نقد و بررسی

مقایسه انواع ساعت هوشمند و مچ‌ بند سامسونگ

ساعت‌ها و دستبند‌های هوشمند جزو درخشان‌ترین گجت‌های دیجیتالی هستند که به زندگی ما راه پیدا کرده اند. گجت هایی به فرم و ابعاد ساعت مچی که با وجود اندازه کوچک، یک کامپیوتر کامل را داخل خودشان جای داده اند و امکانات پرتنوع و جذابی را در اختیار ما قرار می دهند.ساعت هوشمند به طور کامل در قالب و اندازۀ «ساعت مچی» طراحی و ساخته می شود و روی دست، کاملاً مانند یک ساعت مچی می نشیند. در سوی دیگر، دستبند های هوشمند معمولاً اندازه کوچک تری نسبت به ساعت های هوشمند دارند و وزن آن ها هم سبک تر است.

در این مقاله قصد داریم به بررسی و مقایسه ساعت ها و دستبند های هوشمند سامسونگ یعنی مدل های دو خانواده «گلکسی واچ» و «گلکسی فیت» از این شرکت بپردازیم.

مچ بند هوشمند سامسونگ Galaxy Fit3

گلکسی فیت 3 جدیدترین دستبند هوشمندی است که سامسونگ تا به این لحظه از خانواده گلکسی فیت معرفی و به بازار عرضه کرده است. اولین و خاص ترین ویژگی گلکسی فیت 3 که در همان نگاه اول توجه را به خودش جلب می کند، سبک طراحی و ابعاد جمع و جور این دستبند هوشمند است. این دستبند هوشمند ابعاد 42.8* 28.8 میلی متری دارد و ضخامت آن تنها به 9.9 میلی متر می رسد، یعنی کمتر از یک سانتی متر. گلکسی فیت 3 سامسونگ به یک فریم آلومینیومی مجهز شده و بسیار سبک است. در واقع، این دستبند تنها 18.5 گرم وزن دارد.

دستبند هوشمند گلکسی فیت 3 سامسونگ به یک صفحه نمایش 1.6 اینچی AMOLED با رزولوشن 256*402 پیکسل مجهز شده است. این صفحه نمایش قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را دارد. در خصوص رابط کاربری باید بگوییم که دستبند های هوشمند گلکسی فیت نظیر «گلکسی فیت 3» از سیستم عامل FreeRTOS استفاده می کنند. این سیستم عامل، یک سیستم عامل منبع باز بر پایه کرنل لینوکس است که عملکرد بسیار بهینه ای در استفاده از سخت افزار و مصرف انرژی دارد. به همین خاطر، دستبند هوشمند گلکسی فیت 3 می تواند تا 13 روز شارژدهی داشته باشد. 

یکی از ویژگی های مثبت دستبند هوشمند سامسونگ گلکسی فیت 3 به عنوان یک دستبند ورزشی، مجهز بودن به حسگرهای متنوع است. حسگرهای اصلی این دستبند شامل حسگر اپتیکال ضربان قلب، شتاب سنج، بارومتر، ژیروسکوپ و حسگر نور محیط هستند. 

مچ بند هوشمند سامسونگ Galaxy Fit2

گلکسی فیت 2 در مقایسه با گلکسی فیت 3 سبک طراحی کاملاً متفاوتی دارد و در نگاه اول، بیشتر ما را یاد دستبندهای هوشمند «Mi Band» شیائومی می اندازد. این دستبند هوشمند یک فریم پلی کربناتی دارد و اندازه صفحه نمایش آن 27.8 میلی متر است. وزن سبک 21 گرمی، یکی دیگر از ویژگی های مثبت گلکسی فیت 2 به حساب می آید که استفاده طولانی از آن را ساده تر می کند. 

یکی از ویژگی های درخشان گلکسی فیت 2، شارژدهی 15 تا 21 روزۀ آن بسته به شرایط استفاده است. صفحه نمایشی که در این دستبند هوشمند استفاده شده یک صفحه نمایش 1.1 اینچی از نوع امولد بوده که رزولوشن 126 * 294 پیکسلی دارد. شاید این نمایشگر رزولوشن بالایی نداشته باشد، اما پنل OLED امکان نمایش 16 میلیون رنگ را برای آن فراهم می کند. از حسگرهای دستبند هوشمند گلکسی فیت 2 نیز می توانیم به حسگر نوری ضربان قلب، شتاب سنج و ژیروسکوپ اشاره کنیم. 

ساعت هوشمند سامسونگ Galaxy Watch 6 Classic

ساعت هوشمند «گلکسی واچ 6 کلاسیک» در دو نسخه 43 میلی متری و 47 میلی متری در بازار حضور دارد. این ساعت هوشمند یک فریم فلزی از جنس استیل ضد زنگ دارد و علاوه بر دو دکمه جانبی یک «بزل چرخان» نیز دارد که کاربر می تواند از آن برای جابجا شدن میان منوهای سیستم عامل WearOS 4 استفاده کند.

ساعت هوشمند گلکسی واچ 6 کلاسیک در نسخه 43 میلی متری به یک نمایشگر 432*432 پیکسلی و در نسخه 47 میلی متری به یک نمایشگر 480*480 پیکسلی مجهز شده است که هر دو نمایشگر از نوع Super AMOLED هستند و از قابلیت «صفحه همواره روشن» (AoD) نیز پشتیبانی می کنند.

پردازنده استفاده شده در این ساعت ها پردازنده دو هسته ای «اگزینوس W930» بوده و 2 گیگابایت رم، آن را همراهی می کند. حافظه داخلی این دو ساعت هوشمند نیز 16 گیگابایت است. در خصوص سنسورهای استفاده شده در این دو ساعت، باید بگوییم که با انواع سنسورها و قابلیت های ارتباطی شامل شتاب سنج، بارومتر، سنسور تحلیل امپدانس بیوالکتریک، سنسور نور محیط، سنسور دمای بدن، سنسور اثر هال، ماژول GPS، قابلیت پاسخگویی تماس و ماژول NFC سروکار داریم. این ساعت گواهی IP68 و استاندارد نظامی MIL-STD-810H هم دارد و به طور کامل در برابر نفوذ آب مقاوم است. 

ساعت هوشمند سامسونگ Galaxy Watch 6

ساعت هوشمند Galaxy Watch 6 برادر کوچک و نسخه ارزان تر از گلکسی واچ 6 کلاسیک به حساب می آید و در دو مدل 40 میلی متری و 44 میلی متری به بازار عرضه شده است. طراحی گلکسی واچ 6 از نظر ظاهری بسیار شبیه نسل های قبلی خودش یعنی گلکسی واچ 4 و 5 است، هرچند حاشیه های صفحه نمایش باریک تر و ضخامت کمتری دارد.

در کناره های این ساعت تنها با یک جفت دکمه فیزیکی سروکار داریم و دیگر خبری از زه چرخان (Rotating Bezel) نیست. فریم این ساعت به جای فولاد از جنس آلومینیوم بوده و به همین خاطر، از نسخه کلاسیک بسیار سبک تر است. نمایشگرهای استفاده شده در نسخه های 40 و 44 میلی متری ساعت هوشمند گلکسی واچ 6 هر دو از نوع Super AMOLED و به ترتیب 432*432 و 480*480 پیکسلی هستند. به خاطر امولد بودن پنل، هر دو ساعت از قابلیت صفحه همواره روشن نیز پشتیبانی می کنند.

مشخصات سخت افزاری این دو ساعت هوشمند با نسخه کلاسیک یکی است؛ یعنی با همان ترکیب پردازنده اگزینوس W930، رم 2 گیگابایتی و حافظه داخلی 16 گیگابایتی سروکار داریم. سنسورهای ساعت هوشمند گلکسی واچ 6 شامل سنسور ضربان قلب و اکسیژن، سنسور فشار خون، سنسور دمای بدن، سنسور اثر هال، شتاب سنج ژیروسکوپی، بارومتر و سنسور نور محیط هستند.

از قابلیت های جانبی این ساعت نیز می توان به پشتیبانی از GPS و NFC و قابلیت پاسخگویی به تماس اشاره کرد. هر دو مدل ساعت گلکسی واچ 6 نیز همانند نسخه های کلاسیک، استانداردهای IP68 و MIL-STD-810H را پاس می کنند.

ساعت هوشمند سامسونگ Galaxy Watch 5 Pro

یکی دیگر از ساعت های هوشمند سامسونگ که همچنان ارزش بالایی برای معرفی و بررسی دارد، ساعت هوشمند پرچمدار سال گذشته این شرکت یعنی «Galaxy Watch 5 Pro» است. سبک طراحی گلکسی واچ 5 پرو کمتر شبیه ساعت های کلاسیک واقعی است برای مثال، دیگر خبری از زه چرخان روی فریم این ساعت نیست. به علاوه، آلیاژ استیل ضد زنگ که در فریم گلکسی واچ 4 کلاسیک استفاده شده بود در گلکسی واچ 5 پرو جای خودش را به آلیاژ تیتانیوم داده است.

یکی دیگر از تفاوت های گلکسی واچ 5 پرو نسبت به نسل های قبل، این است که تنها در یک سایز نمایشگر و آن هم 45 میلی متر تولید و عرضه می شود. صفحه نمایش این ساعت مثل همیشه از نوع Super AMOLED بوده و رزولوشن 450 * 450 پیکسلی دارد. قلب تپنده این ساعت نیز پردازشگر 2 هسته ای «اگزینوس W920» بوده که 1.5 گیگابایت رم و 16 گیگابایت فضای ذخیره سازی آن را همراهی می کنند.

از سنسورهای اصلی این ساعت می توان به سنسور BioActive به عنوان سنسور اصلی پایش سلامت (ضربان قلب، تحلیل الکتریکی قبل، امپدانس بیوالکتریک)، حسگر دمای محیط، بارومتر و شتاب سنج ژیروسکوپی مغناطیسی اشاره کرد. پشتیبانی از GPS و NFC را هم نباید از قلم بیندازیم. همچنین، گواهی IP68 و استاندارد نظامی MIL-STD-810H مقاومت کامل این ساعت را در برابر نفوذ آب و غبار تضمین می کنند. 

نتیجه گیری

اگر به دنبال یک گجت هوشمند ورزشی تمام عیار می گردید، دستبند های هوشمند خانواده «گلکسی فیت» سامسونگ می توانند گزینه های ایده آلی برای شما باشند. در سوی دیگر، اگر غیر از کاربری ورزشی، قصد دارید به صورت روزمره هم از گجت هوشمند خودتان استفاده کنید، ساعت های هوشمند خانواده «گلکسی واچ» سامسونگ جزو بهترین ساعت های اندرویدی بازار هستند و بعید است بتوانید ساعتی با تنوع عملکرد و امکانات این ساعت های هوشمند در میان ساعت های اندرویدی پیدا کنید. 

علی قربانی

دانشجوی مکانیک دانشگاه صنعتی طرشت (صنعتی شریف سابق)؛ علاقه‌مند به سخت افزار و هوانوردی و این صحبت‌ها.

نوشته های اخیر

بهترین ساعت هوشمند شیائومی، معرفی 7 مدل برتر

شیائومی (Xiaomi) یکی از فعال ترین شرکت های تولید کننده ساعت هوشمند است و حضور…

1 ماه قبل

انواع دوربین مداربسته، راهنمای خرید

سیستم های دوربین مداربسته (CCTV) یکی از بهترین راه‌ها برای نظارت و افزایش امنیت مکان‌های…

1 ماه قبل

بهترین مکان نصب ماینر کجاست؟

هر چقدر شرایط کاری دستگاه ماینر استاندارد بیشتری داشته باشد نه تنها سوددهی آن بالاتر…

2 ماه قبل

بررسی ساعت گلکسی واچ اولترا سامسونگ

گلکسی واچ اولترا جدیدترین ساعت هوشمند پرچمدار سامسونگ است که تجربه‌ای بی‌نظیر را برای علاقه‌مندان…

2 ماه قبل

بهترین تبلت‌ دانش آموزی سال 1403

در دنیای مدرن آموزشی امروز، دانش‌ آموزان و دانشجویان به ابزارهای دیجیتالی مختلفی برای تحصیل…

2 ماه قبل

هر آن چه که از آیفون 16 باید بدانید

آیفون 16، جدیدترین شاهکار اپل است که، با ویژگی‌ها و پیشرفت‌های چشمگیر خود، وعده تغییر…

2 ماه قبل