راهنمای خرید

معرفی بهترین هاب USB و راهنمای خرید

در دنیای لپ تاپ و کامپیوتر یک قانون نانوشته وجود دارد: «شما همیشه درگاه USB کم می‌آورید». انواع تجهیزات جانبی نظیر موس، کیبورد، پرینتر و درایوهای ذخیره‌سازی جانبی، همگی از طریق درگاه USB به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل می‌شوند. به خاطر محدود بودن درگاه‌های USB روی لپ تاپ و کامپیوتر، کاربران زیادی با مشکل کم آوردن درگاه USB مواجه می‌شوند. در این مطلب قصد داریم به معرفی هاب USB، انواع آن و نکاتی که در خرید این وسیله باید به آن‌ها توجه کنید بپردازیم.

هاب USB آداپتور دار چیست؟

ویژگی اصلی هاب USB آداپتور دار، این است که از یک منبع تغذیه جداگانه برای تامین برق خودش استفاده می‌کند. برخلاف هاب‌های بدون آداپتور که تمام برق مصرفی خودشان و تجهیزات متصل به خودشان را از همان یک درگاه USB تامین می‌کنند، هاب‌های آداپتور دار به صورت جداگانه به برق شهری متصل می‌شوند.

این ویژگی باعث می‌شود تا هاب‌های آداپتوردار بتوانند از محدودیت حداکثر چهار درگاه عبور کنند و از یک درگاه، تعداد درگاه‌ بیشتری تکثیر کنند. همچنین شما می‌توانید به راحتی از هاب آداپتور دار برای اتصال تجهیزات پرمصرف مثل هارد اکسترنال، درایو نوری اکسترنال، اسکنر، پرینتر،‌ تجهیزات شبکه و حتی شارژ‌ وسایل جانبی خودتان استفاده کنید.

ویژگی‌های مهم در انتخاب هاب USB

وقتی می‌خواهید یک هاب USB بخرید، باید ویژگی‌های اصلی هاب را بشناسید و در انتخاب هاب مناسب به آن‌ها توجه کنید. در این قسمت به بررسی ویژگی‌های هاب USB و تاثیر‌ آن‌ها در انتخاب هاب مناسب می‌پردازیم. 

درگاه اصلی هاب

هر هاب USB از طریق یک درگاه اصلی به سیستم میزبان متصل می‌شود. این درگاه معمولاً از نوع USB-A و یا USB-C است. حین خرید هاب یو اس بی، شما باید بدانید که قصد دارید هاب را از طریق چه درگاهی به سیستم میزبان متصل کنید. 

رابط اتصال هاب

اینکه هاب یو اس بی از کدام نسل تکنولوژی رابط USB پشتیبانی کند مهم است. پهنای باند و سرعت انتقال اطلاعات رابط‌های USB نسل به نسل بالاتر می‌رود. اگر دنبال یک هاب اقتصادی برای اتصال موس و کیبورد هستید هاب‌های USB 2.0 ارزان‌ترین هاب‌های بازار هستند. اما اگر می‌خواهید از هاب یو اس بی برای اتصال تجهیزات ذخیره‌سازی و انتقال دیتا استفاده کنید، کمی بیشتر هزینه نمایید و به سراغ هاب‌های USB 3.0 به بالا بروید. 

نوع پورت‌های هاب

هاب‌ها لزوماً فقط درگاه USB در اختیار شما قرار نمی‌دهند. بسیاری از هاب‌های جدید مخصوصاً هاب‌های USB-C درگاه‌های متنوع ارتباطی و رابط‌های تصویری نظیر درگاه شبکه (Ethernet)، درگاه HDMI و حتی کارت‌خوان SD در اختیار شما قرار می‌دهند. اگر هاب شما خروجی تصویر دارد، باید آن را به درگاهی متصل کنید که از رابط DisplayPort پشتیبانی کند. 

معرفی بهترین مدل هاب USB

تنوع هاب های یو اس بی در بازار بالاست و ممکن است پیدا کردن یک هاب مناسب در میان این همه مدل، زمان و انرژی زیادی از شما بگیرد. به همین خاطر، در این بخش چندین مدل را به عنوان پیشنهاد آورده‌ایم. در ادامه به معرفی هر کدام از آن‌ها به همراه مشخصات و ویژگی‌ها می‌پردازیم.

1. هاب یو اس بی 2.0 وگیگ 4 پورت V-K303

اگر می‌خواهید یک هاب یو اس بی خیلی اقتصادی بخرید، هاب یو اس بی وگیگ V-K303 یک پیشنهاد برای شماست. این هاب از طریق یک درگاه USB 2.0 Type-C به سیستم میزبان متصل می‌شود و چهار درگاه USB-A در اختیار شما قرار می‌دهد. این هاب بسیار کوچک و سبک است و برای کاربرانی که می‌خواهند با کمترین هزینه، یک هاب USB-C بخرند، یک انتخاب عالی است. 

2. هاب یو اس بی تی پی لینک 4 پورت UH400 USB 3.0

اگر بخواهید به توصیه ما مبنی بر خرید هاب یو اس بی 3.0 گوش کنید، هاب یو اس بی تی پی لینک UH400 USB 3.0 با 4 پورت جزو ارزان‌ترین هاب‌هایی است که می‌توانید پیدا کنید. این هاب از طریق یک درگاه USB-A به سیستم میزبان وصل می‌شود و چهار درگاه USB-A دیگر در اختیار شما قرار می‌دهد. پشتیبانی این هاب از رابط USB 3.0 باعث می‌شود تا سرعت مطلوبی در انتقال اطلاعات داشته باشد. 

3. هاب یو اس بی 3 یوگرین 7 پورت CM212

اکثر لپ تاپ‌های نسل جدید نظیر مدل‌های MacBook Air و Dell XPS فقط یک یا دو درگاه USB Type-C دارند. اگر یکی از این لپ تاپ‌ها دارید هاب یو اس بی 3 یوگرین CM212 پیشنهاد ما به شماست. این هاب تنها یک درگاه USB-C از شما می‌گیرد و هفت درگاه به شما تحویل می‌دهد:

  • یک درگاه USB-C با قابلیت شارژ
  • یک درگاه HDMI با خروجی 4K60
  • دو درگاه USB Type-A
  • یک کارتخوان SD
  • یک کارتخوان TF
  • یک درگاه شبکه 1Gbps

4. هاب یو اس بی 3.0 یوگرین 7 پورت CM481

در صورتی که می‌خواهید تعداد بالایی دستگاه جانبی پرمصرف به سیستم‌تان متصل کنید و یک هاب یو اس بی حرفه‌ای می‌خواهید، هاب یو اس بی 3.0 یوگرین CM481 غول مرحله آخر هاب‌های رومیزی آداپتوری است. این هاب هفت درگاه USB-A در خروجی دارد که چهارتا از آن‌ها از نوع Power Delivery هستند. همچنین در کنار فیش آداپتور آن، یک درگاه USB-C مخصوص شارژ هم وجود دارد. نقطه ضعف اصلی این هاب قیمت بالای آن است. 

جمع بندی

هاب‌های USB بدون آداپتور مخصوص اتصال تجهیزات جانبی ساده مثل موس و کیبورد و دسته بازی هستند،‌ اما هاب‌های آداپتور دار برای اتصال تجهیزات جانبی پرمصرف مثل هارد اکسترنال و درایو نوری هم می‌توانند استفاده بشوند. در کنار آداپتوردار و غیرآداپتور بودن هاب، موارد دیگری نظیر درگاه مادر، رابط USB پشتیبانی شده، نوع و تعداد درگاه‌های خروجی، ابعاد و وزن از دیگر مشخصاتی هستند که در خرید هاب یو اس بی باید به آن‌ها توجه کنید. 

علی قربانی

دانشجوی مکانیک دانشگاه صنعتی طرشت (صنعتی شریف سابق)؛ علاقه‌مند به سخت افزار و هوانوردی و این صحبت‌ها.

نوشته های اخیر

بهترین بازی های انحصاری کنسول نسل 9 ایکس باکس سری S و X

مقدمه انتخاب کنسول بازی برای گیمر ها همواره به عوامل متنوعی بستگی دارد که یکی…

4 روز قبل

10 دستور کاربردی در macOS 15

مقدمه سیستم ‌عامل macOS 15، جدید ترین نسخه از سیستم ‌عامل محبوب اپل می باشد…

6 روز قبل

مقایسه تفاوت مدل های PS5 ( پی اس 5 استاندارد، دیجیتال، اسلیم و پرو )

کنسول پلی استیشن 5 (PS5) یکی از محبوب ترین محصولات شرکت سونی است که در…

2 هفته قبل

هوش مصنوعی و تمام مقدماتی که باید در مورد AI بدانید

مقدمه در 2 سال اخیر هوش مصنوعی یا همان AI به یکی از مهم‌ترین مباحث…

2 هفته قبل

راهنمای خرید بهترین حافظه SSD برای لپ‌ تاپ

مقدمه حافظه‌های SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…

4 هفته قبل

مقایسه آیفون 16 پرومکس با سامسونگ گلکسی S24 اولترا

در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…

2 ماه قبل