اخبار تکنولوژی

آیا واقعا ویندوز 10 به آنتی ویروس نیاز دارد؟

یکی از سوالات همیشگی کاربران ویندوز این است که آیا ویندوز 10 واقعا به آنتی ویروس نیاز دارد یا خیر؟ به طور معمول، پس از نصب ویندوز جدید بر روی سیستم کامپیوتر، اولین کار نصب یک  آنتی ویروس جدید است. اما بعد از به روزرسانی های زیاد ویندوز دیفندر، تعدادی از کاربران ادعا می کنند که برای ویندوز 10 دیگر نیازی به آنتی ویروس نیست. در مجموع دلایل زیادی برای نصب یک آنتی ویروس بر روی یک سیستم وجود دارد که کاربران برای محافظت از سیستم های خود در نهایت از یک آنتی ویروس استفاده می کنند. اما ویندوز 10 که طبق گفته مایکروسافت از امنیت بالایی برخوردار بود، از ابتدا تحت حفاظت ویندوز دیفندر یعنی آنتی ویروس اختصاصی این شرکت قرار داشت. در حال حاضر که ویندوز 10 بیشترین محبوبیت را در بین کاربران دارد و اغلب کاربران چه حرفه ای و چه آماتور از این ویندوز استفاده می کنند. زیرا این سیستم عامل محبوب از برنامه های زیادی پشتیبانی می کند و سالهاست که توسط کاربران متعدد، و شرکت ها و سازمان های زیادی مورد استفاده قرار گرفته است. حتی در سال گذشته سیستم عامل مک با قدرت امنیتی بالا هم مورد تهاجم بدافزارها بر علیه مکینتاش بود و برای اولین بار این حملات بدافزاری در مک بیشتر از ویندوز بود اما ویندوز همچنان محبوبیت بیشتری در بین کاربران دارد. خصوصا از وقتی ویندوز 7 دیگر آپدیت امنیتی دریافت نمی کند.

لیست قیمت آنتی ویروس

میزان امنیت ویندوز 10

محبوبیت بالا و همچنین تعداد بالای کاربران ویندوز 10، به همان نسبت موجب به وجود آمدن هکرها و بدافزارسازان بیشتری نیز شد. اپلیکیشن Malwarebytes که کار شناسایی و پاکسازی بدافزارها را انجام میدهد در سال 2019 بدافزار بیشتری نسبت به سال قبل پیدا نکرد هرچند نرم افزارهای امنیتی دیگر، تعداد بدافزارها را در سال میلادی گذشته بیش از سال قبل تخمین زده اند. مشکلی که وجود دارد این است که این بدافزارها پیچیده تر و استفاده از اپلیکیشن Malwarebytes به دلیل کشف و از بین بردن ویروس ها و بدافزارها دشوارتر شده است. پس با توجه به استفاده بالا از ابزارهای نفوذ یا HackTools با نرخ رشد سالانه 42 درصد، ویندوز 10 شما قطعا به آنتی ویروس نیاز خواهد داشت. یکی از موارد پر خطر برای ورود ویروس به ویندوز شما، زمانی است که در حال دانلود یک نرم افزار یا برنامه هستید و سایت مربوطه از شما می خواهد ابتدا برنامه دیگری را روی ویندوز خود نصب کنید. مورد دیگر نرم افزار های حاوی تبلیغات است که در ظاهر هم مشکلی ندارند. و البته بدافزارهایی که کنترل آنها برای عدم ورودشان به ویندوز کار سخت تری است. این فکر که هکرها با کامپیوترهای شخصی ما کاری نخواند داشت اشتباه است، زیرا نصب برخی برنامه ها یا دانلود برخی فایل ها می تواند فایل ها، ویندوز و در نهایت کامیپوتر شما را با خطر جدی مواجه کند. بنابراین نصب آنتی ویروس بر روی پی سی یا لپ تاپ شما الزامی است و شما هر ماه یا هر هفته باید آن را آپدیت کنید تا در مقابل خطرات احتمالی از ویندوز شما محافظت کند.

آنتی ویروس مناسب برای حفاظت از ویندوز 10

با توجه به اینکه ویندوز دیفندر از سوی خود مایکروسافت جهت حفاظت از ویندوز 10 معرفی شده، باید دید این برنامه قدرت کافی را دارد یا ما برای حفاظت از ویندوز 10 خود به آنتی ویروس دیگری نیاز داریم؟ در واقع سطح امنیتی آنتی ویروس مایکروسافت به دلیل به روزرسانی های متعدد بالاست. همچنین آنتی ویروس دیگری مانند بین دیفندر، کسپراسکای و اویرا عملکردی مشابه و بعضا بهتر از ویندوز دیفندر دارند که استفاده از آنها نیز توصیه می شود. ناگفته نماند نسخه رایگان این آنتی ویروس ها حفاظت دائمی از سیستم شما را گارانتی نمی کند. پس اگر سیستمی دارید که محافظت امنیتی بالایی نیاز دارد بهتر است از نسخه های پولی این آنتی ویروس ها استفاده کنید.

شیما ترابی

دانش آموخته زبان انگلیسی و روانشناسی هستم. چندین مقاله در زمینه های مختلف منتشر کرده ام و به مباحث حوزه فناوری اطلاعات بسیار علاقمند هستم. تولید محتوا از علائق اصلی من بوده و در حال حاضر در این حوزه فعالیت می کنم. همکاری با آی تی بازار و تیم حرفه ای این مجموعه از افتخارات کارنامه کاری من می باشد.

نمایش دیدگاه ها

  • اگر یک نگاه آماری به سایتهای مطرح دنیا بیاندازید متوجه خواهید شد که این حرف که برای امنیت بالا مایکروسافت تضمین کننده نیست خیلی حرف پیش پا افتاده و قدیمی هست و دید علمی و بروزی پشتش نیست و حتی انتی ویروس مایکروسافت حتی از خیلی برند های بنام دنیا بالا تر قرار گرفته است فقط مشکلی که از انتی ویروس و فایروال مایکروسافت گرفته میشه اینه که رابط کاربری شخصی شده ومنعطفی ندارد وگر نه بهترین اپدیت ها بالا ترین امنیت را به ارمغان میاورد

  • خود ویندوز 10 تو قسمت تنظیمات یه جایی داره که میتونی آنتی ویروسش رو فعال کنی و برای کاربرای عادی بدرد بخوره اما برای کسایی که امنیت بالا میخوان تضمین کننده نیست.

نوشته های اخیر

10 دستور کاربردی در macOS 15

مقدمه سیستم ‌عامل macOS 15، جدید ترین نسخه از سیستم ‌عامل محبوب اپل می باشد…

13 ساعت قبل

مقایسه تفاوت مدل های PS5 ( پی اس 5 استاندارد، دیجیتال، اسلیم و پرو )

کنسول پلی استیشن 5 (PS5) یکی از محبوب ترین محصولات شرکت سونی است که در…

7 روز قبل

هوش مصنوعی و تمام مقدماتی که باید در مورد AI بدانید

مقدمه در 2 سال اخیر هوش مصنوعی یا همان AI به یکی از مهم‌ترین مباحث…

1 هفته قبل

راهنمای خرید بهترین حافظه SSD برای لپ‌ تاپ

مقدمه حافظه‌های SSD (Solid State Drive) به دلیل سرعت بالاتر، دوام بیشتر و مصرف انرژی…

3 هفته قبل

مقایسه آیفون 16 پرومکس با سامسونگ گلکسی S24 اولترا

در ابتدا این مقاله بدون تردید باید به رقابت همیشگی اپل و سامسونگ، این دو…

1 ماه قبل

راهنمای خرید بهترین لپ‌ تاپ‌ ارزان قیمت دانشجوئی

زندگی دانشجویی پر از چالش ها و فرصت های یادگیری است، و در این مسیر،…

2 ماه قبل