راهنمای خرید

راهنمای جامع خرید تجهیزات شبکه

در دنیای پیشرفته و مدرن امروزی، بهره‌گیری از تجهیزات شبکه تقریبا در انواع مشاغل در هر ابعادی به امری ضروری تبدیل شده است. از روتر‌ها و سوئیچ‌ها گرفته تا فایروال‌ها و نقاط دسترسی (اکسس پوینت‌)، تمام این دستگاه‌ها در انتقال و جابه‌جایی مستمر و ایمن داده‌ها به صورت درون شبکه و یا بین سازمان‌ها نقش برجسته‌ای دارند. بهره‌گیری از یک زیرساخت شبکه قابل اعتماد برای انجام عملیات‌های روزانه، مدیریت داده‌ها و امنیت کلی شبکه امری حیاتی است.

هدف این راهنما این است که، اطلاعات و شناخت مورد نیاز برای تصمیم‌گیری آگاهانه در هنگام خرید تجهیزات شبکه، موارد استفاده از آن‌ها، اجزا تشکیل دهنده، هزینه‌ها و نحوه نگهداری آنها را در اختیار شما قرار دهد.

در این راهنمای جامع قصد داریم تا شما را تا حد امکان با تمام این موارد آشنا کنیم و همچنین اطلاعاتی را در مورد شرکت های اصلی تولید کننده این تجهیزات شبکه را در اختیارتان قرار دهیم. پس توصیه می‌کنیم که اگر قصد ایجاد یک زیرساخت شبکه یا تعویض تجهیزات خود را دارید، ما را در ادامه این متن همراهی نمایید.

چرا به تجهیزات شبکه نیاز داریم؟

پیش از هرچیز بیاید به این سوال پاسخ دهیم که: “چرا به تجهیزات شبکه نیاز داریم؟” با توجه به روند تغییر بازار از حالت سنتی به مدرن، اگر شما قصد راه‌اندازی یک شرکت کوچک یا بزرگ را داشته باشید حتما باید از فناوری و تجهیزات مدرن استفاده نمایید.

یکی از این موارد، تجهیزات شبکه است. تجهیزات شبکه به عنوان هسته و پایگاه مرکزی ارتباطات مدرن شناخته می‌شوند که انتقال داده‌ها را در کاربری‌های مختلف امکان‌پذیر می‌سازند و اتصال پایدار را برای شرکت‌ها، سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف تضمین می‌کنند.

این تجهیزات به شما این امکان را خواهد داد که ارتباط بین اعضای تیم را به راحتی ایجاد و مدیریت کنید، فایل‌های مربوط به شرکت را بین اعضای تیم به اشتراک بگذارید، از اتصال تمام اعضای تیم به اینترنت مطمئن شوید و اگر خارج از محل کار خود هستید، یا نیروی دورکاری دارید از طریق این تجهیزات به سرور و اطلاعات شرکت دسترسی امنی داشته باشید.

انواع تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه دارای انواع و قطعات بسیار زیادی است که هر کدام از آنها کاربردهای مخصوص به خودشان را دارند. در اولین قدم باید مشخص کنید که نیاز شما چیست و چه انتظاری از تجهیزات شبکه دارید و براساس آن بخش‌های مختلف تجهیزات شبکه را خریداری کنید، چرا که ممکن است بسیاری از این قطعات نیاز واقعی مجموعه شما نباشد.

در بخش اول این مقاله ما مهم‌ترین و پرکاربردترین قطعات که در بسیاری از شبکه‌ها مختلف مشترک است را از لحاظ عملکرد، انواع مدل‌ها، موارد استفاده و اجزاء تشکیل دهنده توضیح خواهیم داد. که این قطعات عبارتند از:

  • سوئیچ شبکه
  • مودم‌های بی سیم
  • روتر شبکه
  • کارت شبکه
  • نقطه دسترسی
  • فیبر نوری
  • کابل شبکه
  • شبکه بی‌سیم

سوئیچ شبکه

عملکرد: سوئیچ‌های شبکه وظیفه برقراری اتصال بین دستگاه‌های مختلف را در یک شبکه بر عهده دارند و ارتباط و انتقال داده بین این دستگاه‌ها را امکان‌پذیر می‌کنند.

انواع مدل‌ها: سوئیچ‌های شبکه انواع مختلفی دارند که در این بین می‌توان به سوئیچ‌های مدیریت شده، سوئیچ‌های مدیریت نشده، سوئیچ‌های هوشمند اشاره کرد.

مورد استفاده: این قطعات سخت‌افزاری کاربردی را می‌توان در شبکه‌های کوچک و بزرگ به منظور تسهیل ارتباطات داخلی و مدیریت کارآمد داده‌ها استفاده کرد.

اجزاء تشکیل‌دهنده: این محصولات از چند قطعه سخت‌افزاری از جمله پورت‌سخت، پورت‌ها (اترنت یا فیبر نوری)، CPU، حافظه رم، منبع تغذیه، و بعضی از نرم‌افزارها تشکیل می‌شوند.

مودم‌های بی‌سیم

عملکرد: مودم‌های بی‌سیم ابزاری کاربردی هستند که دستگاه‌ها را به صورت بی‌سیم به اینترنت متصل می‌کنند و سیگنال‌های دیجیتال را به سیگنال‌های آنالوگ و بالعکس تبدیل می‌کنند.

انواع مدل‌ها: مودم‌های بی‎سیم DSL، مودم‌های بی‎سیم کابلی، مودم‌های بی‎سیم فیبر نوری و مودم‎های بی‎سیم ماهواره‌ای انواع مختلف این قطعه کاربردی هستند.

مورد استفاده: برای ایجاد اتصالات اینترنت بی‌سیم به اینترنت در خانه‌ها و مشاغل استفاده می‌شود.

اجزاء تشکیل‌دهنده: مدارهای مدولاسیون/دمدولاسیون، رابط‌های بی‌سیم و سیستم‌عامل.

روتر شبکه

عملکرد: روتر شبکه، دیگر قطعه برجسته در زیرساخت یک شبکه می‌باشد. این قطعات دستگاه‌های کاربردی هستند که با قرارگیری در بین مودم و دیگر تجهیزات و دستگاه‌ها اتصال این قطعات به شبکه‌های مختلف و مد نظر را فراهم می‌کنند و همین امر آنها را برای اتصال به شبکه‌های مختلف به ابزاری کاربردی بدل می‌کند.

انواع مدل‌ها: از انواع مختلف روتر‌ها می‌توان به روترهای خانگی و روترهای سازمانی اشاره کرد.

مورد استفاده: همانطور که اشاره شد از این دستگاه‌ها می‌توان برای اتصال به شبکه‌ها، مدیریت ترافیک و هدایت اتصال اینترنت به دستگاه‌های مختلف استفاده نمود.

اجزاء تشکیل‌دهنده: CPU، حافظه (رم و فلش)، رابط‌ها  (WAN ،LAN) و سیستم عامل.

کارت شبکه (NIC)

عملکرد: کارت‌های شبکه بی‌سیم (NIC) به دستگاه‌های موجود در شبکه اجازه می‌دهند تا به صورت بی‌سیم به شبکه متصل شوند. به عبارت ساده‌تر این قطعات یک رابط سخت‌افزاری برای اتصالات Wi-Fi را فراهم می‌کنند.

انواع مدل‌ها: کارت شبکه بی‌سیم USB، کارت شبکه بی‌سیم PCIe، کارت شبکه بی‌سیم داخلی.

مورد استفاده: از این دستگاه در لپ‌تاپ‎ها، رایانه‌های رومیزی و سایر دستگاه‎ها برای فعال کردن اتصال بی‎سیم به شبکه استفاده می‌شود.

اجزاء تشکیل دهنده: فرستنده و گیرنده بی‌سیم، آنتن، کانکتورهای رابط و درایورها.

نقطه دسترسی یا اکسس پوینت (Access Point)

عملکرد: نقاط دسترسی اتصال بی‌سیم را به دستگاه‌های داخل شبکه فراهم می‌کنند و دامنه دسترسی و ظرفیت شبکه‌ سیمی را افزایش می دهند.

انواع مدل‌ها: نقاط دسترسی داخلی، نقاط دسترسی مخصوص فضای باز، نقاط دسترسی قابل کنترل، نقاط دسترسی مستقل.

مورد استفاده: برای گسترش پوشش بی‌سیم در محیط‌های وسیع که دسترسی بی‌سیم مورد نیاز است.

اجزاء تشکیل‌دهنده: آنتن، منبع تغذیه  (PoE یا آداپتور خارجی)، CPU، حافظه و سیستم‌عامل.

کابل فیبر نوری

عملکرد: کابل‌های فیبر نوری، داده‌ها و اطلاعات را به صورت پالس‌های نوری منتقل می‌کنند که همین امر به برقراری ارتباط با سرعت بالا در مسافت طولانی های طولانی کمک می‌کند.

انواع مدل‌ها: فیبر تک حالته، فیبر چند حالته.

مورد استفاده: در شبکه‌های اصلی، پایگاه‌های داده و اتصالات اینترنتی پرسرعت به منظور ارائه پهنای باند بالا و تأخیر کم استفاده می‌شود.

اجزاء تشکیل‌دهنده: هسته (فیبر شیشه یا پلاستیک)، روکش و پوشش محافظ.

کابل شبکه

عملکرد: کابل‌های شبکه به طور فیزیکی دستگاه‌های یک شبکه را به یکدیگر متصل می‌کنند و امکان انتقال داده‌ها را از طریق مس یا فیبر نوری فراهم می‌کنند.

انواع مدل‌ها: کابل‌های اترنت ( Cat5e ،Cat6 ،Cat6a ،Cat7 ،Cat8)، کابل‌های کواکسیال، کابل‌های فیبر نوری.

مورد استفاده: برای اتصال دستگاه‌هایی مانند رایانه‌ها، سوئیچ و روتر در شبکه‌های سیمی استفاده می‌شود.

اجزاء تشکیل دهنده: فلزات رسانا (مس یا فیبر)، عایق، محافظ، و پوشش بیرونی محافظ.

شبکه بی سیم

عملکرد: یک شبکه بی سیم از امواج رادیویی برای اتصال دستگاه‌ها استفاده می‌کنند و آزادی عمل خوبی فراهم می‌کند و نیاز به کابل‌های فیزیکی را از بین می‌برد.

انواع مدل‌ها: شبکه های Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac/ax) و شبکه های بلوتوث.

مورد استفاده: در منازل، ادارات و فضاهای عمومی برای دسترسی به اینترنت و تسهیل ارتباطات دستگاه رایج است.

اجزاء تشکیل دهنده: نقاط دسترسی، روترهای بی‌سیم، کارت شبکه‌های بی‌سیم، آنتن‌ها و بعضا کنترل کننده های بی سیم.

خرید تجهیزات شبکه

حالا که با قطعات پرکاربرد تجهیزات شبکه آشنا شدید، مرحله بعدی که باید انجام دهید خرید این قطعات است. همانطور که اشاره شد تجهیزات شبکه قطعاتی ارزنده و حائز اهمیت هستند و همین امر سبب می‌شود کاربران در خرید آنها نهایت دقت را در نظر بگیرند. در این بخش نکات مهمی که به شما در خرید تجهیزات مناسب کمک می‌کند اشاره خواهیم کرد.

شناسایی نیازمندی‌ها: به منظور خریدی هوشمندانه، توصیه می‌شود تا پیش از خرید نیازهای شبکه خود، از جمله تعداد دستگاه‌ها، سرعت، و الزامات امنیتی مورد نیاز را بررسی نمایید و همچنین نیاز‌های فعلی و آتی را برای اطمینان از مقیاس پذیری لازم ارزیابی کنید.

بودجه‌بندی: به منظور جلوگیری از هزینه بیش از حد و خرید دستگاه‌های ارزان قیمت بی‌کیفیت، توصیه می‌شود که بودجه‌ای را بر اساس نوع و مقیاس‌پذیری مورد نیاز تجهیزات تعیین کنید. با این کار قادر خواهید بود تا هم هزینه‌های اولیه و هم هزینه‌های نگهداری طولانی مدت را در نظر داشته باشید.

تحقیق و جستجو: تحقیق در بازار، بررسی محصولات و تولید کنندگان متنوع و خواندن نظرات دیگر کاربران کارهایی هستند که شما را در انتخاب بهترین گزینه یاری می‌کنند. همواره سعی کنید به دنبال تجهیزاتی باشید که نیازهای فنی و عملکردی شما را برآورده کند و امتحان خود را پس داده باشد.

انتخاب فروشنده: در کنار تمام موارد ذکر شده، سعی کنید که فروشندگان معتبر را انتخاب کنید که گارانتی، پشتیبانی مشتری و خدمات پس از فروش ارائه می‌دهند. همچنین برای اطمینان از خرید محصولات اصلی و پشتیبانی مطمئن، فروشندگان مجاز را در نظر بگیرید.

خرید عمده: اگر قصد تجهیز یک شبکه بزرگ را دارید، خرید عمده را با هدف تخفیف در نظر داشته باشید. بدین ترتیب در این شرایط پیشنهاد می‌شود که با فروشندگانی کار کنید که برای سفارش‌های عمده قیمت‌های بهتری را ارائه می‌دهند.

در نظر گرفتن نیاز‌های آینده: در نظر داشته باشید که حتما تجهیزاتی را انتخاب کنید که می‌توانند مقیاس‌پذیری و سازگاری با نیازهای آینده شبکه شما را تامین می‌کنند. همچنین محصولاتی که دارای طراحی‌های ماژولار هستند و قابلیت ارتقا دارند انتخاب‌های هوشمندانه‌ای خواهند بود.

نصب و راه‌اندازی تجهیزات شبکه

یکی دیگر از بخش‌های که شما باید درباره آن اطلاعات کافی و مناسبی داشته باشید، نصب و راه‌اندازی تجهیزات شبکه است. نصب و راه‌اندازی تجهیزات شبکه اهمیت کم‌تری از فرایند انتخاب و خرید این قطعات ندارد. برخی از مواردی که باید به منظور نصب و راه‌اندازی آسان و بدون دردسر تجهیزات خود در نظر بگیرید عبارتند از:

آماده‌سازی: پیش از نصب و حتی خرید حتما طرح شبکه مورد نیاز خود را با جزئیات دقیق مکان نصب هر دستگاه آماده کنید. طرح فیزیکی، نیازهای برق و مدیریت کابل مواردی هستند که باید در این مرحله در نظر بگیرید.

تنظیمات مهم پیش از نصب: قبل از نصب تجهیزات خود، دستگاه‌ها را با توجه به تنظیمات شبکه خود تنظیم کنید. تنظیم آدرس‌های IP، VLAN و تنظیمات امنیتی نمونه‌ای از این موارد می‌باشند.

نصب فیزیکی: دستگاه‌ها را در مکان‌هایی که از پیش تعیین کرده‌اید نصب کنید و از تهویه مناسب و منبع تغذیه سازگار آنها اطمینان حاصل کنید. همچنین در صورت نیاز از قفسه‌ها، پایه‌های دیواری یا قفسه‌ها به منظور ایجاد محل مناسب استفاده کنید.

کابل کشی: دستگاه‌ها و تجهیزات شبکه را با استفاده از کابل‌های مناسب (اترنت، فیبر نوری) متصل کنید و برای شناسایی آسان کابل‌ها، آنها را برچسب گذاری کنید. اطمینان حاصل کنید که کابل ها به درستی دسته‌بندی شده‌اند تا از گره خوردن و تداخل آن‌ها جلوگیری شود.

تست گیری: برای اطمینان از اتصال و عملکرد درست دستگاه، تست‌های اولیه را از تجهیزات انجام دهید و در صورت نیاز، تنظیمات را تغییر دهید. براین کار می‌توانید از ابزارهای تشخیص شبکه برای تأیید عملکرد صحیح دستگاه‌ها استفاده کنید.

نگهداری و تعمیر تجهیزات شبکه

یکی از مهم‌ترین عوامل در رابطه تجهیزات شبکه، نگهداری و تعمیر آنها می‌باشد. با توجه به اینکه کارکرد درست و پایدار یک شبکه به تجهیزات آن بستگی دارد، تعمیر، نگهداری و مراقبت صحیح از این تجهیزات امری حیاتی است که در عملکرد کلی شبکه موثر است. در ادامه نکاتی که در نگهداری این تجهیزات حائز اهمیت می‌باشد را بررسی خواهیم کرد.

به روز رسانی منظم سیستم عامل: به روز نگه داشتن سیستم‌عامل، به این شما اطمینان را می‌دهد که دستگاه‌ها از آخرین تدابیر امنیتی و ویژگی‌ها استفاده می‌کنند. در نتیجه، به روز رسانی منظم از شبکه در برابر آسیب‌پذیری ها محافظت می‌کند و عملکرد کلی را بهبود می‌بخشد.

بازرسی‌های سخت‌افزاری: به منظور جلوگیری از خسارت‌های جبران ناپذیر، به طور منظم تجهیزات را به منظور بررسی وجود آسیب‌های فیزیکی مورد بررسی قرار دهید. منابع تغذیه، فن‌ها و کانکتورها مهمترین بخش‌هایی هستند که باید به طور مکرر برای جلوگیری از خرابی‌های احتمالی بررسی کنید.

نظارت بر عملکرد: به منظور کنترل عملکرد بی‌نقص شبکه می‌توانید از ابزارهای نظارت شبکه برای بررسی معیارهای عملکرد و شناسایی مسائلی مانند ترافیک‌ها یا الگوهای ترافیک غیرعادی استفاده نمایید.

پشتیبان‌گیری: به جهت جلوگیری از اتفاقات و حوادث پیش‌بینی نشده بهتر است تا به طور مرتب از تنظیمات دستگاه‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت خرابی یا تغییرات تصادفی تنظیمات را به راحتی بازیابی کنید. این پشتیبان‌گیری‌ها را در جایی ایمن ذخیره کنید و پس از هر گونه تغییر، به راحتی آن‌ها را به‌روزرسانی کنید.

بررسی‌های امنیتی: نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید امنیت شبکه است که به اندازه تجهیزات شبکه اهمیت دارد. بدین ترتیب توصیه می‌شود تا بررسی‌های دوره‌ای تنظیمات امنیتی و کنترل‌‌های دسترسی را برای محافظت کامل در برابر دسترسی‌های غیرمجاز و آسیب پذیری‌ها انجام دهید.

تمیز کردن و نظافت: نظافت تجهیزات شبکه به عمر طولانی مدت آنها و جلوگیری از خرابی کمک بسزایی می‌کند. بهتر است برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد و در نتیجه خرابی آنها، تجهیزات شبکه خود را تمیز و عاری از هر گرد و غباری نگه دارید و فیلترهای هوا، فن‌ها و سطوح خارجی را به طور مرتب تمیز کنید.

فروش تجهیزات شبکه

وقتی شما قرار است تجهیزات شبکه خودتان را به روز کنید، می‌توانید قطعات قدیمی را به فروش برسانید و یا اینکه به هر دلیلی قصد فروش تجهیزات شبکه را داشتید نکاتی را باید به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی در نظر بگیرید که برخی از آنها عبارتند از:

ارزیابی وضعیت کلی: پیش از هرگونه اقدامی مبنی بر فروش تجهیزات شبکه اطمینان حاصل کنید که این تجهیزات از نظر عملکردی در شرایط خوبی هستند و علاوه بر اینکه تمیز شده‌اند و به تنظیمات کارخانه نیز بازنشانی شده باشند.

بررسی بازار: حتما ارزش تجهیزات خود را در بازار بر اساس سال کارکرد، شرایط ظاهری و تقاضا بررسی کنید و قیمت اقلام مشابه را در وبسایت‌ها و فروشگاه‌های مختلف بررسی کنید.

آگهی فروش: می‌توانید به منظور اطمینان از عدم بروز هرگونه مشکلی از پلتفرم‌های آنلاین مانند آی‌تی بازار، به منظور آگهی کردن تجهیزات خود استفاده کنید. سعی کنید در آگهی‌های خود توضیحات، مشخصات و عکس های با کیفیت را همانطور که اشاره شد ارائه دهید.

ارائه کامل محتویات جعبه محصولات: هر گونه اطلاعات گارانتی، دفترچه راهنما، و بسته‌بندی اصلی و ارائه مستندات کامل می تواند ارزش کالای شما را افزایش دهد.

بسته بندی صحیح: تجهیزات را به درستی بسته‌بندی کنید تا در هنگام حمل و نقل آسیب نبیند. برای این منظور از کیسه‌های مخصوص، پوشش حباب‌دار و جعبه‌های محکم استفاده کنید.

معتبرترین و معروف‌ترین شرکت‌های تولید تجهیزات شبکه

یکی از مهم‌‎ترین نکاتی که در خرید تجهیزات شبکه باید به آن اشاره نمایید شرکتی است که این قطعات را تولید کرده است. در ادامه برند‌های معتبر و برتری که در سال‌های اخیر اعتماد کاربران را با کیفیت خود جلب کرده اند را با آنها آشنا می‌شوید.

Cisco: کمپانی سیسکو همواره به خاطر روترها، سوئیچ ها و دستگاه های امنیت شبکه با کیفیتی که تولید می‌کند شناخته شده است، این برند نام آشنا یک چهره پیشرو در بازار تجهیزات شبکه است. محصولات سیسکو به دلیل اطمینان‌ خاطر بالا و ویژگی‌های پیشرفته به طور گسترده در محیط‌های سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Juniper Networks: این شرکت نیز طیف گسترده‌ای از تجهیزات شبکه از جمله روترها، سوئیچ‌ها و محصولات امنیتی را ارائه می‌دهد. Juniper به دلیل تجهیزات شبکه با کیفیت و ویژگی‌های امنیتی قابل اعتماد خود، جایگاه مناسبی در میان کاربران دارد.

Hewlett Packard Enterprise) HPE): اچ پی ای تجهیزات شبکه با کیفیت خود را تحت نام تجاری Aruba روانه بازار می‌کند. این شرکت در ارائه تجهیزات بی‌سیم با کیفیت تبحر دارد. محصولات آروبا همچنین به دلیل مقیاس پذیری و سهولت در مدیریت محبوب هستند.

Netgear: نتگیِر هم شرکتی است که به دلیل تجهیزات شبکه مقرون به صرفه و کاربر پسندش محبوب است. محصولات Netgear به دلیل اطمینان خاطر و سهولت در استفاده شناخته می‌شوند.

TP-Link: تی‌پی لینک نیز به واسطه قیمت و کیفیت مناسب محصولات خود شناخته می‌شود و در کشور ما از طرفداران بسیاری برخوردار است. روترها، سوئیچ‌ها و نقاط دسترسی این شرکت از جمله محصولات بیشتر شناخته شده TP-Link محسوب می‌شوند و انتخابی محبوب برای شبکه‌های خانگی و مشاغل کوچک می‌باشند.

Ubiquiti Networks: یوبیکوئیتی در بازار رقابتی تجهیزات شبکه، در ارائه محصولات با کیفیت بی‌سیم تخصص دارد و به همین دلیل از جایگاه مناسبی برخوردار است. محصولات Ubiquiti به دلیل ویژگی های پیشرفته و قیمت نسبتا مناسب محبوب هستند.

Fortinet: فورتی‌نت در ارائه تجهیزات امنیتی شبکه، از جمله فایروال‌ها و دستگاه‌های مدیریت تهدید تقریبا بی‌رقیب است. محصولات Fortinet به دلیل ویژگی های امنیتی مطمئن و عملکرد بی نقص خود شهرت دارند.

جمع‌بندی

در پایان می‌توان نتیجه گرفت که خرید تجهیزات شبکه یک سرمایه‌گذاری بلند مدت است که مستلزم بررسی دقیق عوامل مختلف از جمله موارد استفاده، هزینه‌ها و فرایند تعمیر و نگهداری می‌باشد. با بررسی تمام این جنبه‌ها، می‌توانید تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرید و از عملکرد و امنیت شبکه خود اطمینان حاصل نمایید.

علاوه بر این، آشنایی با شرکت‌های اصلی تولید‌کننده تجهیزات شبکه می‌تواند به شما در انتخاب محصولات مناسب مورد نیاز خود کمک کند. با این راهنمای جامع، سعی بر این داشتیم تا شما را به خوبی با پیچیدگی‌های خرید تجهیزات شبکه و ایجاد یک زیرساخت شبکه مطمئن و ایمن آشنا نماییم. بدین ترتیب، می‌توانید با اتخاذ یک رویکرد استراتژیک برای خریدی آگاهانه اطمینان حاصل کنید تا نیازهای فعلی شبکه خود را برآورده کرده و همچنین برای برای نیاز‌های آینده آماده باشید.

امیرحسین مکبر

نوشته های اخیر

مقایسه اپل واچ های مختلف در بازار ایران

بر کسی پوشیده نیست که اپل بر بازار ساعت‌های هوشمند دنیا تسلط دارد. از ابتدای…

1 هفته قبل

13 مورد از بهترین افزونه‌های گوگل کروم (به همراه لینک دانلود)

گوگل کروم در حال حاضر بدون تردید محبوب‌ترین  مرورگر وب به حساب می‌آید و بیش…

1 هفته قبل

بهترین کنسول های بازی در سال ۲۰۲۴ | معرفی بهترین ها

وقتی که اسم تابستان را می‌شنویم ناخودآگاه به یاد تعطیلات و خاطرات خوش این فصل…

3 هفته قبل

انواع کیف پول رمز ارز دیجیتال

اگر کمی با بازار رمز ارزهای دیجیتال یا «کریپتو» آشنا باشید، حتماً اصطلاح «کیف پول…

1 ماه قبل

تفاوت بین پلی استیشن 5 معمولی و اسلیم

پلی استیشن یکی از محبوبت ترین کنسول های بازی در دنیا توسط شرکت غول تکنولوژی…

1 ماه قبل

راهنمای خرید هارد اینترنال

همانطور که می‌دانید هارد دیسک یکی از مهم ترین قطعات سخت افزاری کامپیوتر و لپ‌…

2 ماه قبل