آموزش و ترفند

راهنمای سایت الکسا و بهبود رتبه Alexa

الکسا چه خدماتی به کاربران خود میدهد ؟
مدیران وب سایتها برای آنالیز ترافیک ( تعداد بیننده یک سایت ) و همچنین رتبه سنجی سایتها ابزار های مختلفی دارند که یکی از مهمترین آنها سایت الکسا می باشد. مهمترین ویژگیهای این سایت عبارتند از:
۱- در الکسا شما می توانید اطلاعات و رتبه بندی هر سایتی را که تمایل داشتید ببینید بدون اینکه صاحب آن سایت باشید و یا حتی دسترسی به اطلاعات داخلی سایت داشته باشید. بنابراین در خیلی از موارد تنها ابزار ارزیابی یک سایت همین سایت الکسا می باشد.
۲- الکسا علاوه بر نمایش اطلاعات ترافیک سایت و رتبه بندی سایتها به صورت جهانی و منطقه ای امکان استخراج لیست ۵۰۰ سایت برتر را هم بر اساس نام کشور و هم بر اساس موضوع فعالیت سایت ارائه می دهد. بعدا خواهیم دید که برای تبلیغات دادن به سایتها استخراج این لیست فوق العاده ارزشمند است.
۳- الکسا امکان مشاهده نمودار ترافیک یک سایت و همچنین مقایسه این نمودار بین چند سایت را به ما می دهد. نمودار الکسا نشان دهنده تاریخچه ای از وضعیت سایت می باشد که به ما نشان می دهد نوع ترافیک یک سایت چگونه می باشد.
۴- الکسا در حد کمی آنالیز اطلاعات کاربران سایت و همچنین کلمات کلیدی که سایت توسط آنها در موتور جستجو پیدا شده است را نشان می دهد.
توجه : سایت الکسا در حال حاضر تقریباٌ به مرجع اکثریت کاربران ایرانی برای ارزش یابی سایت ها تبدیل شده است ولی در نظر داشته باشید از آنجائیکه موثر ترین عامل رتبه الکسای یک سایت , میزان کلیک روزانه هر سایت می باشد, متـــــاسفانه بسیاری از سایت های نوپا برای فریب کاربران اینترنتی برای جذب تبلیغات با استفاده از خریدن کلیک و پاپ آپ ( باز شدن یک صفحه ناخواسته به هنگام مراجعه به سایت های پربازدید ) سایت های معروف , الکسای خود را به ظاهر بهبود میبخشند و مشتری تبلیغ کننده در این سایت ها علارغم پرداخت وجه نسبتاٌ زیاد عملاٌ بازخورد خوبی را نخواهد داشت چراکه کلیک های انجام شده توسط بازدیدکنندگان یا مشتریان واقعی اتفاق نیافتاده است .

Alexa.com در سال ۱۹۹۶ افتتاح شد، این سایت که زیر مجموعه سایت Amazon است در ابتدا جنبه‌ی تبلیغاتی این شرکت آمریکایی (Amazon) را نیز داشت اما رفته رفته با طراحی سیستم‌های رتبه سنجی به یکی از بزرگ‌ترین سایت‌های رتبه سنجی جهان لقب گرفت.
امروزه الکسا یکی از سایت‌های معروف رتبه سنجی وب در جهان است.
آموزش شروع کار در سایت الکسا Alexa.com و بهبود رنکینک الکسا:

به سایت Alexa.com مراجعه و نام سایت مورد نظر خود را وارد نمایید. مثلا www.itbazar.com و پس از چند لحظه صفحه زیر را خواهید دید.

رتبه الکسای آی تی بازار (در تاریخ 92/07/30 تهیه شده است)

سایت الکسا Alexa بررسی و راهنمای استفاده

همانطور که مشاهده می کنید رتبه این سایت از بابت تعداد بیننده در جهان 49/557 و در ایران 589 می باشد. تعداد سایتهایی که به این سایت لینک شده است 136 سایت می باشد.
در ادامه برای مشاهده اطلاعات دقیقتر بر روی دکمه Get Details کلیک نمایید.

پس از کلیک بر روی دکمه Get Details دو حالت اتفاق می افتد:
۱- اگر سایت شما از رتبه پایین تر از ۱۰۰۰۰۰ ( صد هزار ) در سیستم رتبه دهی الکسا باشد نمودار و جزئیات آن برای سایت نمایش داده می شود
۲- اگر سایت از لحاظ رتبه بعد از ۱۰۰۰۰۰ ( صد هزار ) باشد سیستم نمودار خالی نشان داده می شود.
توضیح تکمیلی: سایتها در سیستم رتبه دهی الکسا به ترتیب تعداد بیننده رتبه دهی می شوند. مثلا سایتی که رتبه ۱ را دارد یعنی پر بیننده ترین سایت در اینترنت است و سایت بعدی رتبه ۲ را می گیرد و الی آخر. الکسا سابقه سایتهایی را به صورت نمودار نشان می دهد که رتبه آنها کمتر از ۱۰۰۰۰۰ ( صد هزار ) باشد. سایتهای بعد از این دارای تعداد بسیار کمی بیننده روزانه می باشند و الکسا ریز اطلاعات آنها را نشان نمی دهد.
اما صحبت ما در مورد سایتهایی است که رتبه آنها و تعداد بیننده اشان در حدی است که الکسا اطلاعات آنها را نگهداری می کند و توسط نمودار به ما نشان می دهد.
دقت کنید این نمودار دو ردیف زبانه دارد. ما از زبانه بالایی Traffic Stats و از زبانه پایینی Traffic Rank را انتخاب کرده ایم. این زبانه رتبه سایت را به ما نشان می دهد .

بررسی به قسمت دوم نمودار یعنی بخش Reach :
این نمودار نشان می دهد چند درصد کاربران اینترنت از این سایت آی تی بازار بازدید کرده اند. مثلا در آخر Jun حدود ۰٫۰۰۷ درصد کاربران اینترنت متعلق به این سایت بوده اند. دقت کنید این نمودار بر حسب درصد کاربران اینترنت در هر روز نمودار خود را می کشد.

بررسی به قسمت سوم نمودار یعنی بخش Pageviews :
این نمودار به شما نشان می دهدچند درصد صفحات اینترنتی که در یک روز خاص در اینترنت مطالعه شده مربوط به سایت شما می باشد.

بررسی به قسمت چهارم نمودار یعنی بخش Pageviews/ User :
در نمودار بعدی که در سربرگ Pageviews / User می باشد میانگین صفحاتی را نشان می دهد که کاربران در هر روز مطالعه کرده اند. این نمودار جذابیت مطالب قرار داده شده در سایت را بیان می کند.
البته دقت کنید نمودار فوق Pageviews / User بسته به عوامل مختلف دیگری دارد. مثلا روز های مختلف هفته کاربران ممکن است تعداد صفحه بیشتر یا کمتری مطالعه کنند. یا بعضی از فصلها .
مثلا در بازه امتحانات خرداد ماه پیش بینی می شود این سایت با کمی کاهش در بازدید و یا در تعداد صفحات مورد مشاهده مواجه شود.

قسمت پنجم نمودار یعنی بخش Bounce :
در نمودار بعدی که به نمودار Bounce معروف می باشد و بر حسب درصد بیان می گردد این واقعیت نشان داد می شود که چند درصد کاربران پس از ورود به این سایت بلافاصله از سایت خارج شده اند. لغت بلافاصله دو معنی می تواند داشته باشد:
۱- طی چند ثانیه.
۲- بدون اینکه بر روی هیچ قسمتی کلیک کنند.
واضح می باشد که هرچقدر درصد Bounce یک سایت کمتر باشد آن سایت بهتر است.

درصد Bounce یک سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد :
۱- اگر سایت از لحاظ طراحی اشکال داشته باشد و کاربران نتوانند سایت را بدرستی ببینند.
۲- اگر سایت بقدری سنگین باشد که کاربر حوصله اش سر رفته و صفحه را ببندد.
۳- اگر کاربر پس از دیدن صفحه متوه شود که این سایت موضوعش با چیزی که فکر می کرده فرق دارد.
۴- و …
شما تنها چند ثانیه فرصت دارید تا کاربر را جذب کنید وگرنه کاربر صفحه مرورگرش را بسته و از سایت شما بیرون می رود. به نظر من این فاکتور بیشتر به بحث طراحی سایت و المانهای گرافیکی مربوط است.

قسمت ششم نمودار یعنی بخش Time on Site :
نمودار بعدی با عنوان Time on Site شناخته می شود. این نمودار که میانگین زمان صرف شده توسط کاربران در سایت را نشان می دهد به نوعی اهمیت و مطلوبیت مطالب را برای کاربران نشان می دهد. هر چقدر شما در سایتتان مطالب جذاب تر و بروزتری قرار دهید این عدد بالاتر خواهد آمد.

قسمت هفتم نمودار یعنی بخش Search :
و آخرین نمودار از مجموعه Traffic Stats نموداری با عنوان Search% می باشد. این نمودار درصد کاربرانی را نشان می دهد که این سایت را از طریق موتور های جستجو پیدا کرده اند.
در بخش دوم نمودارهای الکسا نمودار Search Analytics وجود دارد که به طور ساده به ما می گوید این سایت چند درصد کاربرانش را از موتور های جستجو بدست می آورد و علاوه بر این کلمات کلیدی که بر اساس آنها جستجو انجام شده و این سایت پیدا شده است کدامند.
به عبارتی به ما اعلام می کند با هر کلمه کلیدی چند درصد از کاربران یا چه تعدادی کاربر به سایت ما آمده اند.

بررسی نمودار Audience در الکسا :
این نمودار اطلاعات کاربران را بر اساس فاکتور های مختلف به ما نشان می دهد.
مثلا در قسمت شماره ۱ کاربران بر اساس سن به گروه های مختلف تقسیم شده اند. بیشتر کاربران این سایت در گروه رنگ سبز یعنی ۱۸ تا ۲۴ سال قرار دارند.
در نمودار شماره ۲ این دسته بندی بر اساس جنسیت انجام گرفته است و مشاهده می کنیم که گروه اصلی کاربران این سایت مردان می باشند.
در نمودار شماره ۳ الی ۶ این دسته بندی بر اساس داشتن فرزند، تحصیلات دانشگاهی، محلی که از آن سایت چک شده است و … مورد بررسی قرار گرفته است.
در نمودار شماره ۷ نشان می دهد کاربران این سایت از چه کشورهایی می باشند و در هر مورد درصد آن را نیز ذکر کرده است. مثلا سطر اول نشان می دهد که حدود ۷۷ درصد کاربران این سایت از ایران هستند.

بررسی قسمت Contact info :
این سایت اطلاعات معرفی سایت را به شما نشان می دهد. این اطلاعات شامل بخشی است که صاحب سایت خودش نوشته و توسط آن سایتش را معرفی کرده که در اکثر موارد مثل همین مورد خالی است. و بخش دوم اطلاعات مالک این سایت می باشد. برای مشاهده این اطلاعات باید بر روی گزینه GoDaddy کلیک نمایید تا صفحه اطلاعات ثبتی سایت همانند شکل زیر نمایش داده شود. در بین اطلاعات نمایش داده شده آدرس و تلفن مالک سایت به شکل زیر نمایش داده می شود.
تذکر : این اطلاعات معمولا مربوط به صاحب سایت می باشد. مشاهده شده که در بعضی موارد شرکتی که سایت را ثبت نموده به جای اطلاعات مالک سایت اطلاعات خودش را قرار داده است.

قسمت Reviews نمودار در سایت الکسا :
Reviews مربوط به مشاهده نظر سایر کاربران در مورد این سایت می باشد. به نظر ما این قسمت خیلی ابزار قابل قبولی نیست بخصوص در مورد سایتهای ایرانی. کاربران فارسی زبان ایرانی معمولا این قسمت را پر نمی کنند و نظر نمی دهند بناباین اکثرا خالی است و در بعضی موارد هم صاحبان سایتها خود اقدام به نظر دادن می نمایند که خوب معلوم هست که همه به سایت خودشان ۵ ستاره می دهند. بنابراین من خودم این قسمت را معتبر نمی دانم.
همانطور که مشاهده می کنید در مورد سایت آی تی بازار 5 نظر ثبت شده است.

قسمت Related Link در سایت الکسا :
قسمت بعدی در نمودار ها سربرگ Related Link می باشد . در این قسمت که الکسا با استفاده از فرومولهای خاصی آن را بدست می آورد سایتهایی که به این سایت مرتبز می باشند را نمایش می دهد. در مورد این سایت الکسا هیچ جوابی برای ارائه ندارد.

قسمت Clickstream در نمودار الکسا :
آخرین نمودار الکسا در سربرگ Clickstream می باشد. در این قسمت نشان داده می شود که کاربران قبل از این سایت در چه سایتی در حال کاربوده اند. به عبارتی کابران قبل از اینکه به این سایت وارد شودند گه کار می کردند.
همچنین در این صفحه شما مشاهده می کنید که کاربران بعد از اینکه از این سایت خارج شدند به چه سایتی رفته اند .
ضمنا این نکته را به یاد داشته باشید که نمودارهای الکسا معمولا با چند روز تاخیر ظاهر می شود. ( حدود ۷ تا ۱۰ روز ) این بدین معنی است که اگر شما در سایتتان اتفاقی رخ دهد الکسا مثلا ۷ روز بعد در نمودارهایش نمایش می دهد.
سایت الکسا قسمت Top Sites :

الف : پیدا کردن لیست برترین سایتها از نطر میزان بیینده و انتخاب آنها برای تبلیغات.
ب : پیدا کردن برترین سایتها در زمینه های مختلف. مثلا برترین سایتها در کامچیوتر و در شاخه برنامه نویسی.
در صورتی که به سایت الکسا قسمت Top Sites مراجعه کنید، به صفحه ای مواجه می شوید که دارای سه سربرگ مختلف با عناوین طیز می باشد.
۱- Global
2- By Country
3- By Category
در هر مورد سایت الکسا ۵۰۰ سایت برتر (برتر بودن از نظر تعداد بیننده روزانه یا همان ترافیک سایت می باشد.) را لیست کرده است.
در صفحه اول که دارای سربرگ Global می باشد لیست ۵۰۰ سایت برتر اینترنت را به ترتیب نشان می دهد.سربرگ دوم که By Country می باشد در مورد هر کشور ۵۰۰ سایت برتر را نشان می دهد. و البته همانطور که حدس می زنید در سربرگ سوم بر اساس موضوعی سایتهای برتر لیست شده اند. دقت کنید در این سربرگ رتبه بندی جهانی مورد استفاده قرار گرفته است.
مطمئن باشید در آینده بارها برای پیدا کردن سایتهای تبلیغاتی از این لیستها استفاده خواهید کرد.

توجه : سایت الکسا در حال حاضر تقریباٌ به مرجع اکثریت کاربران ایرانی برای ارزش یابی سایت ها تبدیل شده است ولی در نظر داشته باشید از آنجائیکه رتبه الکسای یک سایت به میزان کلیک روزانه هر سایت بستگی دارد, متـــــاسفانه بسیاری از سایت های نوپا برای فریب کاربران اینترنتی برای جذب تبلیغات با استفاده از خریدن کلیک و پاپ آپ ( باز شدن یک صفحه ناخواسته به هنگام مراجعه به سایت های پربازدید ) سایت های معروف , الکسای خود را به ظاهر بهبود میبخشند و مشتری تبلیغ کننده در این سایت ها علارغم پرداخت وجه نسبتاٌ زیاد عملاٌ بازخورد خوبی را نخواهد داشت چراکه کلیک های انجام شده توسط بازدید و کاربران واقعی اتفاق نیافتاده است .

البته این سایتها ابزارها و قسمتهای مختلف دیگری هم دارد ولی آنها رایگان نمی باشند. در جلسات بعدی به بررسی سایر ابزارها همچون گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) خواهیم پرداخت.
ما سعی کردیم تا کاربردهای سایت الکسا را که در ایران بسیار مورد توجه کاربران اینترنتی و علاقمند به بررسی کیفیت سایت های مختلف می باشد را به زیانی ساده و کامل بیان کنیم امیدواریم تحلیل و بررسی کارشناسان آی تی بازار مورد توجه شما قرار گرفته باشد .
اگر بررسی و راهنمای استفاده از خدمات سایت خاصی را برای استفاده بهتر در نظر دارید , در قسمت نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید , ما در اسرع وقت به پیشنهاد شما جامه عمل می پوشانیم .

هانیه صفدری

نمایش دیدگاه ها

  • بررسی سایت الکسا و چگونگی رتبه دهی alexa.com به سایت ها مطلب خوب و کاملی بود.موفق باشید.

  • با سلام توضیحاتتون درباره سایت الکسا و رنکینگ alexa.com خیلی عالی بود

  • سلام من سایت الکسا رو تقریباً از سال 1383 که هیچ کس نمیدونست رتبه سایت اصلاً چی هست میشناسم واقعاً توضیحات خوبی در مورد سایت Alexa.com داده بودید ولی ای کاش امکانات جدیدی که الکسا به سایتش اضافه کرده رو به این راهنمای الکسا اضافه کنید تا کاربران از اطلاعات مهمی که الکسا در مورد سایت ها میده رو بدونن

  • سلام خدمت مدیریت سایت آی تی بازار , میشه بطور اختصار راهنمائی بفرمائید برای اینکه رنک الکسای سایت بهتر بشه چه کار هائی باید انجام داد؟

  • الکسا واقعا آمار خوبی به وبمسترها میده باید تا ایران رو تحریم نکرده قدرشو دونست مخصوصاٌ آنالیزهای الکسا از سایت ها که پولی هست خیلی میتونه برای پیداکردن و رفع مشکلات سایت ها کمک کنه

  • سلام خسته نباشید خیلی کامل راجع به الکسا توضیح داده بودید اگر ممکنه در مورد استفاده و کارائی های کامل گوگل وبمستر هم مقاله ای درج کنید

نوشته های اخیر

راهنمای خرید بهترین حافظه SSD برای لپ‌ تاپ

مقدمه حافظه‌های SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…

1 هفته قبل

مقایسه آیفون 16 پرومکس با سامسونگ گلکسی S24 اولترا

در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…

1 ماه قبل

راهنمای خرید بهترین لپ‌ تاپ‌ ارزان قیمت دانشجوئی

زندگی دانشجویی پر از چالش ها و فرصت های یادگیری است، و در این مسیر،…

2 ماه قبل

بهترین ساعت هوشمند شیائومی، معرفی 7 مدل برتر

شیائومی (Xiaomi) یکی از فعال ترین شرکت های تولید کننده ساعت هوشمند است و حضور…

2 ماه قبل

انواع دوربین مداربسته، راهنمای خرید

سیستم های دوربین مداربسته (CCTV) یکی از بهترین راه‌ها برای نظارت و افزایش امنیت مکان‌های…

2 ماه قبل

بهترین مکان نصب ماینر کجاست؟

هر چقدر شرایط کاری دستگاه ماینر استاندارد بیشتری داشته باشد نه تنها سوددهی آن بالاتر…

3 ماه قبل