عرضهBlitab نخستینتبلت بریل برای افراد نابینابا تکنولوژی خاص توسط یک کمپانی استرالیائی برای وارد کردن نابینایان به دنیای تکنولوژی به وقوع پیوسته است. شاید این جمله را بارها شنیده باشید که معلولیت محدودیت نیست. البته این جمله تا پیش از این می توانست برای افراد نابینا کمی کلیشه ای و بی معنی جلوه کند؛ چون آنها برخلاف همنوعان بینایشان، آن چنان که باید قادر به استفاده از تبلت یا تلفن های هوشمند نبودند و به همین دلیل این امر می توانست مثال نقضی در نظر آنها، برای رد کردن معنی و مفهوم جمله ی بالا باشد. اما اکنون به لطف شرکت استرالیایی Blitab Technology و تولیدتبلت برای نابینایانکه مبتنی بر خط بریل خواهد بود، این مثال نقض نیز از بین رفته و جمله ای که در ابتدای متن ذکر آن رفت اینک معنی و مفهوم تازه ای برای نابینایان می یابد.در ادامه بااخبار آی تیبازار همراه باشید.
گفتنی است که این تبلت جدید از تکنولوژی صفحه ی مایع استفاده می کند و از صفحه ای پویا و تغییر پذیر برای نمایش مفاهیم خود بهره می برد. به این ترتیب که تبلت Blitab از حباب های مایع در ساختار خود استفاده می کند تا بتواند تصاویر یا خطوط بریل را به ملموس ترین شکل ممکن بر روی صفحه نمایش خود آشکار سازد و یا می توان این گونه بیان کرد که تبلت Blitab از حباب های مایع به منظور تولید نوشته های لمسی یا تصاویر کمک میگیرد. اینتبلتهم چنین این قابلیت را دارد تا فایل های متنی معمولی را به طرق مختلفی نظیر استفاده از شکاف USB و همچنین از طریق مرورگرهای اینترنتی یا تگهای NFC دریافت کرده و آن ها را به خط بریل یا به متون قابل لمس و خواندنی برای افراد نابینا تبدیل کند. در واقع شرکت استرالیایی Blitab Technology که این تبلت را ساخته است، این ابزار جدید را دریچه ای برای ورود افراد نابینا به دنیای بی انتهای تکنولوژی میداند. این شرکت هم چنین قصد دارد تا توسط تکنولوژی ابداعی خود، در آینده ای نزدیک علاوه بر این تبلت، یکگوشی موبایلهوشمند را هم برای افراد نابینا بسازد.
گفتنی است که این تکنولوژی با کارایی های نوین خود بسیار مورد توجه قرار گرفته است و مؤسسه هایی مانند RNIB و بانک Barclays که هر دو در کشور انگلستان به فعالیت مشغولند، از هم اکنون به دلیل پتانسیل بالای این تکنولوژی برای کمک کردن به افراد نابینا، علاقه ی زیادی به تبلت Blitab نشان دادهاند. در همین زمینه به تازگی مدیر ارشد و بنیان گذار شرکت Blitab Technology و همچنین و مدیر بخش تکنولوژی این شرکت یعنی Slavi Slavev در طول کنفرانس Hello Tomorrow در پاریس اظهار داشته که ما در حال ساخت اولینتبلتلمسی جهان برای افراد نابینا و کم بینا هستیم. در واقع کاری که ما در حال انجام آن هستیم، ایجاد نوعی از تکنولوژی جدید است که قادر است خط بریل را به دنیای دیجیتال انتقال داده و راه حلی نوین و نوآورانه برای استفاده ی افراد نابینا از دستگاه های الکترونیکی ارائه دهد. راهی بسیار ساده و دست یافتنی که هیچ نیازی به عناصر مکانیکی ندارد. در واقع می توان گفت که این تکنولوژی انقلابی است که ما قصد داریم توسط آن مشکلی بزرگ را برطرف کنیم و این مشکل مربوط به افراد نابینا است. از آنجا که این تکنولوژی جدید از اندازه ای مناسب بهره می برد، به راحتی می توانیم توسط آن تصاویر لمسی مانند نقشه ها و اشکال گرافیکی را بر روی این تبلت نمایش دهیم.
ضمن این که از جمله ی این موارد نمایش داده شده می توان به اشکال هندسی اشاره کرد که این اشکال می توانند به عنوان ابزار آموزشی مفیدی برای افراد نابینا و کم بینا مورد استفاده قرار گیرند. البته در حال حاضر برخی تکنولوژی ها و دستگاه های دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که می توان گفت هم قیمت آن ها بسیار گران تر از محصول ما بوده و هم این که با عاجز بودن از نمایش اشکال، تنها می توانند خطوط بریل را تولید کرده و نمایش دهند. ضمن این که باید به این نکته ی مهم نیز اشاره کرد که از هنگام تولید و توسعه ی این دستگاه ها تا کنون چیزی در حدود ۴۰ سال زمان می گذرد و به دلیل عدم عرضه ی نوآوری های کلی در این زمینه، ظرف چهار دهه ی گذشته، تنها همین محصولات در بازار برای افراد نابینا در دسترس هستند که کارایی آنچنانی هم ندارند. در همین راستا ما دارای این عقیده هستیم که افراد نابینا باید در حوزه ی دیجیتال و دنیای نوینی که ما در آن زندگی می کنیم نیز فعالیت داشته باشند و در این عصر دیجیتال که گوشی های هوشمند و تبلت ها حضور پررنگی دارند، باید آنها هم بتوانند همچون افراد معمولی از این محصولات پر فایده استفاده کنند.
اکنون و به مدد این محصول جدید، این افراد از حق وب گردی، خواندن و دانلود کتاب ها برخوردار هستند و این در حالی است که تا کنون تنها یک درصد از کل کتاب های جهان به زبان بریل چاپ شده اند و البته تولید و چاپ این دسته از کتاب ها در نسخه های فیزیکی، بسیار گران تمام می شود. در تصریح صحبت های اسلاوی اسلاوو باید اضافه کرد که دستگاه های مشابه موجود در بازار عمدتاً مکانیکی بوده و علاوه بر آن اغلب تنها اجازه ی اجرای یک نوع از خط بریل را می دهند. با این وجود دستگاه های مذکور با قیمتی حدوداً سه برابر تبلت جدید یا تبلت Blitab به فروش می رسند و این محصول می تواند با قیمت ۲۵۰۰ یورویی خود بسیار بیشتر از محصولات پیشین به کار افراد نابینا بیاید.
ارزش کار اعضای این شرکت استرالیایی زمانی بیشتر خود نمایی می کند که بدانیم، پیش از این ساخت دستگاه هایی نظیر Anagraph در مرحله ی طراحی به بن بست رسیده و مراحل تولید آن قبل از عرضه به بازار متوقف شده است. در پایان باید گفت که در حال حاضر نمونه های اولیه ای از این تبلت در حال ساخت است و اگر سرمایه گذاری بیشتری حول و حوش این تکنولوژی نوین صورت گیرد، شرکت Blitab Technology اظهار امیدواری کرده که بتواند این محصول را تا ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶ روانه ی بازار مصرف کند.
مقدمه انتخاب کنسول بازی برای گیمر ها همواره به عوامل متنوعی بستگی دارد که یکی…
مقدمه سیستم عامل macOS 15، جدید ترین نسخه از سیستم عامل محبوب اپل می باشد…
کنسول پلی استیشن 5 (PS5) یکی از محبوب ترین محصولات شرکت سونی است که در…
مقدمه در 2 سال اخیر هوش مصنوعی یا همان AI به یکی از مهمترین مباحث…
مقدمه حافظههای SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…
در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…
نمایش دیدگاه ها
با سلام
رضه Blitab نخستین تبلت بریل برای افراد نابینا با تکنولوژی خاص که این تکنولوژی خیلی خوب است و به افراد نابینا هم بسیار کمک میکند. این نکنولوژی توجه کاربران زیادی رو جلب کرده و همچنین برای افراد نابینا هم خبر خو.بی است.
سلام دوستان...
این کار یکم تخیلی به نظر میاد ولی واقعا کار زیباییه که همچین تبلتی برای نابینایان ساخته شده فقط خدا کنه که هزینه کمی برای خریدش بخواد تا همه نابینایان بتونند ازش استفاده کنند خدا کنه زود به تولید انبوه برسه و وارد بازار های ایران هم بشه.مرسی از سایت خوب آی تی بازار که همچین مطالبی را برای ما قرارا می دهد.
با سلام . من خیلی خوشحالم که به کمک علم و تکنولوزی افراد نابینا هم میتونن از تلفن همراه استفاده کنن و بهتر از همه اینکه حتی میتونن کتاب بخونن و وب گردی کنن و همه جور استفاده ای از این تبلت بکنن این عالیه امیدوارم باز هم پیشرفت کنن در این عرصه