نام نوکیا برای بسیاری خاطره ساز است؛ از مدل نمادین ۳۲۱۰ گرفته تا موبایل کشویی و محبوب N95 همه و همه مواردی هستند که شنیدن نامشان، خیلی ها را به فکر فرو می برد.سال های قبل از عرضه اسمارت فون ها، دوران اوج نوکیا بود و امروز شمار زیادی از کاربران تلفن های همراه را می توان پیدا کرد که زمانی یکی از موبایل های نوکیا را داشته اند.
در ادامه بااخبار آی تیبازار همراه باشیدتا در کنار یکدیگر سفری کوتاه داشته باشیم به تاریخچه پر غرور نوکیا و برآوردی از آینده این شرکت فنلاندی خوش نام.
تا پیش از سنت شکنی های شرکت هایی چون اپل، سونی اریکسون و سامسونگ و عرضه موبایل هایی با نمایشگرهای تاچ، نوکیا حضوری پر رنگ و موفق در بازار این محصولات داشت و به نوعی سلطان بلامنازع این عرصه بود تا اینکه ورود آیفون ضربه نهایی را به آن وارد کرد (البته این سقوط به یک باره رخ نداد و در یک بازه زمانی چند ساله و به صورت تدریجی شکل گرفت).
در سال ۲۰۱۱ میلادی نوکیا تصمیم گرفت که از پلتفرم ویندوز فون مایکرسافت برای محصولات تولیدی خود استفاده نماید و چنین اقدامی این سوال را در ذهن علاقمندان به این برند و دنیای فناوری به وجود آورد که چرا این شرکت فنلاندی به جرگه استفاده کنندگان از اندروید نمی پیوندد؟
سال ها برای نوکیا، به آرامی در کنار ویندوز فون سپری شد تا اینکه مایکروسافت سال گذشته واحد تولید محصولات و خدمات موبایلی آن را خریداری کرد و چندی پیش خبر رسید این کمپانی فنلاندی به زودی تلفن های هوشمند تازه ای را بر اساس پلتفرم اندروید ارائه خواهد کرد و این دقیقا همان اتفاقی است که در نوامبر سال گذشته و با عرضه تبلت اندرویدی Nokia N1 رخ داد. اما N1 کاملا هم رنگ و بوی محصولات نوکیا را نداشت چراکه این تبلت صرفا لایسنس نوکیا را دریافت کرده و ساخت آن توسط شرکت دیگری انجام شده است.
هفته گذشته شایعات دیگری در رابطه با ساخت تلفن های هوشمند اندرویدی توسط نوکیا مطرح شد که براساس جدیدترین آنها، احتمالا در ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی یعنی همزمان با اتمام تاریخ قراردادش با مایکروسافت، شاهد رونمایی از یک موبایل اندرویدی با برند نوکیا خواهیم بود.
با این همه، تنها کمی بعد، بیانیه ای از سوی مدیران این شرکت منتشر شد که هرگونه ورود این کمپانی فنلاندی به بازار تلفن های هوشمند اندرویدی را رد می کرد، علیرغم این، نوکیا خاطر نشان کرده بود که ارائه امتیاز به محصولات تولیدی شرکت های دیگر (درست همان کاری که در مورد N1 انجام داد) را در نظر خواهد گرفت و ممکن است مجددا نیز چنین کاری را انجام دهد.
اندروید به عنوان یک پلتفرم، همه آن چیزی که زمانی سیمبین آرزویش را داشت در خود دارد و ارائه امتیاز توسط این برند می تواند احتمالات متعددی را در مورد نوکیا قوت ببخشد. ساخت یک اسمارت فون نیاز مند سال ها فعالیت در حوزه توسعه و تحقیق، تست و پرسش و پاسخ است و اینها جدای از بودجه هنگفتی هستند که برای این منظور مورد نیاز است.
به همین دلیل بعید به نظر می رسد که به این زودی ها شاهد ارائه یک موبایل اندرویدی از سوی نوکیا باشیم. اما برخی بر این باورند که اندروید قطعا همان عامل محرکی است که نوکیا برای ورود مجددش به بازار تلفن های هوشمند به آن نیاز دارد.
با نگاهی بهگوشی موبایلهای تولید شده توسط نوکیا در مراحل پایانی عمر سیمبین و دوران ویندوز فون، در می یابیم که یک چیز روشن است؛ مشکل نوکیا همواره نرم افزاری بوده است.
ناتوانی سیمبین در رقابت با آیفون و ناکامی ویندوز فون مایکروسافت برای تسلط بر بازار همگی از جمله عواملی بودند که باعث خروج نوکیا از بازار رقابت شدند و این در حالی است که اندروید می تواند همه این مشکلات را از میان بردارد.
اگر نوکیا اندروید را برای محصولات خود انتخاب کند، علاوه بر اینکه دیگر مجبور به صرف هزینه های هنگفت برای توسعه سیستم عامل اختصاصی خود نخواهد بود، می تواند یک پلتفرم کاملا پخته را روی دستگاه های تولیدی اش داشته باشد و در کنار این مساله شریک خوبی مانند گوگل را خواهد داشت که آن نیز از همکاری با نوکیا خرسند می شود.
استفان الوپ مدیر عامل مایکروسافت زمانی که از تصمیم شرکتش برای استفاده از ویندوز فون روی محصولات نوکیا خبر داد مدعی شد که آنها از این جهت اندروید را کنار گذاشته اند که کار کردن با امکانات آن دشوار بوده است اما لانچر نوکیا به نام Z Launcher به خوبی این مشکل را رفع کرد: این اپلیکیشن در عین حال که کار کردن با پلتفرم پیچیده اندروید را ساده کرده، به همان میزان که گوگل می خواهد نیز قدرتمند ظاهر شد.
از طرفی می توان گفت که برند نوکیا بزرگ ترین سرمایه این شرکت فنلاندی است و در اثبات این امر همین بس که ظرف تنها چهار دقیقه از آغاز فروش تبلت N1 در چین، ۲۰ هزار عدد از آن به فروش رفت و این امر نشان داد که مردم همچنان خواهان خرید محصولات نوکیا هستند.
مساله دیگر این است که نوکیا سهم قابل توجهی از بازار ویندوز فون را به خود اختصاص داد و این برند هم اکنون به اندازه ای قدرتمند هست که بتواند بازگشتی موفق به عرصه موبایل داشته باشد.
بگذارید شفاف باشیم: نوکیا واحد اسمارت فون و توسعه و تحقیق خود را به فروش رساند اما هنوز نامش را دارد، بنابراین ساخت تلفن های هوشمند از سوی آن را نمی توان به کلی مردود دانست چراکه این مساله صرفا مستلزم سرمایه گذاری این شرکت روی افراد، پلتفرم ها و محصولات است.
بعید به نظر می رسد که ظرف یک یا دو سال آینده شاهد ارائه یک موبایل اندرویدی از سوی این شرکت باشیم، با این همه، N1 به ما آموخت که این شرکت هنوز هم می تواند نامش را به دیگر شرکت های تولید کننده محصولات الکترونیکی قرض بدهد.
N1 تبلتی است که در اصل توسط شرکت فاکسکان ساخته شده که دست بر قضا حجم انبوهی از آیپد و آیفون های اپل را نیز می سازد و این به ما نشان می دهد که این روزها، نوکیا برای رسیدن به موفقیت لزوما نباید کل زنجیره عرضه را در اختیار داشته باشد.
در گذشته محصولات این شرکت در کارخانجات خود آن تولید می شدند اما شاید بهترین راهکار برای این شرکت فنلاندی آن باشد که دنباله رو اپل شده و محصولاتش را در جای دیگری بسازد.
با این کار نوکیا می تواند هزینه تولید محصولاتش را پایین بیاورد و زودتر از بازه زمانی پیش بینی شده، تولید محصولات تحت برند خود را از سر بگیرد.
عرضه تلفن های هوشمند اندرویدی از سوی نوکیا خواسته بسیاری از کاربران است و این برند به خاطر بسیاری عوامل، از دوربین های فوق العاده (از جمله مدل لومیا ۱۰۲۰ که با دوربین ۴۱ مگاپیکسلی اش گل سر سبد محصولات این شرکت است)، کیفیت ساخت بی نظیر و طراحی فوق العاده گرفته تا عمر باتری مورد تقدیر و تمجید کاربران قرار دارد و همواره به عنوان یکی از معماران اصلی صنعت موبایل از آن یاد می شود.
تردیدی نخواهد بود که عرضهگوشی موبایلهای اندرویدی از سوی این شرکت فنلاندی درست مانند پرچمداران سامسونگ یا اچ تی سی با استقبال کاربران روبرو خواهد شد.
اینکه نوکیا در آینده موبایل اندرویدی عرضه می کند یا خیر، مساله ای است که تنها با گذشت زمان مشخص می گردد اما بسیاری از طرفداران این برند به آمدن چنین روزی امید دارند.
مقدمه انتخاب کنسول بازی برای گیمر ها همواره به عوامل متنوعی بستگی دارد که یکی…
مقدمه سیستم عامل macOS 15، جدید ترین نسخه از سیستم عامل محبوب اپل می باشد…
کنسول پلی استیشن 5 (PS5) یکی از محبوب ترین محصولات شرکت سونی است که در…
مقدمه در 2 سال اخیر هوش مصنوعی یا همان AI به یکی از مهمترین مباحث…
مقدمه حافظههای SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…
در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…
نمایش دیدگاه ها
با سلام
زمانی که تلفن همراه از ان حالت لوکس بودن خارج شد و در بین مردم همه گیر شد،در سراسر جهان و حتی در ایران موبایل با برند نوکیا شناخته میشد و همه استفاده کنندگان تلفن همراه تقریبا یک گوشی نوکیا داشته اند. همزمان با عرضه ی اندروید و IOS نوکیا چندین سال به رقابت با کمپانی های دیگر پرداخت اما دیگر توان برگشت به قله ی افتخار را داشت و کم کم به سراشیبی سقوط افتاد. بنظر میرسد نوکیا حتی با وجود تولید اسمارت فون هایی با سیستم عامل اندروید نمیتواند به اوج خود برگردد.مگر با تولید دستگاهی با ویژگی های خاص و متفاوت که تقریبا بعید به نظر میرسد. ممنون از ای تی بازار بابت یاداوری نوکیای دوست داشتنی
گوشی های موبایل نوکیا یکی از قدیمی ترین گوشی ها و در عین حال بهترین گوشی ها به شمار میروند ،چه از مدل های قدیمی و چه از نسخه های جدید اندرویدی که بسیار زرفدار دارند، هر چند بعید به نظر می رسد که به این زودی ها شاهد ارائه یک موبایل اندرویدی از سوی نوکیا باشیم.اما ای کاش این اتفاق سریع تر بیفتد، با تشکر از آی تی بازار.
نوکیا از اغاز دارای توجه خاصی روش بود و انتن دهی قوی و مقاومت خوب و راداشت این مدل نوکیا های اندروید علاوه بر اینکه دیگر مجبور به صرف هزینه هایزیاد برای توسعه سیستم عامل اختصاصی خود نخواهد بود، می تواند یک پلتفرم کاملا پخته را روی دستگاه های تولیدی اش داشته باشد و در کنار این مساله شریک خوبی مانند گوگل را خواهد داشت که با این ویژگی ها بازهم مشتریان زیادی را به خود جذب میکند ولی از نظر ظاهری و زیبایی زیاد کار نشده رو این گوشی ها ممنون از ای تی بازار از شایت خوبش
با سلام
بازگشت نوکیا از جنس اندروید به دوران خوش گذشته امری بعید.
این شرکت با گوشی های اندروید وارد باازر شد و این گوشی ها با استقبال خوبی رو به رو شدند و طرفداران زیادی هم پیدا کردند