راهنمای خرید دستگاه ماینر

اگر مدتی است که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنید، حتماً‌ به فکر خرید یک دستگاه ماینر و سرمایه‌گذاری در استخراج ارز دیجیتال افتاده‌اید. استخراج رمزارز می‌تواند یک سرمایه‌گذاری پرسود در بازار ارزهای دیجیتال باشد. برای اینکه بتوانید سرمایه‌گذاری صحیحی در ماینینگ داشته باشید، باید ابتدا دستگاه‌های ماینر را به خوبی بشناسید و با انواع استراتژی‌ها در ماینینگ آشنا بشوید.

دستگاه‌های ماینر مدل‌ها و انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها برای استخراج یک سری از رمزارزها می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. به علاوه، توان پردازشی دستگاه‌های ماینر با یکدیگر متفاوت است و مصرف انرژی ماینرها نیز مدل به مدل فرق می‌کند. از آن‌جا که تنوع دستگاه‌های ماینر بسیار زیاد است، چگونه باید ماینر مناسب خودمان را برای خرید انتخاب کنیم؟ در این راهنمای خرید قصد داریم به معرفی ویژگی‌های کلیدی دستگاه ماینر، نحوه شناخت این دستگاه‌ها و نکات و سوالات کلیدی در خرید دستگاه‌های ماینر بپردازیم.

ماینینگ چیست؟

اگر بخواهیم ماینینگ را به زبان ساده توضیح بدهیم، باید بگوییم که «ماینینگ» عملیاتی است که از طریق آن، بلاک‌های جدید به شبکه بلاکچین افزوده می‌شوند. بعد از اضافه شدن هر بلوک، شبکه مقداری ارز دیجیتال جدید تولید می‌کند در واقع ارز دیجیتال، پاداش رمزنگاری بلوک‌های داده روی شبکه‌های بلاکچین است که در ازای انجام محاسبات مورد نیاز، به ماینر تعلق می‌گیرد.

انواع دستگاه‌های ماینر

برای اینکه شما بخواهید یک دستگاه ماینر بخرید، در مرحله اول باید بدانید که دستگاه ماینر چه انواع مختلفی دارند و به چند دسته تقسیم می‌شوند. به طور کلی، دستگاه‌های ماینر به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • ماینرهای CPU
  • ماینرهای GPU
  • ماینرهای ASIC 

ما در این مطلب قصد داریم به طور خاص به «ماینرهای ASIC» و نکاتی که باید در خرید آن‌ها مد نظر داشته باشید بپردازیم.

موارد مهم در خرید دستگاه ماینر

موارد مهم خرید دستگاه ماینر

مرحله دوم در خرید دستگاه ماینر، شناخت ویژگی‌های کلیدی یک دستگاه ماینر است. وقتی شما این ویژگی‌ها را بدانید، بهتر می‌توانید ماینر مناسب خودتان را انتخاب کنید. این ویژگی‌ها شامل موارد زیر است:

  • هش ریت خروجی (TH/s)
  • ارزهای قابل استخراج با ماینر
  • توان مصرفی (وات)
  • انرژی به ازای هش
  • زمان بازگشت سرمایه
  • سلامت دستگاه ماینر

هش ریت خروجی

اولین و مهم‌ترین ویژگی هر دستگاه ماینر، «هش ریت» آن است. هش ریت عموماً‌ با واحد «تراهش بر ثانیه» (TH/s) بیان می‌شود. هرچقدر یک ماینر، هش ریت بالاتری داشته باشد، ارز بیشتری در واحد زمان استخراج می‌کند. 

ارزهای قابل استخراج با ماینر

هر دستگاه ماینر از یک الگوریتم بلاکچین مشخص پشتیبانی می‌کند و هر الگوریتم، میزبان یک یا چند رمزارز است. برای مثال، بیت‌کوین (BTC) و بیت‌کوین‌ کش (BCC) روی الگوریتم SHA-256 توسعه پیدا کرده‌اند. در سوی دیگر، الگوریتم Scrypt از کوین‌هایی نظیر «لایت‌کوین» (LTC) و «دوج‌کوین» جنجالی (DOGE) پشتیبانی می‌کند.

توان مصرفی

اگر خاطرتان باشد، پیش‌تر گفتیم که دستگاه ماینر برای انجام محاسبات شبکه مقدار زیادی برق مصرف می‌کند. توان مصرفی که عموماً با واحد «وات» (W) بیان می‌شود، میزان مصرف برق دستگاه ماینر را نشان می‌دهد. 

انرژی به ازای هش (J/TH)

معیار «انرژی به ازای هش» با واحد «ژول به تراهش» (J/TH) به ما می‌گوید که دستگاه ماینر به ازای هر تراهش، چند ژول انرژی مصرف می‌کند. هرچقدر این عدد برای یک دستگاه ماینر پایین‌تر باشد، عملکرد آن بهینه‌تر و بازگشت سرمایه آن سریع‌تر است. 

زمان بازگشت سرمایه

زمان بازگشت سرمایه دستگاه ماینر، به زمانی گفته می‌شود که دستگاه توانسته باشد به اندازه قیمت خودش رمز ارز استخراج کند.

چرا توجه به نرخ بازگشت سرمایه در خرید ماینر مهم است؟ 

اهمیت زمان بازگشت سرمایه در خرید ماینر، این است که ممکن است یک دستگاه ماینر ارزان‌قیمت با تکنولوژی قدیمی‌تر، از یک ماینر گران‌قیمت با تکنولوژی جدیدتر سرعت بازگشت سرمایه بالاتری داشته باشد. این موضوع در کنار الگوریتم دستگاه ماینینگ و ارزی که استخراج می‌کنید، در تعیین استراتژی سرمایه‌گذاری از اهمیت بالاتری هم برخوردار می‌شود. 

سلامت دستگاه ماینر

برای اینکه بتوانید سلامت یک دستگاه ماینر را بررسی و ارزیابی کنید، باید به موارد زیر دقت کنید:

  • هش ریت دستگاه: یک دستگاه ماینر که از سلامت قابل قبولی برخوردار باشد، باید بتواند هش ریت نامی خودش را به راحتی خروجی بدهد.
  • دمای فعالیت دستگاه: وقتی سلامت دستگاه ماینر وضعیت مطلوبی داشته باشد، دمای کاری آن در محدوده نرمال است. به طور کلی دستگاه‌های ماینر در محدوده دمایی 70 تا 80 درجه سانتی‌گراد فعالیت می‌کنند.
  • وضعیت پایداری دستگاه: یکی از ویژگی‌های دستگاه ماینر سالم، فعالیت پایدار است. یک دستگاه ماینر که از سلامت مطلوبی برخوردار باشد باید بتواند برای ساعات طولانی بدون بروز خطا به فعالیت خودش ادامه بدهد.
  • سلامت منبع تغذیه دستگاه: منبع تغذیه یکی از مهم‌ترین اجزای دستگاه‌های ماینر است. در بررسی سلامت دستگاه ماینر باید به سلامت منبع تغذیه آن هم دقت کنید.

راهنمای خرید ماینر با تعیین استراتژی

از آن‌جا که بازار رمزارزها یک بازار پرریسک محسوب می‌شود، بهتر است پیش از خرید دستگاه ماینر، یک استراتژی درست تدوین کنید. برای طراحی یک استراتژی ماینینگ درست به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • به دنبال پرسودترین رمزارز برای استخراج بگردید. 
  • برای شروع، با استخراج ارزهایی شروع کنید که سختی شبکه پایینی دارند و می‌توان با هش ریت کمتر و سخت افزار ضعیف‌تری آن‌ها را استخراج کرد. 
  • پرسودترین ارز فعلی را در لحظه استخراج کنید و با فروش آن، روی ارزهایی که پتانسیل رشد بالاتری دارند سرمایه‌گذاری کنید. 
  • پیش از انتخاب یا تغییر رمزارز، ابتدا سوددهی استخراج آن را با یک ماشین‌حساب آنلاین و یا به صورت دستی محاسبه کنید. سپس با در نظر گرفتن وضعیت بازار، یک دید کلی نسبت به آینده آن ارز کسب کنید. 

معرفی بهترین دستگاه های ماینر در ایران

حال که نکات مهم در خصوص خرید ماینر را بیان کرده‌ایم، خالی از لطف نیست اگر به معرفی تعدادی از بهترین دستگاه‌های ماینر در بازار ایران بپردازیم:

دستگاه ماینر بیت مین Antminer S9 14Th – بهترین ماینر بیت کوین برای شروع

دستگاه ماینر بیت مین +Antminer L3

اگر یک ماینر تازه‌کار هستید و می‌خواهید اولین دستگاه ماینر خود را بخرید، دستگاه ماینر بیت مین Antminer S9 14Th یکی از بهترین ماینرهای موجود در بازار برای ماینرهای تازه‌کار است. این ماینر ASIC بر پایه الگوریتم SHA-256 فعالیت می‌کند و می‌تواند به استخراج کوین‌هایی نظیر Acoin، BitcoinCash، Bitcoin و Terracoin بپردازد. قدرت ماینینگ این دستگاه 14 تراهش بر ثانیه بوده و توان مصرفی آن 1372 وات است. 

دستگاه ماینر بیت مین Antminer S21 Hyd 335TH/s – بهترین ماینر حرفه ای بیت کوین

اگر می‌خواهید سرمایه بزرگی را در خرید ماینر بیت کوین صرف کنید، دستگاه ماینر بیت مین Antminer S21 Hyd 335TH/s یکی از قدرتمندترین ماینرهای بیت کوین در بازار ایران است. این دستگاه ماینر با قدرت 335 تراهش بر ثانیه، تنها 5360 وات توان مصرف می‌کند و عملکرد آن بسیار بهینه است. همچنین این دستگاه ماینر به یک خنک کننده گردش مایع مجهز شده که نسبت به کولرهای بادی، عملکرد بهتر و نویز کمتری دارد.

دستگاه ماینر بیت مین +Antminer L3 – بهترین ماینر Scrypt برای شروع

دستگاه ماینر بیت مین +Antminer L3

اگر قصد دارید به استخراج ارزهای Scrypt نظیر لایت کوین و دوج کوین بپردازید، دستگاه ماینر بیت مین +Antminer L3 یک گزینه عالی برای شروع است. این دستگاه ماینر قدرت ماینینگ 504 مگاهش بر ثانیه دارد. همچنین توان این دستگاه ماینر 800 وات بوده و یک ماینر کم‌مصرف محسوب می‌شود. اگر دقت کرده باشید هش ریت ماینرهای Scrypt از ماینرهای SHA-256 به مراتب کوچک‌تر است؛ چرا که شبکه Scrypt از SHA-256 سختی کمتری دارد.

دستگاه ماینر بیت مین Antminer L7 – بهترین ماینر حرفه ای Scrypt

دستگاه ماینر بیت مین Antminer L7

اگر قصد دارید به صورت گسترده و حرفه‌ای در استخراج ارزهای Scrypt سرمایه‌گذاری کنید، دستگاه ماینر بیت مین Antminer L7 با توان 9.5 گیگاهش بر ثانیه یکی از قدرتمندترین ماینرهای این الگوریتم در بازار ایران است. این ماینر با وجود قدرت بالایی که در استخراج ارز دیجیتال دارد، تنها 3400 وات توان مصرف می‌کند. برای درک بهینگی عملکرد این ماینر، کافی است هش ریت و توان مصرفی آن را با ماینر Antminer L3+ که بالاتر معرفی کردیم مقایسه کنید. 

جدول مشخصات ماینرهای معرفی شده

مدل دستگاهدستگاه ماینر بیت مین Antminer S9دستگاه ماینر بیت مین Antminer S21 Hydدستگاه ماینر بیت مین +Antminer L3 دستگاه ماینر بیت مین Antminer L7 9.5Gh
الگوریتمSHA-256Scrypt
مناسب برای استخراجBitcoin, Bitcoin Cash, Crown, Acoin, Joulecoin, Peercoin, Unbreakable, TerracoinDogecoin, Litecoin, Quantis, MIR COIN, Project Pai, PotCoin, Bitcoin, GCN Coin
هش ریت14 TH/s335 TH/s504 MH/s9.5 GH/s
مصرف برق1372 وات5360 وات800 وات3425 وات
تعداد فن2 عددندارد (واترکولر)2 عدد4 عدد
وزن5.5 کیلوگرم17.5 کیلوگرم4.4 کیلوگرم15 کیلوگرم
ابعاد (میلیمتر)135 * 185 * 350209 * 170 * 410188 * 130 * 352 195 * 290 * 370

چگونه هزینه برق دستگاه ماینر را محاسبه کنیم؟

در این قسمت، با ذکر یک مثال به چگونگی محاسبه بهای برق ماینر می‌پردازیم. فرض کنید می‌خواهیم هزینه برق مصرفی سه دستگاه ماینر Antminer S9 را در یک محاسبه کنیم. مراحل این کار عبارتند از:

  1. توان دستگاه‌های خود را جمع بزنید. ابتدا باید توان کل سیستم را به دست آوریم. هر دستگاه ماینر S9 توان 1372 واتی دارد، در نتیجه توان کل سیستم ما 3 × 1372 = 4116 وات خواهد بود. 
  2. ساعات فعالیت ماهانه ماینرها را حساب کنید. با فرض اینکه دستگاه‌های ما 25 روز در ماه به صورت 24 ساعته فعالیت کنند، جمع ساعات فعالیت ماینرهای ما 25 × 24 = 600 ساعت در ماه خواهد بود. 
  3. کیلووات-ساعت ماهیانه سیستم را به دست آورید. واحد اندازه‌گیری مصرف برق، کیلووات ساعت است. مقدار آن، از حاصل ضرب توان کل در ساعات فعالیت و سپس تقسیم به 1000 به دست می‌آید. این عدد برای سیستم فرضی ما 600 × 4116 × 0.001 = 2470 کیلووات ساعت خواهد بود. 
  4. کیلووات-ساعت را در بهای برق ضرب کنید. معمولاً‌ بهای برق برای مصارف بالای 500 کیلووات ساعت در ماه، برابر با 5 برابر هزینه تولید برق در نظر گرفته می‌شود. در زمان نگارش این مطلب (تابستان 1403) هزینه تولید برق 5472 ریال به ازای کیلووات است. با این حساب، هزینه برق مصرفی در مثال ما حدود 13٬515٬840 ریال در ماه خواهد بود. 

نتیجه گیری

در خرید دستگاه ماینر، باید ابتدا ماینرها و مشخصات آن‌ها را بشناسید. الگوریتم استخراج، هش ریت، توان مصرفی و نرخ مصرف انرژی به ازای هش ریت از مهم‌ترین مشخصات هر دستگاه ماینر هستند و شناسنامه آن به حساب می‌آیند. بعد از شناخت مشخصات دستگاه‌های ماینر، تعیین استراتژی گام مهم بعدی در خرید دستگاه ماینر است. اینکه ارزهای مختلف را بشناسید، با بازار آن‌ها آشنا باشید و بتوانید سوددهی ماینر را در استخراج هر ارز بسته به میزان برق مصرفی و قیمت ارز محاسبه کنید، به شما کمک می‌کند استراتژی کارآمدتری برای ماینینگ در پیش بگیرید. بعد از انتخاب درست رمزارز و خرید دستگاه، نگهداری صحیح از ماینر در درازمدت به افزایش سود شما از هر چیزی بیشتر کمک می‌کند. 

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. نظر شما درباره معیارهای خرید ماینر، راه‌های تعیین استراتژی و دستگاه‌هایی که در این مطلب معرفی کرده‌ایم چیست؟ به نظر شما جای چه نکاتی در خصوص خرید دستگاه ماینر در این مطلب خالی است؟ در بخش نظرات حتماً‌ با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

  • ارز دیجیتال چیست؟
    یک نوع پول خصوصی که تراکنش‌های آن به جای بانک‌های سنتی، از طریق شبکه‌های غیرمتمرکز انجام می‌شود.
  • بهترین ارز دیجیتال برای استخراج چیست؟
    پاسخ این سوال بسته به شرایط بازار در هر زمان فرق می‌کند. اما در زمان نگارش این مقاله بیت کوین (BTC)، لایت کوین (LTC)، مونرو (XMR) و دوج کوین (Dogecoin) از پرسودترین ارزهای دیجیتال برای استخراج هستند. 
  • چگونه مصرف برق دستگاه ماینر را محاسبه کنیم؟
    همان طور که در مقاله توضیح دادیم، برای محاسبه مصرف برق دستگاه ماینر باید توان دستگاه (وات)، فعالیت ماهانه دستگاه (ساعت) و بهای برق (ریال به ازای کیلووات ساعت) را در یکدیگر ضرب کنید. 
  • هزینه استخراج بیت کوین چقدر است؟
    اصلی‌ترین هزینه‌های استخراج بیت کوین، هزینه خرید دستگاه ماینر و بهای برق مصرفی آن هستند که مدل به مدل فرق می‌کند. اما به طور میانگین، هزینه استخراج هر بیت کوین حدود 45٬000 دلار است. 
  • بهترین ماینر برای شروع ماینینگ چیست؟
    دستگاه ماینر بیت مین Antminer L3+ و دستگاه ماینر بیت مین Antminer S9 14Th از بهترین ماینرهای موجود در بازار ایران برای شروع ماینینگ هستند. 

علی قربانی

دانشجوی مکانیک دانشگاه صنعتی طرشت (صنعتی شریف سابق)؛ علاقه‌مند به سخت افزار و هوانوردی و این صحبت‌ها.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بحث هزینه برق خیلی جدی هست و باتوجه به کالاهای پر مصرف برقی دیگری که در خانه‌ ها هستند آیا استخراج رمز ارز‌هایی مثل بیت کوین و اتریوم را پیشنهاد می‌کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا