دسترسی سریع
سایت آی تی بازار به عنوان اولین و قدیمی ترین سایت 100% تخصصی در زمینه معرفی و مقایسه قیمت محصولات آی تی در ایران با استفاده از داده کاوی و استخراج الگوهای مفید از میان حجم زیادی از داده های خام قصد دارد بازار خرید و فروش محصولات دیجیتال در طول سال 1400 را بررسی کرده و گزارشی جامع از پرفروش ترین کالاهای دیجیتال، تعداد کاربران و خریداران، تعداد فروشگاه های اینترنتی، شهرهای پرفروش کالاهای دیجیتال، محبوب ترین گارانتی های ایران و غیره را بررسی کند.
آی تی بازار در سال نخست با ایده بازار اینترنتی تخصصی در زمینه کالاهای دیجیتال و متشکل از یک تیم 3 نفره شروع به فعالیت کرد و علاوه بر گسترش و توسعه اهداف خود در سراسر ایران تیم خود را به مرور گسترش داد.
در طی این 10 سال آی تی بازار تبدیل به یک خانواده 50 نفر گردیده است، خانواده ای متشکل از نخبگان و متخصصان حوزه آی تی کشور تا بتوانند با علاقه و تخصص خود فرآیند خرید در بازار آی تی کشور را بهبود ببخشند.
همان طور که گفته شد آی تی بازار در طی سال های گذشته قصد خدمت رسانی بیشتر به کاربران و مشتریان خود را داشته و در راستای همین هدف تصمیم به ارائه گزارشی جامع از سال 1400 گرفته است. در این گزارش سعی کردیم با کمک هوش مصنوعی و تحلیل رفتار کاربران عملکرد آن ها در طول سال گذشته را بررسی و تحلیل نماییم.
در سال 1400 جمعیت ایران 85.52 میلیون نفر بوده که متشکل از 49.5% زنان و 50.5% مردان بوده است که میانگین سنی آن ها 32.9 سال می باشد، همچنین تعداد افرادی که در طول سال 1400 از اینترنت استفاده کرده اند حدود 71.94 میلیون نفر است.
سرعت اینترنت در ایران با گوشی های موبایل 25.19 Mbps و با سیستم های کامپیوتری 9.58 Mbps می باشد که نسبت به سال 1400 حدود 26.6 تا 33.6 درصد افزایش پیدا کرده و منجر به استفاده بیشتر کاربران از سایت های مختلف اینترنتی گردیده است.
کاربران اینترنت در ایران علاوه بر وب گردی و جستجو در سایت های اینترنتی مختلف، زمان زیادی از شبانه روز خود را صرف استفاده از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، واتس اپ، تلگرام و غیره می کنند به طوری که حدود 47.70 میلیون نفر از ایرانیان در سال 1400 از طرفداران پر و پا قرص فضاهای مجازی بوده اند.
به نظر شما طبق آمار به عمل آمده، سهم بازار آی تی ایران و میزان خرید و فروش کالاهای دیجیتال به صورت اینترنتی در سال 1400 چقدر بوده است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال در ادامه این گزارش با ما همراه باشید.
تا انتهای سال 1400 تعداد 6481 فروشگاه به عضویت سایت آی تی بازار درآمدند که بیشترین تعداد این فروشگاه ها با تعداد 3493 فروشگاه در تهران و کمترین تعداد 14 فروشگاه در ایلام بوده است. 70% از این فروشگاه ها دارای سایت اینترنتی بودند و تعداد فروشگاه های اینترنتی در سال 1400 نسبت به سال گذشته 15% افزایش پیدا کرده است.
کسب و کارهای اینترنتی در سالهای اخیر به سرعت رشد کرده اند و این روند صعودی در سال 1400 به اوج خود رسیده است، به طوری که ارزش معاملات الکترونیکی 284% افزایش یافته اند. در سال 1400 حدود 700 کسب و کار مجازی مجوزهای لازم جهت ثبت فروشگاه اینترنتی مانند ای نماد، مجوز درگاه پرداخت آنلاین، مجوز ساماندهی، مجوز های اختصاصی کسب و کارهای اینترنتی و غیره را دریافت کردند و استان تهران با تعداد 338 مجوز در راس کشور قرار دارد و بعد به ترتیب بیشترین تعداد کسب مجوز ها به استان های اصفهان و خراسان رضوی تعلق دارد.
حدودا از سال 1398 و با شیوع ویروس کرونا کسب کارهای اینترنتی رونق زیادی پیدا کردند و طبعا تعداد زیادی از افراد نیز نسبت به خریداری کالاهای مختلف به صورت اینترنتی اقدام کردند و این موضوع باعث افزایش چشمگیر ثبت نام کاربران در سایت آی تی بازار گردید و تا کنون تعداد این کاربران در سایت آی تی بازار به 2,724,148 در سراسر ایران گردیده است.
طبق بررسی های به عمل آمده در بین 2,724,148 نفر از بازدیدکنندگان آی تی بازار مشتریانی از سن 18 سال تا بیش از 65 سال نسبت به بررسی و خرید کالاها اقدام نموده اند.
طبق بررسی های به عمل آمده در بازار آی تی و خریداران کالاهای دیجیتال، از میان 2,724,148 نفر کاربر 53/70 درصد آقا و 47/29 درصد از آن ها خانم بوده اند.
همانطور که می دانید با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت، تعداد زیادی از افراد جویای کار، کار مد نظر خود را پیدا کرده اند و بازار انجام کارهای اینترنتی و دورکاری با شیوع کرونا نسبت به قبل افزایش چشمگیری پیدا کرد.
در تصویر بالا تعدادی از مشاغل مربوط به آی تی را به ترتیب درآمد ها ذکر کردیم و این نکته قابل توجه است که روزانه به تعداد افراد جویای کار در بازار آی تی افزوده می شود. البته مدتی است که شرکت های مختلف با ایجاد سایت های اینترنتی نیاز به نیروهای مختلف در حوزه آی تی پیدا کرده اند و در سال گذشته به علت مهاجرت نیروهای متخصص با بحران نیروی انسانی در حوزه های مختلف و به خصوص بازار آی تی مواجه شده ایم.
آی تی بازار در طول سال 1400 تعداد کالاهای دیجیتال خود را در برند های مختلف توسعه و 101,106 محصول را در اختیار مشتریان خود قرارداد تا امکان بررسی و خرید با سرعت و سهولت بیشتر را فراهم بیاورد. البته به این نکته توجه داشته باشید که ارقام ذکر شده، مربوط به کالا و لوازم جانبی آن می باشد.
در طول سال 1400 حدود 16 میلیون و هفتصد هزار دستگاه گوشی موبایل وارد بازار ایران شده است و بیشترین فروش موبایل مربوط به برند سامسونگ است که 48% فروش موبایل بازار (8 میلیون و 710 هزار دستگاه) را از آن خود کرده است. دومین پرفروش ترین برند بعد از سامسونگ، برند شیائومی است که 28% فروش موبایل بازار (5 میلیون و 210 هزار گوشی) را به خود اختصاص داده و جایگاه سوم با 12% سهم از فروش بازار (2 میلیون و 225 هزار موبایل) متعلق به شرکت نوکیا می باشد. رتبه بعدی برند اپل با 6% سهم بازار (1 میلیون و 353 هزار گوشی) است و در آخرین جایگاه برند هوآوی با یک درصد سهم بازار (230 هزار دستگاه) را مشاهده می کنیم.
همانطور که میدانید استخراج ارزهای دیجیتال و ماینینگ در طی سال های اخیر افراد زیادی را به خود جذب کرده است و سالانه تعداد زیادی از افراد نسبت به خریداری دستگاه ماینر اقدام نموده اند. البته لازم به ذکر است که خرید ماینر به صورت قانونی می بایست که مراحل خود را طی کند و خریداری غیر قانونی ماینر جریمه دارد.ضمناً شما میتوانیدجهت دریافت مجوز قانونی استخراج قانونی ارز دیجیتال از وزارت صنعت و سایت آی تی بازار مراجعه فرمائید.از سری ماینرهای پرفروش بازار آی تی می توان به دستگاه ماینر بیت مین L3 Plus اشاره نمود که با توان 8000 وات دارای هش ریت 504MH/s می باشد و تراشه اصلی آن BM1485 است.دومین ماینر پرفروش بازار، دستگاه ماینر T2T 30Th اینو سیلیکون با هش ریت 30Th/s و توان خروجی 2200 وات می باشد که از الگوریتم Sha256 نیز پشتیبانی کرده و همچنین قادر به استخراج رمز ارزهای بیت کوین، بیت کوین کش، اتریوم و غیره می باشد.رتبه سوم پرفروش ترین دستگاه ماینر در طول سال 1400 برای ماینر S9j 14.5Th بیت مین با توان 1350 وات می باشد که با الگوریتم های SHA-256 سازگاری دارد.
بازار خرید لپ تاپ در سال 1400 کاملا در سطحی نرمال وجود داشت و اکثر خریداران لپ تاپ در سال های گذشته و با شروع ویروس کرونا از اسفند ماه 1398 نسبت به خریداری لپ تاپ برای استفاده شخصی، شرکت در کلاس های مجازی و انجام دورکاری اقدام کرده بودند. لپ تاپ های ایسوس R465FA-EB028، لپ تاپ گیمینگ TUF F15 FX506LH و مک بوک پرو M1 2020 اپل از پرفروش ترین لپ تاپ های بازار آی تی ایران در سال 1400 بوده اند.
از سری کنسول های بازی محبوب در میان افراد در سال گذشته می توان به پلی استیشن PS2 سونی، PS4 Slim، پی اس 4، ایکس باکس 360 و PS4 Pro اشاره نمود. شاید جدیدترین پلی استیشن که روانه بازار شده است PS5 سونی باشد اما در میان ایرانیان همچنان انواع پی اس 4 با ظرفیت های مختلف فروش بیشتری دارد.
همانطور که میدانید همواره بین پلی استیشن و ایکس باکس رقابت سنگینی وجود داشته و هر کدام از آن ها مخاطبان خاص خود را دارند، اما به طور کلی در طی سال 1400 میزان خریداران ایکس باکس که در آی تی بازار به دنبال فروشنده مناسب بودند نسبت به پلی استیشن تا حدودی بیشتر بودند.
با توجه به کاهش قدرت خرید در میان افراد در طول سال های گذشته و به خصوص سال 1400 تعداد زیادی از افراد برای خرید کالاهای دست دوم اقدام نمودند. بیشترین آمار خرید کالاهای دست دوم در آی تی بازار در طی این سال مربوط می شود به پلی استیشن 2 سونی با حافظه 1 ترابایت، لپ تاپ دل 15N5110 i5-2430M و پی اس 3 سونی 1TB که با افزایش قیمت لپ تاپ و کنسول های بازی با مدل بالاتر مانند PS5 روز به روز افزایش پیدا کرد.
در ادامه قصد داریم که روند رشد برخی از محبوب ترین کالاهای دیجیتال مانند گوشی موبایل، تلویزیون، لپ تاپ، کنسول بازی و غیره را در طی دو سال اخیر بر اساس تحلیل رفتار کاربران و کاهش و افزایش قیمت دلار بررسی کنیم.
به این نکته توجه داشته باشید که در نمودار های ذیل، رنگ قرمز روند رشد کالاها بوده و 100% به معنای بیشترین فروش کالای مربوطه می باشد، همچنین رنگ سبز که روند رشد قیمت دلار را نمایش می دهد بر حسب قیمت دلار در اسفندماه سال 1398 مشخص گردیده است.
خرید گوشی موبایل در سال 1400 صرفا در شهریور ماه و با شروع مدارس و کلاس های مجازی در میان کاربران افزایش چشمگیری پیدا کرد و در سایر ماه های سال با روندی ثابت و حتی نزولی مواجه شد.
بازار خرید لپ تاپ در سال 1400 از اوایل فصل تابستان با استقبال مخاطبان مواجه شد و در شهریور ماه به اوج خود رسید. پس از آن تا پایان سال 1400 روندی نزولی داشت و احتمال داده می شود که کاربرانی که نیاز به لپ تاپ داشتند در طول دو سال گذشته، با شروع کلاس های مجازی و دور کار شدن کارمندان نسبت به خریداری لپ تاپ اقدام کرده بودند.
خرید دستگاه ماینر در طول سال 1400 نسبت به سال های اخیر افزایش چندانی نداشت، تعداد زیاد از افرادی که مشغول استخراج ارزهای دیجیتال هستند در پاییز و زمستان 1399 دستگاه ماینر مدنظر خود را خریداری کرده بودند و در نتیجه مشتریان ماینر حدود 24% کاهش پیدا کردند. اما همچنان باید به این نکته توجه داشت که علارغم کاهش مخاطبان ماینر، خرید و فروش این دستگاه از پرمخاطب ترین بازار های خرید و فروش کالا در فروشگاه های مختلف حضوری و اینترنتی آی تی ایران بوده است.
خرید تبلت در سال 1400 با کاهش چشمگیری مواجه شد و در شهریور ماه این میزان به کمترین سطح خود رسید، این در حالی است که در شهریور سال 1399 میزان خریداران تبلت 55% بیشتر بودند.
تعداد خریداران کنسول بازی در طول 1400 نسبت به سال های گذشته خود نیز کاهش چشمگیری پیدا کرده بودند و در طول سال 1400 میزان خریداران پلی استیشن یا ایکس باکس نسبت به دو سال گذشته با کاهش 70% مواجه شد. البته باید این نکته را در نظر داشت که گیمرها در طول دو سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا برای سرگرمی و یا کسب درآمد نسبت به خریداری کنسول بازی اقدام کرده بودند.
روند خرید یو پی اس در میان کاربران همواری روندی ثابت داشته و با صعود یا نزول ناگهانی مواجه نشده بود. اما با شروع قطعی برق در ایران نمودار خرید یو پی اس از بازار آی تی با 9% افزایش مواجه شد و شرکت ها و افراد مختلف برای محافظت از سیستم ها و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن ها نسبت به تهیه یو پی اس و ارتقا باتری های یو پی اس خود اقدام نمودند.
روند خریداری تلویزیون های معمولی و تلویزیون های هوشمند از بازار آی تی در طول سال 1400 روندی معقول بود و به هیچ وجه کاهش یا افزایش جالب توجهی نداشت. و تنها نکته حائز اهمیت در این زمینه این است که میزان خریداران تلویزیون با شروع بهار 1400 نسبت به سال قبل خود (1399) با 20% کاهش مواجه شد.
بازار خرید دوربین مداربسته بنابر دورکار شدن شرکت ها و از طرفی افزایش ناامنی در محله های مسکونی در شهریور ماه سال 1400 با افزایش 19 درصدی مواجه شد و تعداد زیادی از افراد نسبت به مجهز کردن اماکن خود به سیستم های امنیتی اقدام نمودند.
بازار آی تی ایران در سال 1400 با بیشترین فروش در ماه شهریور و کمترین فروش در ماه فروردین مواجه شد. فراوانی فروش در شهریور ماه وابسته به برگزاری کلاس های مجازی و تهیه گوشی های موبایل، تبلت، لپ تاپ و غیره بوده و همچنین با دور کار شدن کارمندان، مدیران شرکت ها نسبت به مجهز کردن شرکت خود به سیستم های امنیتی و دوربین های مداربسته اقدام نمودند.
و از آن جایی که در فروردین ماه قدرت خرید کاربران تا حد زیادی کاهش پیدا می کند، میزان خرید کالاهای دیجیتال در این ماه از سال 1400 شمسی به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
طبق بررسی های به عمل آمده میزان خرید کالاهای دیجیتال از فروشگاه های آی تی که گارانتی های معتبر ارائه می دهند تا حد قابل توجهی بیشتر بوده و ارائه گارانتی یکی از مهمترین ملاک های خریداران است. در بازار آی تی ایران 329 گارانتی وجود دارد و موارد ذکر شده از محبوب ترین ضمانت نامه های ایران در میان کاربران می باشد.
هدف از این گزارش بررسی بازار آی تی ایران در طول سال 1400 و عملکرد کاربران در بازار می باشد. همانطور که در این گزارش مشاهده کردید بازار محصولات دیجیتال سال 1400 بازار پرتلاطمی نبود و نسبت به سال های گذشته خود فراز و نشیب های کمتری داشت.
آی تی بازار قصد دارد با همت متخصصان و نخبگان خود در حوزه هوش مصنوعی و استفاده از کلان داده های در اختیار با ارائه گزارشات تخصصی خود در حوزه آی تی در بهبود فرآیند خرید آگاهانه و حمایت از کسب و کارهای سراسر کشور مفید و مؤثر واقع گردد.
مقدمه حافظههای SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…
در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…
زندگی دانشجویی پر از چالش ها و فرصت های یادگیری است، و در این مسیر،…
شیائومی (Xiaomi) یکی از فعال ترین شرکت های تولید کننده ساعت هوشمند است و حضور…
سیستم های دوربین مداربسته (CCTV) یکی از بهترین راهها برای نظارت و افزایش امنیت مکانهای…
هر چقدر شرایط کاری دستگاه ماینر استاندارد بیشتری داشته باشد نه تنها سوددهی آن بالاتر…
نمایش دیدگاه ها
عالی 🤍
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
گزارش عجیبی بود داریممیریم سمت آفتابه سازی، آخه چرا بایدمردم کنسول ps2 ده سال پیش رومجبور باشن برای بچه هاشونبخرن، چجوری توقع دارین این بچه ها آینده مملکت رو بسازن وقتی کوچکترین آرزوی بچه های اروپا و آمریکا براشون یه عقده بزرگ میشه همونطوریکه برای پدر ومادراشون خونه و ماشین خریدن عقده شده
اگر طرح صیانت اجرا بشه باید منتظر آتاری هم باشیم خدا لعنت کنه افراد بی فکر بی تدبیر و به ظاهر متدینی رو که برای 85 میلیون ایرانی تصمیم اشتباه میگیرند
aslan fekr nemikardam ps2 az ps5 ya laaghal ps4 por forosh tar bashe, in neshon mide mardome iran cheghadr toye fesharan ke dige az bachehashon ham migzaran chon chare ei joz fekr kardan be none shabeshon nadaran
ببین وضعیت مملکت چیه که نوکیا هم واسه اپل ابوعطا میخونه (=: