راهنمای خرید

انواع کیف پول رمز ارز دیجیتال

اگر کمی با بازار رمز ارزهای دیجیتال یا «کریپتو» آشنا باشید، حتماً اصطلاح «کیف پول رمز ارز» به گوشتان خورده است. ارز دیجیتال، نوعی پول است و همان طور که ما برای ذخیره و مدیریت پول های واقعی خودمان به «کیف پول» و «حساب بانکی» نیاز داریم، برای خرید و فروش و نگهداری و سرمایه گذاری رمز ارز دیجیتال نیز قبل از هر چیز، به یک کیف پول امن و مطمئن احتیاج داریم؛ اما چه کیف پولی؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع کیف پول های ارز دیجیتال و معرفی بهترین و امن ترین کیف پول ارزهای دیجیتال برای استفاده در کشور ایران بپردازیم.

کیف پول رمز ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول ارز دیجیتال یک رابط نرم افزاری و یا سخت افزاری است که با شبکه های «بلاک چین» ارتباط برقرار می کند و از این طریق، می تواند اطلاعات و کد های مورد نیاز برای مدیریت و دسترسی به رمز ارز دیجیتال را روی خودش نگهداری کند؛ درست مثل یک حساب بانکی. تقریباً تمام انواع کیف پول‌های ارز دیجیتال بر پایه رمزگذاری های مختلف فعالیت می کنند. همان طور که ما در دنیای واقعی برای کارت‌های بانکی خودمان یک شماره حساب و رمز شخصی داریم، در دنیای رمز ارزهای دیجیتال نیز برای هر کیف پول یک «کلید عمومی» و یک «کلید خصوصی» داریم.

کلید عمومی، مثل شماره کارت و شماره حساب شماست و از طریق آن، دیگر کاربران شبکه بلاک چین می‌توانند از طریق کلید عمومی به کیف پول شما، ارز دیجیتال منتقل کنند. در سوی دیگر، کلید خصوصی مثل رمز شخصی کارت و حساب شماست و تنها دارندۀ آن می‌تواند به دارایی‌های کیف پول دسترسی داشته باشد و آن را مدیریت کند.

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که شبکه های بلاک چین با وجود نمایش مقدار موجودی هر کیف پول و تاریخچه تراکنش های آن، هیچ اطلاعاتی از هویت حقیقی مالک/مالکین کیف پول افشا نمی کنند.این نکته را حتما گوش کنید هرگز کلید خصوصی کیف پول خودتان را در اختیار اشخاص یا سایت های متفرقه قرار ندهید.

انواع کیف پول رمز ارز دیجیتال در دنیا

به صورت خیلی کلی، کیف پول رمز ارز دیجیتال به دو دسته «کیف پول های آفلاین» (سرد) و «کیف پول های آنلاین» (گرم) تقسیم می شوند. همان طور که از نام های این دو دسته مشخص است، کیف های آفلاین به صورت دائمی به اینترنت متصل نیستند و تنها در زمان انجام تراکنش به شبکه متصل می شوند. در طرف دیگر، کیف های آنلاین همواره به شبکه متصل هستند.در ادامه به معرفی مختصر انواع کیف های آنلاین و آفلاین می پردازیم.

کیف پول های کاغذی

یک کیف پول رمز ارز کاغذی، در اصل یک کلید خصوصی متنی است که روی کاغذ چاپ می شود. برخی کیف پول های کاغذی امکان دانلود کردن کلید خصوصی به صورت یک فایل رمز را نیز در اختیار کاربر قرار می دهند. کیف پول کاغذی یک جور کیف پول آفلاین (سرد) است و هک کردن آن غیرممکن است، اما گم کردن متن یا فایل کلید خصوصی آن به هیچ وجه غیرممکن نیست! امروزه به ندرت کسی از این کیف پول ها استفاده می کند، مگر برای کنجکاوی و علاقه شخصی.

کیف پول های سخت افزاری

پرطرفدار ترین نوع کیف پول های سرد یا آفلاین، امروزه کیف پول های سخت افزاری هستند. در نگاه اول، کیف پول سخت افزاری رمز ارز دیجیتال یک فلش USB است که پس از اتصال به کامپیوتر، از طریق نرم افزارهای خاص قابل دسترسی است. کیف پول های سخت افزاری رمز ارز دیجیتال، بالاترین امنیت را بین انواع مختلف کیف پول دارند و هک کردن آنها غیرممکن است.

در سوی دیگر، کار کردن با این کیف پول ها برای تریدر های کم تجربه مقداری دشوار است؛ به همین خاطر، استفاده از آنها به سرمایه گذاران باتجربه توصیه می شود. کیف پول ترزور و لجر از محبوب ترین کیف پول های سخت افزاری رمز ارز دیجیتال در بین کاربران هستند. همچنین شما می توانید با استفاده از بخش ذیل از به روز ترین قیمت های کیف پول ارز دیجیتال با خبر شوید و محصول مورد نظر خودتان را از بین فروشگاه های اینترنتی مختلف در آی تی بازار مشاهده و خریداری کنید.

کیف پول های دسکتاپ

بعد از کیف پول های سخت افزاری، نوبت کیف پول های نرم افزاری است. کیف پول های دسکتاپ، اولین دسته کیف پول های نرم افزاری ارز دیجیتال هستند که به آنها می پردازیم. این کیف پول ها در حقیقت نرم افزارهای ویندوزی هستند که روی کامپیوتر نصب می شوند و کلید خصوصی کیف پول را روی آن ایجاد و نگهداری می کنند. هر کیف پول دسکتاپ، به کامپیوتری که روی آن نصب شده، لینک شده است و تنها از طریق همان کامپیوتر می توان به آن دسترسی داشت. به همین خاطر، استفاده از یک آنتی ویروس مطمئن روی سیستم میزبان و توجه به امنیت آن ضروری است. کیف پول های Exodus و Electrum از کیف پول های دسکتاپ محبوب هستند.

کیف پول های موبایل

این دسته از کیف پول های رمز ارز دیجیتال درست مانند کیف پول های دسکتاپ هستند، با این تفاوت که روی یک گوشی هوشمند نصب می شوند. کیف پول های موبایل امروزه جزو محبوب ترین و پرکاربرد ترین کیف پول های ارز دیجیتال هستند، چرا که از کدهای QR برای تراکنش ها استفاده می کنند و کار کردن با آن ها بسیار ساده است.

اصلی ترین نقطه ضعف این کیف پول ها، احتمال هک شدن آن ها و یا آلوده شدن گوشی میزبان به ویروس های نرم افزاری است. با این حساب، کیف پول های موبایل همچنان بهترین گزینه برای کاربران تازه کار و استفاده روزمره از کیف پول رمز ارزهای دیجیتال به حساب می آیند. Trust Wallet محبوب ترین و پراستفاده ترین کیف پول موبایلی ارز دیجیتال است.

کیف پول های تحت وب

این کیف پول ها روی یک مرورگر وب اجرا می شوند و راحت ترین دسترسی را برای کاربر فراهم می کنند، البته به قیمت امنیت کمتر. در واقع کلید خصوصی این کیف پول ها روی یک سرور ذخیره می شود و امکان از دست رفتنِ کیف پول با هک شدن یا DDoS شدن سرور میزبان وجود دارد. این کیف ها نسبت به کیف های دسکتاپ و موبایل دسترسی راحت تری برای کاربر فراهم می کنند اما امنیت پایین تری هم دارند و نه برای سرمایه گذاری های جدی، بلکه برای ذخیره مقادیر کوچک رمز ارز و نقل و انتقالات سریع و روزمره کاربرد دارند. کیف پول های MetaMask و Coinbase و Binance جزو کیف پول های تحت وب شناخته شده هستند.

کیف پول امانی یا غیر امانی؟

علاوه بر تقسیم بندی «آفلاین و آنلاین» (یا همان سرد و گرم)، یک تقسیم بندی دیگر نیز برای کیف پول های رمز ارز دیجیتال وجود دارد که کیف پول ها را به دو دسته «امانی» (Custodial) و «غیر امانی» (Non-Custodial) تقسیم می کند.

● کیف پول امانی (Custodial): این کیف پول ها کلید خصوصی کیف پول را در اختیار خود کاربر قرار نمی دهند بلکه روی سرورهای خودشان نگهداری می کنند. در واقع این کیف پول ها نگهداری و مدیریت کلید خصوصی و کنترل کیف پول کاربر را خودشان انجام می دهند؛ انگار که کیف پول شما را نزد خودشان «امانت» نگه می دارند.

● کیف پول غیر امانی (Non-Custodial): این دسته از کیف پول ها، اصل کلید خصوصی و تمام اختیارات مدیریت و کنترل کیف پول را در اختیار خود کاربر قرار می دهند.

در کیف پول های امانی، کاربر دیگر نیاز نیست دردسرهای نگهداری و مدیریت کلیدهای خصوصی خودش را داشته باشد. به همین خاطر، این کیف پول ها برای کاربران تازه کار و مبتدی که دنبال آسان ترین راه برای ترید هستند، گزینه مناسبی به حساب می آیند. اما در سوی دیگر، این کیف پول ها امنیت به مراتب پائین تری از کیف پول های غیر امانی دارند چون تمام اطلاعات آن ها روی یک سرور نگهداری می شود. به علاوه، سابقه متواری شدن مالکین کیف پول های امانی به همراه تمام اطلاعات و دارایی های مشتریان نیز وجود داشته است. تقریباً تمام کیف پول هایی که صرافی های ارز دیجیتال در اختیار کاربر قرار می دهند، امانی به حساب می آیند (مثل کیف پول های Coinbase و Binance).

آیا هر کیف پولی برای هر ارزی مناسب است؟

یک نکته مهم که در انتخاب کیف پول رمز ارز دیجیتال باید به آن توجه داشته باشید، این است که لزوماً هر کیف پولی قابلیت نگهداری از هر ارزی را ندارد. هر کیف پول، روی یک سری از شبکه های بلاک چین فعالیت می کند و با یک سری از ارزهای دیجیتال سازگار است. هنگام انتخاب و ساختن کیف پول برای ارز دیجیتال، باید بدانید که دقیقاً می خواهید چه ارزی را روی آن نگه دارید و با توجه به آن، کیف پول بسازید.

چه کیف پول هایی برای استفاده در ایران مناسب تر هستند؟

در این بخش قصد داریم به معرفی کیف پول هایی بپردازیم که برای نگهداری رمز ارزهای دیجیتال در کشور ایران از بقیه مناسب تر هستند. کاربران کشور ایران به دلیل تحریم ها و محدودیت های بین المللی، نمی توانند به یک سری صرافی ها و کیف پول ها نظیر Binance و Coinbase دسترسی مستقیم داشته باشند. به همین دلیل، مهم است که این محدودیت ها موقع انتخاب کیف پول در ایران مد نظر قرار بگیرند. در ادامه به معرفی بهترین کیف پول های رمز ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی می پردازیم.

کیف پول Exodus: بهترین کیف پول دسکتاپ

کیف پول Exodus یکی از بهترین کیف پول های دسکتاپ رمز ارز دیجیتال است که برای اولین بار در سال 2016 میلادی عرضه شد. این کیف پول، یکی از بهترین کیف های دسکتاپ برای کاربران تازه وارد به دنیای کریپتو است و علاوه بر نسخه دسکتاپ، نسخه موبایل هم دارد. اصلی ترین ویژگی کیف پول، پشتیبانی از بیش از 300 رمز ارز دیجیتال است که ارزهای معروفی نظیر بیت کوین، اتریوم و لایت کوین جزو آن ها هستند.

کیف پول Trust Wallet: بهترین کیف پول موبایل

نرم افزار Trust Wallet یکی از محبوب ترین کیف پول های نرم افزاری رمز ارزهای دیجیتال در بین کاربران محسوب می شود. اصلی ترین ویژگی Trust Wallet که آن را به یک کیف پول محبوب تبدیل کرده، رابط کاربری ساده و امنیت بالای آن است. به علاوه، این نرم افزار از بیش از 70 شبکه بلاک چین شامل بیت کوین، اتریوم و لایت کوین پشتیبانی می کند. کیف پول Trust Wallet علاوه بر نسخه های اندروید و iOS، یک افزونه کروم هم دارد.

کیف پول MetaMask: بهترین کیف پول اتریوم

کیف پول MetaMask یک کیف پول مخصوص اتریوم است و تنها از کوین ها و توکن هایی پشتیبانی می کند که روی شبکه بلاک چین اتریوم، ERC-20 و Layer-2 تعریف شده باشند. این کیف پول یک افزونه مخصوص مرورگر Firefox و همچنین یک نرم افزار موبایل دارد که از طریق آن ها، دسترسی کاربر به کیف پول را فراهم می کند. این کیف پول برای کاربرانی که قصد سرمایه گذاری روی NFT ها و پروتکل های DeFi روی شبکه اتریوم دارند، یک کیف پول عالی است.

کیف پول Ledger Nano S: بهترین کیف پول سخت افزاری

در صورتی که قصد دارید ارقام بالایی را وارد بازار کریپتو کنید و به دنبال یک کیف پول سخت افزاری امن و مطمئن می گردید، کیف پول Ledger Nano S یکی از بهترین گزینه های موجود در بازار ایران است. کیف پول لجر نانو اس یکی از امن ترین کیف پول های سخت افزاری موجود در بازار است که با پلتفرم های ویندوز، مک، لینوکس و حتی اندروید سازگاری کامل دارد. این کیف پول از 23 شبکه بلاک چین و تمام توکن های ERC-20 پشتیبانی می کند و کلیدهای خصوصی ذخیره شده روی آن از طریق نرم افزار Ledger Live قابل مدیریت است.

علی قربانی

دانشجوی مکانیک دانشگاه صنعتی طرشت (صنعتی شریف سابق)؛ علاقه‌مند به سخت افزار و هوانوردی و این صحبت‌ها.

نوشته های اخیر

راهنمای خرید بهترین حافظه SSD برای لپ‌ تاپ

مقدمه حافظه‌های SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…

4 روز قبل

مقایسه آیفون 16 پرومکس با سامسونگ گلکسی S24 اولترا

در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…

4 هفته قبل

راهنمای خرید بهترین لپ‌ تاپ‌ ارزان قیمت دانشجوئی

زندگی دانشجویی پر از چالش ها و فرصت های یادگیری است، و در این مسیر،…

2 ماه قبل

بهترین ساعت هوشمند شیائومی، معرفی 7 مدل برتر

شیائومی (Xiaomi) یکی از فعال ترین شرکت های تولید کننده ساعت هوشمند است و حضور…

2 ماه قبل

انواع دوربین مداربسته، راهنمای خرید

سیستم های دوربین مداربسته (CCTV) یکی از بهترین راه‌ها برای نظارت و افزایش امنیت مکان‌های…

2 ماه قبل

بهترین مکان نصب ماینر کجاست؟

هر چقدر شرایط کاری دستگاه ماینر استاندارد بیشتری داشته باشد نه تنها سوددهی آن بالاتر…

3 ماه قبل