده به کار رفته در این سرور با 16 گیگابایت رم DDR3، از نوع RDIMM همراه شده است. رم های RDIMM یا همان رم های رجیستر شده فشار کمتری به پردازنده وارد کرده و از فناوری ECC استفاده می کنند. فناوری ECC یا Error Correcting Code به این رم ها اجازه می دهد تا با شناسایی خطاها و داده های خراب، آنها را حذف یا اصلاح کنند. این قابلیت در سرورها اهمیت بالایی دارد؛ زیرا در صورت حل نشدن این خطاها و تلنبار شدن آنها، احتمال کرش کردن و از کار افتادن سرور نیز افزایش پیدا می کند. اتفاقی که منجر به از دست رفتن داده شده و نیازمند راه اندازی مجدد سرور است.
شما می توانید مقدار رم موجود در این سرور را با توجه به نیازهای خود افزایش دهید. سرور HP ProLiant DL380 G8 دارای 24 اسلات رم است و با استفاده از ماژول های 32 گیگابایتی شما می توانید مجموعاً 768 گیگابایت رم را در اختیار پردازنده خود قرار دهید. البته اگر قصد داشته باشید همچنان از رم های RDIMM برای افزایش حجم رم موجود در سرور استفاده کنید، این مقدار به 384 گیگابایت کاهش خواهد یافت. این کاهش مقدار به دلیل پشتیبانی از فناوری ECC رخ می دهد و می توانید با استفاده از رم های LRDIMM یا HDIMM همچنان از 768 گیگابایت رم بهره مند شوید.
از آنجایی که پردازنده های سرور شرکت اینتل عموماً فاقد پردازنده گرافیکی مجتمع (iGPU) بوده و توانایی ارائه خروجی تصویر را ندارند؛ شرکت اچ پی سرور خود را به یک پردازنده گرافیکی ضعیف مجهز کرده تا شما بتوانید بدون نیاز به کارت گرافیک نیز از این سرور خروجی تصویر دریافت کنید. این پردازنده گرافیکی توانایی ارائه تصویر در رزولوشن های 1920*1200 یا 1280*1024 را دارد.
سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 دارای 8 جایگاه فضای ذخیره سازی است که امکان اتصال هارد درایو یا اس اس دی های با رابط SATA یا SAS را در اختیار کاربر قرار می دهد. این 8 جایگاه نیز توسط رید کنترلر HP Smart Array P420i/ZM (RAID 0/1/1+0) مدیریت می شوند و بسته به نوع فضای ذخیره سازی و رابط استفاده شده، حداکثر حجم فضای پشتیبانی شده نیز تغییر خواهد کرد. هاردها و اس اس دی های سازگار با این سرور و حداکثر حجم قابل دستیابی با استفاده از آنها را در ادامه مشاهده می کنید:
همانطور که پیشتر گفتیم، سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 E5-2640 دارای یک پردازنده گرافیکی درونی و ضعیف است که تنها امکان دریافت خروجی تصویر از این سرور را فراهم می کند. بدین ترتیب این سرور دارای دو خروجی تصویر از نوع VGA یا همان D-Sub است که یکی در جلوی سرور و دیگری در پشت سرور دیده می شوند؛ البته با در نظر گرفتن قدرت پایین پردازنده گرافیکی این سرور، امکان فعالیت همزمان هر دوی این درگاه ها وجود ندارد. سایر درگاه های این سرور و محل قرارگیری هر کدام نیز در ادامه آمده است:
امکان دسترسی به سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 و حتی کنترل بایوس آن از راه دور یکی از مهمترین مزیت های این سرور به شمار می رود که به کاربر اجازه می دهد بدون نیاز به حضور در محل این سرور را مدیریت کرده و تغییرات لازم را بر آن اعمال کند. استفاده از این قابلیت نیز از طریق اتصال سرور مورد نظر با استفاده از درگاه مخصوص HP iLO Remote Management به اینترنت ممکن می شود.
شرکت اچ پی این سرور را به گونه ای طراحی کرده که درون آن سه اسلات PCI-e 3.0 قرار دارد. از این سه اسلات می توان به صورت یک اسلات x16 و دو اسلات x8 استفاده کرد. در صورتی که تنها دو عدد از این اسلات ها مورد استفاده قرار بگیرند نیز، عملکرد آنها به صورت دو اسلات x16 خواهد بود. این اسلات ها عموماً برای اتصال انواع کارت های توسعه نظیر کارت گرافیگ و کارت شبکه به کار گرفته می شوند. توجه داشته باشید که در این سرور تنها امکان استفاده از کارت گرافیک های تک اسلاته ای وجود دارد که حداکثر 150 وات برق مصرف می کنند؛ بدین ترتیب استفاده از کارت گرافیک های پرقدرت و بزرگ با توان مصرفی بالا در این سرور ممکن نیست. حال که صحبت از توان مصرفی است، جا دارد اشاره کنیم که سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 E5-2640 از یک پاور 460 وات استفاده می کند.
درست است که سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 E5-2640 به آخرین و قوی ترین سخت افزار موجود در بازار مجهز نیست؛ اما همین سخت افزار به نسبت قدیمی نیز بسیار توانمند بوده و می تواند نیازهای کاربرانی که نیاز به یک سرور ذخیره سازی با حجم ترافیک کم تا متوسط دارند را برآورده کند.
شما می توانید جهت خرید سرور اچ پی ProLiant DL380 G8 E5-2640 به دو روش اقدام نمایید: