تکنولوژی Li-Fiبا صد برابر سرعت بزودی جایگزین تکنولوژی Wi-Fi خواهد شد و این تکنولوژی جدید از نوع ارتباطات بی سیم بوده و از یک طیف نور مرئی یا مادون قرمز به جای امواج رادیویی استفاده می کند. پروفسور هارلد هاس مدتی قبل در طول صحبتش در ted از تکنولوژی جدیدی با نام Li-Fi پرده برداشت. پروفسور هارلد هاس از دانشگاه ادین بورگ تحقیق در این زمینه را از سال 2004 آغاز کرده بود.در ادامه بااخبار آی تی و فناوریدر آی تی بازار همراه باشید.
Li-Fi یک ارتباط بی سیم کامل و پر سرعت مانند Wi-Fi است که از نور استفاده می کند. این تکنولوژی زیر مجموعه ی ارتباط های بی سیم (owc) است و می تواند یک متمم در یک ارتباط رادیویی یا جایگزینی مناسب در زمینه های data broadcasting باشد. Li-Fi که برگرفته از Light Fidelity است برای ارتباط خود از یک طیف نور مرئی یا مادون قرمز به جای امواج رادیویی استفاده می کند. شایان به ذکر است که از این تکنولوژی به عنوان یک راه حل برای حل محدودیت Bandwidth در امواج رادیویی نام برده می شود.
یک راه حل کامل که منجر به ایجاد پردازشی برای استاندارد ها شده است. همان طور که ذکر شد Li-Fi مانند Wi-Fi یک ارتباط بی سیم است پس از استاندارد های 802.11 استفاده میکند که این کافی نیست و به نظر می رسد باید منتظر تجدید نظر در آن باشیم. Li-Fi از دیود های نوری led به عنوان رسانه انتقال در شبکه استفاده می کند که سرعت آن بسیار بالا تر از Wi-Fi است. Li-Fi می تواند همه وسایل الکترونیکی که به اینترنت وصل می شوند را با یک تراشه کوچک مدیریت کند، هر وسیله که دارای این تراشه باشد می تواند عملکردی هماننداکسس پوینتدر شبکه Li-Fi داشته باشد. محققان رشد Li-Fi را سالانه حدود %82 بین سال های 2013 تا 2018 پیش بینی کرده اند.
این ارتباط نورمرئی به وسیله ی سویچ بین خاموش و روشن شدن لامپ ها در نانو ثانیه کار میکند البته انتقال داده ها فقط در حالت روشن بودن چراغ اتفاق می افتد .این خاموش و روشن شدن لامپ ها به حدی است که چشم انسان قادر به تشخیص آن نیست و تنها چیزی که می بیند یک طیف از نور است، این چراغ ها می توان در مکان هایی که برای انسان کاربردی ندارد جاسازی کند. امواج نور نمی توانند از دیوار عبور کنند و این باعث می شود تا محدوده یا رنج کمتری از مکان را پشتیبانی کندبا این حال یک سیکل نور منعکس شده از دیوار می تواند به سرعتی حدود 70 mbit/s برسد. از مزیت های Li-Fi می توان به قابلیت استفاده در مناطق حساس به امواج الکترو مغناطیسی اشاره کرد که بسیار مفید خواهد بود ، از جمله این مکان ها می توان به کابین هواپیما ها ، بیمارستان ها و نیروگاه های هسته ای اشاره کرد. همچنین Li-Fi می تواند در مکان هایی که امواج الکترو مغناطیسی حضور دارد بدون هیچ تداخلی کار کند.
هم Li-Fi هم Wi-Fi داده ها را فرای امواج الکترو مغناطیسی عبور می دهند ولی فرق آنها در این است که Wi-Fi برای انتقال داده ها از امواج رادیویی استفاده می کند ولی Li-Fi برای این کار از نور مرئی استفاده می کنند و این در حالی است که کمیسیون ارتباطات ایالات متحده هشداری جدید در خصوص خطر بالقوه پر شدن ظرفیت Wi-Fi داده است در حالی که Li-Fi هیچ گونه محدودیتی ندارد. طیف نور مرئی 10000 بار بزرگتر از تمام طیف فرکانس رادیویی است. لازم به ذکر است که محققان به نرخ انتقال 10G/S در این تکنولوژی دست یافته اندکه این سرعت 250 بار سریعتر از superfast broadband ها است. بنیانگذاران پیش بینی کرده اند که Li-Fi تکنولوژی 10 برابر ارزانتر از Wi-Fi ارائه می شود. از جنبه های منفی آن نیز می توان به برد کوتاه و هزینه راه اندازی بالا (در حال حاضر) اشاره کرد. Purelifi اولین نشان تجاری از سیستم Li-Fi است که در حال گسترش است.
این تکنولوژی اولین بار در کنگره جهانی موبایل که سال 2014 در بارسولونا برگزار شد ، رونمایی شد. در این کنگره برای نشان دادن عملکرد این تکنولوژی در یکگوشی موبایلاندرویدی ساده استفاده کرده که در آن به جایی دوربین دوم از یک سنسور نوری استفاده شده بود .همچنین همین کار را در یکتبلتانجام دادن همچنین هر دو دستگاه نیاز به یک تراشه کوچک Li-Fi داشتند که این تراشه بر روی ورودی میکروفن آن ها نصب شد البته با این حال باز هم میتوانستید هدفون را به گوشی وصل کنید زیرا این تراشه یک ورودی هدفون داشت. پس از نصب این تراشه ها و نصب نرم افزار مخصوص آن با در مسیر قرار دادن سنسور نوری هرکدام در مسیر تراشه Li-Fi گوشی دیگر می توانستید از داده های گوشی مقابل از جمله عکس ها و فیلم ها استفاده کرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تکنولوژی Li-Fi ویدئوی زیر را ببینید:
مقدمه در 2 سال اخیر هوش مصنوعی یا همان AI به یکی از مهمترین مباحث…
مقدمه حافظههای SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…
در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…
زندگی دانشجویی پر از چالش ها و فرصت های یادگیری است، و در این مسیر،…
شیائومی (Xiaomi) یکی از فعال ترین شرکت های تولید کننده ساعت هوشمند است و حضور…
سیستم های دوربین مداربسته (CCTV) یکی از بهترین راهها برای نظارت و افزایش امنیت مکانهای…
نمایش دیدگاه ها
امیدوارم تکنولوژی لای فای هرچه زودتر بیاد و طعم سرعت 100 برابر اینترنت رو بچشیم
باسلام و خسته نباشید ضمن ارزوی موفقیت روز افزون برای مدیران این سایت . این خبر من رو خیلی شگفت زده کرد که شاهد پیشرفت روز به روزدنیای تکنولوزی هستیم . این تکنولوژی Li-Fi که میتونه با استفاده از نور عمل کنه خیلی جالبه . و مطمعنا دنیای اینترنت دچار تحولی بزرگ و شگفت انگیز میشه . امیدوارم در کشور ما هم این تکنولوزی به کار گرفته بشه و بتونه کمک زیادی به سرعت اینترنت کشورمون کنه .
سلام،چقدر خبر جالبی رو تو سایت خوب آی تی بازار بخش اخبار آی تی قرار دادید(تکنولوژی لای فای با سرعت صد برابر جایگزین تکنولوژی وای فای)اگه از طریق طیف نوری و یا امواج مادون قرمز به جای امواج رادیویی محسوب بشه میتونه مزایای خوبی هم داشته باشه،(این ارتباط نور مرئی بوسیله سویچ بین خاموش و روشن شدن لامپ ها در نانو ثانیه کار میکند،چقدر خوبه ممنون و تشکر .
سلام
تکنولوژی Li-Fi با صد برابر سرعت بزودی جایگزین تکنولوژی Wi-Fi خواهد شد و این تکنولوژی جدید از نوع ارتباطات بی سیم بوده و از یک طیف نور مرئی یا مادون قرمز به جای امواج رادیویی استفاده می کند. پروفسور هارلد هاس مدتی قبل در طول صحبتش در ted از تکنولوژی جدیدی با نام Li-Fi پرده برداشت. پروفسور هارلد هاس از دانشگاه ادین بورگ تحقیق در این زمینه را از سال 2004 آغاز کرده بود.
عمرا تا ده سال دیکه هم این تکنولوژی lifi وارد ایران بشه
وااااای حالا با این تکنولوژی لای فای باید مودم li-fi هم بخریم کشتن مارو با این ارائه تکنولوژی قطره چکونی
تشکر از آی تی بازار تکنولوژی لای فای Li-Fi بسیار مقاله مفید و بروزی بود
با این سرعتی که تکنولوژی داره پیشرفت میکنه خدا میدونه تا ده سال دیگه شاهد چه تغییرات و ابداعاتی در دنیای تکنولوژی خواهیم بود. ممنون آی تی بازار بابت این خبر بسیار جالب