اینتل یا AMD کدام پردازنده برای کامپیوتر شما بهتر است؟

در این مطلب قصد داریم در مورد دو پردازنده مطرح کامپیوتر یعنی اینتل و AMD صحبت کنیم. در زمان خرید کامپیوتر یکی از مهم ترین نکته ها توجه پردازنده آن می باشد. تا همین چند سال گذشته اغلب کامپیوترهایی با پردازنده اینتل انتخاب می شدند چرا که فاصله زیادی با پردازنده  AMD داشت. ولی اکنون این فاصله بیشتر شده و AMD توانسته با پردازنده های قدرتمندی که ارائه داده است، خود را به یک رقیب برای اینتل تبدیل کند. هرچند با وجود ضعف ‌های پردازنده اینتل، این شرکت همچنان حرف زیادی برای گفتن دارد. در این میان باید به کمبود جهانی تراشه هم اشاره کرد که منجر به کاهش عرضه‌ پردازنده ‌ها شده است. پردازنده (CPU) در واقع مغز متفکر کامپیوتر محسوب می‌شود و بخش مهمی از وظایف سیستم بر عهده‌ این قطعه قرار دارد.

جایگاه سی پی یو اینتل و ای ام دی

لیست قیمت سی پی یو کامپیوتر

پردازنده کامپیوتر اینتل و AMD از ابتدا تا کنون

جالب است بدانیم که در ابتدا AMD سازنده و تولید کننده پردازنده اینتل محسوب می شد، اما پس از مدتی خود این شرکت شروع به ساخت پردازنده قدرتمند خود کرد. این نسخه های ارائه شده توسط ای ام دی ارزان تر از اینتل بود و توانست به سرعت جای خود را در بازار بیابد. هرچند اینتل هنوز هم از قوی ترین غول های بازار لوازم جانبی کامپیوتر محسوب می شود. هرچند فناوری ساخت پردازنده ‌های اینتل همچنان مشکل بزرگی محسوب می‌ شوند و اینطور که به نظر می رسد در آینده‌ حداقل نزدیکی هم این مشکلات برطرف نخواهند شد.

پردازنده کامپیوتر اینتل و AMD از ابتدا تا کنون

نسل یازدهم پردازنده ‌های اینتل مبتنی بر فناوری ساخت ۱۰ نانومتری بوده و این شرکت برای ساخت پردازنده‌ های پیشرفته‌ خود باید به فناوری ساخت بین ۱۰ تا ۱۴ نانومتری بسنده کند. این در حالی است که AMD به بهره ‌گیری از جدیدترین فناوری ‌های ساخت سی پی یو ادامه می ‌دهد. در حال حاضر AMD هم با تصاحب Xilinx می ‌خواهد وارد بازارهای جدیدی شود تا بتواند به ‌عنوان سازنده‌ پردازنده ‌های مختص کاربران شناخته نشود. اگرچه AMD هم به این زودی‌ نمی ‌تواند به پای اینتل برسد، اما پیشرفت چشمگیر این شرکت باعث شد تا دستیابی به چنین چشم ‌اندازی دور از واقعیت نباشد.

رقابت تنگاتنگ سی پی یوهای AMD و اینتل

هرچند AMD تا اینجای کار خوب عمل کرده است اما هنوز هم باید تلاش بیشتری کند تا خود را به اینتل برساند. اینتل سال ‌ها قبل تکنولوژی Hyper threading را معرفی کرد ولی AMD در این زمینه و دیگر پیشرفت ‌های مربوط به معماری پردازنده سرعت کمتری نسبت به رقیب خود دارد. به همین خاطر حتی پردازنده ‌های پایین‌ رده‌ اینتل در بیشتر اوقات می ‌توانستند برخی پردازنده‌ های AMD دارای تعداد هسته‌ های بیشتر را شکست دهند. اما در نهایت، شرکت AMD در سال ۲۰۱۷ از معماری Zen رونمایی کرد و اولین پردازنده ‌های مبتنی بر این معماری با نام رایزن معرفی شدند.

رقابت تنگاتنگ سی پی یوهای AMD و اینتل

در حالی که AMD با عرضه‌ هر نسل جدید از پردازنده‌ های رایزن پیشرفت ‌های قابل توجهی در زمینه‌ی معماری کامپیوتر و لوازم جانبی آن را به ارمغان آورده است، اینتل در زمینه‌ فناوری ساخت محصولات خود با مشکلات زیادی رو به‌ رو شده است. طی سال‌ های گذشته پردازنده‌ های اینتل همراه با فناوری ساخت ۱۰ و ۱۴ نانومتری راهی بازار شده ‌اند و به همین خاطر با بهره‌ گیری از روش های مختلف و با وجود استفاده از فناوری ‌های ساخت قدیمی، بهبودهای نسبی برای نسل‌ های جدید پردازنده ‌های خود به ارمغان آورده است. در مورد انواع پردازنده های این دو برند در مقاله دیگری به طور مفصل تری در آی تی بازار بحث خواهد شد.

شیما ترابی

دانش آموخته زبان انگلیسی و روانشناسی هستم. چندین مقاله در زمینه های مختلف منتشر کرده ام و به مباحث حوزه فناوری اطلاعات بسیار علاقمند هستم. تولید محتوا از علائق اصلی من بوده و در حال حاضر در این حوزه فعالیت می کنم. همکاری با آی تی بازار و تیم حرفه ای این مجموعه از افتخارات کارنامه کاری من می باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. من بیشتر ADM رو قبول دارم درسته اینتل خیلی گسته پیشرفتش بیشتر بودهاما اون محکمی و قدرت ADM رو نداره و فقطADM باید بروز تر باشه و نقص هاشرو رفع کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا