دلایل برتری سیستم عامل اندروید در مقابل iOS
دلایلبرتری سیستم عامل اندروید در مقابل iOSدلایل قابل توجه و جالبی است که در مطلب ذیل برای کاربران این دو سیستم عامل پر طرفدار به آن اشاره شده است. آیفون اپل از محبوبترین و پرفروشترین گوشیهای بازار محسوب میشود اما قطعاً دلایلی وجود دارد که ۸۰ درصد مردم در سرتاسر دنیا، گوشیهای اندرویدی را به آیفون ترجیح میدهند.در ادامه بااخبار آی تیبازار همراه باشیدتا به ده دلیل این ترجیح بپردازیم.
اپل در آیفون سیستم عاملی پخته را در اختیار شما قرار میدهد و تمامی ویژگیهایی که شما میتوانید در آیفون داشته باشید را به شما دیکته میکند. اما اندروید با تمامی امکانات پیشفرضی که دارد دست شما را برای انتخاب نرمافزار و سختافزار مورد علاقهتان باز گذاشته است. از جمله این امکانات میتوان به NFC بدون محدودیت، بازخورد لرزشی و بسیار دیگری از ویژگیها اشاره کرد.
در ادامه به بررسی ۱۰ دلیلی خواهیم پرداخت که باعث برتری اندروید نسبت به iOS میشوند.
۱. امکان شخصیسازی و استفاده از ویجتها و پوستههای مختلف در Android
اپل همواره محدودیتهای خاص خود را بر روی iOS اعمال میکند که شاید به نوعی سعی دارد حرف خود را به کرسی بنشاند و به خواستهها توجهی ندارد، اما در عوض گوگل و اندروید امکانات بیشمار شخصیسازی را در اختیار شما قرار میدهند تا رابط کاربری مخصوص خود را بسازید.
به تازگی اپل نیز اجازهی افزودن ویجتهای محدودی را به کاربران داده است اما گوگل شما را محدود نمیکند و میتوانید در سیستم عامل اندروید خود از هزاران ویجت مختلف لذت ببرید. میتوانید این ویجتها را در صفحهی اصلیگوشی موبایلخود قرار دهید و یا حتی در لاک اسکرین. انتخابهای شما هم به هیچ عنوان محدود نیستند و امکاناتی نظیر پخش موسیقی، مشاهدهی آب و هوا و یادداشت برداری در اختیار شما قرار گرفتهاند.
سازندگان بزرگی مانند هواوی، الجی، سونی و سامسونگ امکان اضافه کردن پوستههای مختلف را در اختیار شما قرار داده و علاوه بر آنها پا را فراتر از امکانات پیشفرض اندروید گذاشته و ویژگیهایی مانند ژستهای حرکتی و Air View نیز به آنها اضافه کردهاند. حتی میتوانید با نصب و اجرای لانچری جدید تجربهای متقاوت و خاص خود را از اندروید داشته باشید.
۲. گزینههای مختلف سختافزاری و وجود گوشیهای بسیار مقاومدراندروید
شعار بازاریابی گوگل برای اندروید «کنار هم باشید اما متفاوت» است که البته شعار درستی نیز هست چرا که این سیستم عامل بر روی صدها گوشی مختلف قابل مشاهده است. شما میتوانید گوشیهای اندرویدی با صفحه نمایش بزرگ یا کوچک،باتریقابل تعویض، با صفحه کلید فیزیکی و یا حتی با نمایشگر دوم مانند YotaPhone 2 نیز خریداری کنید.
اما شاید مهمترین بخشی که در دنیای iOS جای خالی آن حس میشود، نبود گوشیهای مقاوم که ضد آب و ضد ضربه هستند، است. اگر بخواهید وارد دنیای آیفونها بشوید ۴ گزینه دارید، گوشی با صفحه نمایش بزرگ آیفون ۶ پلاس و آیفون ۶ و دو نسخهی قدیمی با صفحه نمایش کوچکتر آیفون ۵ اس و آیفون ۵ سی، که البته هیچ کدام مقاوم در برابر نفوذ آب نیستند.
۳. آزادی عمل برای نصب نرمافزارهای دلخواهدر Android
اپل بعضی از اپلیکیشنها را زودتر از اندروید دریافت میکند اما تنها اجازهی نصب نرمافزارها را از اپ استور خود میدهد که به شدت نیز کنترل میشود. اگر اپل تشخیص دهد که اپلیکیشنی از چهارچوبهای تعیین شدهی این شرکت خارج است به شما اجازهی استفاده و نصب آن را نخواهد داد. در حالی که گوگل خود پلی استور مخصوص اندروید دارد، عرصه را برای دیگر فروشگاههای رقیب مانند اپاستور آمازون و یا مایکت در کشور خودمان باز گذاشته است. شما همچنین میتوانید نرمافزارهایی با پسوند APK را نیز بر روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید.
۴. کارکردن آسان با فایلهای موجود در حافظهی گوشیدراندروید
اگر بخواهید کاری به سادگی کپی کردن یک فایل از کامپیوتر به آیفون را انجام دهید نیاز به نصب برنامهی آیتونز خواهید داشت، البته سختی کار به اینجا ختم نمیشود. باید حساب کاربری بسازید و تنها به انتقال فایلهای مدیا مانند عکسها اکتفا کنید.
در نقطهی مقابل، گوشی اندرویدی خود را به کامپیوتر وصل و به عنوان یک حافظهی فلش با آن کار کنید و به تمامی فایلها دسترسی داشته باشید. به علاوه میتوانید با نصب نرمافزارهای مدیریت فایل، تمامی فایلهای موجود بر روی گوشی اندرویدی خود را مدیریت کتید.
۵. اشتراکگذاری فراگیردر Android
هنگام کار با گوشی اندرویدی خود اگر به صفحهی وب خاص، نقشهای در سیستم ناوبری و یا یک عکس بربخورید و قصد به اشتراک گذاری آن را داشته باشید، میتوانید آن را بوسیلهی تمامی اپلیکیشنهای نصب شده به اشتراک بگذارید. گوگل پلاس، تویتر و یا فیسبوک تفاوتی برای اندروید ندارند و اگر آنها را بر روی گوشی خود نصب کرده باشید به راحتی میتوانید هر محتوای دلخواهی را با استفاده از این نرمافزارها به اشتراک بگذارید.
متاسفانه در آیفون تنها میتوانید از اپلیکیشنهایی اقدام به اشتراکگذاری فایل کنید که اپل و iOS از آن پشتیبانی میکنند. برای مثال چون اپل توجه خاصی به گوگل پلاس و یا واتساپ ندارد، با استفاده از مرورگر سافاری، محتوایی را در آنها نمیتوانید به اشتراک بگذارید.
۶. دکمهی بازگشتدراندروید
دکمهی بازگشت تعبیه شده در سیستم عامل اندروید، راحتترین و کاربردیترین روشی است که با استفاده از آن میتوانید به صفحهی قبلی برگردید و مهم نیست که در حال حاضر در چه صفحهای هستید. این دکمه حتی بین برنامهها نیز کاربرد دارد، برای مثال اگر بر روی لینکی از فیسبوک در مرورگر کروم کلیک کنید به اپلیکیشن فیسبوک فرستاده میشوید و اگر دکمهی برگشت را فشار دهید، به راحتی دوباره میتوانید به کار خود بر روی مرورگر کروم ادامه دهید. اما در آیفون میتوانید از دکمههای ناوبری مخصوص اپلیکیشن خاص درون خود آن برنامه استفاده کنید و یا از دکمهی هوم برای خروج از برنامه و بازگشت به صفحهی اصلی بهره ببرید.
۷. پشتیبانی از قابلیت چند وظیفگیدر Android
اگر میخواهید دو کار را به صورت همزمان بر روی گوشیهای خود انجام دهید باید سراغ گوشیهای اندرویدی سامسونگ و الجی بروید. هر دوی این سازندگان در برخی از گوشیهای هوشمند خود به شما این امکان را میدهند تا برای مثال در مرورگر خود به گشت و گذار در صفحات وب بپردازید و در پنجرهی مجزای دیگری به صورت همزمان ایمیل دوست خود را پاسخ بدهید.
البته گوگل این ویژگی را به صورت پیشفرض در اندروید قرار نداده است اما با معرفی اندروید M این ویژگی به اندروید خام نیز اضافه خواهد شد. اپل نیز ویژگی چندوظیفگی را به iOS 9 اضافه خواهد کرد که البته مختص تبلتها خواهد بود.
۸. صفحات نمایش با رزولوشن بالادراندروید
اپل علاقهای به پیشیگرفتن از رقبا در استفاده از فناوریهای جدید ندارد و این مورد در استفاده از صفحات نمایش با رزولوشن بالا بیشتر نیز مشهود است. اپل در سال ۲۰۱۴ اولین گوشی خود با رزولوشن صفحه نمایش فول اچدی به نام آیفون ۶ پلاس را معرفی کرد و این در حالی است که صفحات نمایش فول اچدی دو سال قبل از آن در دنیای گوشیهای اندرویدی وارد شده بودند. امروزه صفحه نمایشهای QHD در بین پرچمدارهای اندرویدی به یک استاندارد تبدیل شده و این در حالی است که اپل هنوز از این پنلهای صفحه نمایش در گوشیهای خود استفاده نکرده است.
۹. بازخورد لرزشیدر Android
هیچ حسی بهتر از لرزش کوچک هنگام فشردن دکمهای بر روی صفحه کلید نیست چرا که به شما این اطمینان را میدهد که دکمهی مورد نظر خورد را به درستی فشردهاید. هنگام کار با کامپیوتر این حس به صورت فشرده شدن و حرکت به سمت داخل دکمههای فیزیکی به شما منتقل میشود و در گوشیهای هوشمند بدلیل نبود کلیدهای فیزیکی، بازخورد لرزشی این وظیفه را بر عهده دارد.
با اینکه سالهای زیادی از معرفی بازخورد لرزشی بر روی گوشیهای اندرویدی میگذرد، آیفون به تازگی و با معرفی قابلیت فورس تاچ این ویژگی را به صفحه کلیدهای خود خواهد افزود. البته استفاده از فورس تاچ در نسل بعدی آیفونها فعلا در حد یک شایعه است. و البته اگر فورس تاچ به آیفون اضافه شود،دنیای جدیدی پیش روی کاربران آن باز شده و از این فناوری در بازیها و اپلیکیشنهای بسیاری استفاده خواهد شد.
۱۰. پشتیبانی کامل از NFCدراندروید
سالهای زیادی است که گوشیهای اندرویدی دارای چیپهای NFC درون خود هستند. با استفاده از این ویژگی با سرعت بالایی میتوانید فایلها را بینگوشی موبایلهای اندرویدی رد و بدل کرده یا با استفاده از آن دری را باز کنید و یا پرداخت خود را با استفاده از NFC و Google Wallet انجام دهید. اپل نیز به تازگی از چیپهای NFC در آیفونها بهره میبرد که البته کاربرد آن تنها به اپل پی محدود میشود.
سلام روز بخیر …
من میخواستم نظر خودم درباره ی این دو سیستم عامل بگم درسته هر دوی این سیستم عامل ها هم اندروید و هم IOS جزو بهترین سیستم عامل های دنیای تکنولوژی هستند ولی خوب من خودم به شخصه ترفدار سیستم عامل اندرویدم چونکه بیشتر موبایل ها از این سیستم عامل استفاده می کنند و ارتباط بین آن ها راحت تر است و هزینه های این نوع گوشی ها کم تر است و به راهتی هم می شه روی ویندوز هم نصب و برنامه های این سیستم عامل رو اجرا کرد و همچنین برنامه نویسای این سیستم عامل خیلی بیشتر از برنامه نویس های IOS هستند به همین دلیل برنامه ها و بازی های بهتر و متنوع تری برای این سیستم عامل عرضه می شود ولی خوب IOS هم طرفدارای خودشو داره.مرسی که نظرمو خوندید.